Posts

Showing posts from October 25, 2009

Ayam tetap Ayam Jugak...

Image
Ambik kau team ayam woi...kena tembak ngan meriam merah 3 bijik...telur ko x menetas2 pun...hahaha...riaknya aku...Dan bleh plak Harry muka selenge tu ckp team ayam dia close gap ngan Gunners...haluuu...tolong skita ar...hahaha...pastu ckp hampir2 beli Verminator kita tuh..ptuih...dia pun xminat ar nk main team cikai2 cam Spurs ni...emph..menyampai I...eh apsal aku ni cam auwww...plak...huhuhu...apa2 pun tahniah la kat budak2 wenger ni...berjaya mengatasi North London Derby yg menarik sekali...first aku nak komen pasal game kali ni...peluang yg xdpt digunakan sebaik mungkin..kenapa woi...terutamanya Fox in da Box...kenapa musang no 9 ni xleh skor...yg paling frust time 1 by 1 ngan keeper tetekhang tu...adoila..kecewa aku tgk...itu bukan standard sebenar Dudu...Gua harap Dudu comeback dgn sentuhan berbisanya...


Sepatutnya kita bleh skor lebih dr 3 butir...kenapa aku ckp mcm ni sebab peluang kita byk...Ramsey, Dudu. RVP dan Bendi...adoi...geramnya aku...tp yg bangga skit kita x bolos...f…

Wenger nafi dakwaan Ade.

Arsene Wenger telah menafikan dakwaan dari Emmanuel Adebayor yang mengatakan Cesc Fabregas akan meninggalkan Arsenal.

Bekas penyerang Arsenal itu telah berkata bahawa pemain tengah Sepanyol itu mungkin akan meninggalkan Stadium Emirates pada hujung musim ini sekiranya Arsenal gagal untuk melayakkan diri ke kejohanan Liga Juara-Juara pada musim depan.

Walaubagaimanapun, Wenger telah menafikan dakwaan pemain antarabangsa Togo yang telah mencetuskan kemarahan penyokong Arsenal sewaktu perlawanan menentang bekas kelabnya bulan lalu.

Wenger berkata,"Sebenarnya saya langsung tidak mengiraukan apa yang dikatakannya. Kenapa harus saya bertindak terhadap kenyataan yang tidak tepat?

"Apa yang penting buat saya ialah kami beraksi dengan baik pada hari esok. Selain dari itu, kami harus terima apa yang orang mahu katakan kepada kami namun ia sebenarnya tidak penting"

Highlight Arsenal vs Liverpool

Arsenal vs Liverpool

Image
Perlawanan : Arsenal vs Liverpool
Stadium : Emirates Stadium
Kick-off : 2:45 pagi
Piala : Carling Cup

Arsenal akan menentang Liverpool pada pagi esok di Emirates Stadium.. Mungkin tak de live kat astro..Fabianski dan Samir Nasri akan beraksi pada pagi esok.... Perlawanan terakhir antara arsenal dan liverpool adalah di Anfield dimana arsenal dan liverpool seri dalam perlawanan tersebut dengan keputusan 4-4.. 4 gol dijaringkan oleh Arshavin.. 2 gol dari Torres dan 2 gol dari Benayoun.... Mungkin pada pagi ini Arsenal boleh memenangi perlawanan ini kerana:

Samir Nasri kembali dan akan beraksi menentang LiverpoolSenderos and Silves akan beraksi sebagai centreback dan mereka mungkin akan berusaha bersungguh-sungguh untuk menarik perhatian WengerGibbs juga akan turun beraksi kerana dia mempunyai ciri-ciri seperti Clichy.. tetapi bagi aku Gibbs lagi bagus.Ramsey dan Merida mungkin menjadi Key Player Arsenal terutama sekali RamseyBendtner dan Eduardo mungkin akan beraksi…

Arsenal vs Totenham

Image
Spurs berhadapan dengan masalah kecederaan yang menimpa skuadnya di dalam menghadapi Arsenal pada perlawanan yang berikutnya. Mungkin ayam tambatan mereka Aaaron Lennon dan Woodgate tidak dapat diturunkan untuk perlawanan seterusnya. Jesteru itu, dalam keadaan ini ia memberi peluang advantage untuk Arsenal untuk menang perlawanan tersebut. Spurs diakui sukar untuk membuat serangan tetapi akan menukarnya dari segi bertahan. Serangan balas mungkin akan dilakukan oleh Spurs pada perlawanan tersebut. Ledley King dan Luka Modric turut cedera manakala strikernya Dofoe tidak diturunkan gara-gara suspended.

Kecewa dengan persembahan

Image
Arsenal semalam mensia-siakan peluang untuk berada di tangga teratas liga dan memintas MU malam tadi gara-gara gagal menyengat peluang di hadapan pintu gol. Walaupun selesa di separuh masa pertama dengan 2-0. Namun dengan semangat yang komited oleh West Ham bersama pengurus barunya Arsenal terikat dengan keputusan seri. Kekecawaan jelas terlihat sehingga aku sukar meminjamkan mata untuk tidur malam tadi. Mungkin selepas ini terpaksa melupakan permainan menarik dan perlukan banyak gol untuk merangkul kejuaraan. In Arsene Wenger We Trust. Tahniah diucapkan oleh Liverpool kerana berjaya menghancurkan harapan semua penyokong Man United di Malaysia.