Posts

Showing posts from September 20, 2009

Van Persie & Mannone wira Arsenal

Image
Sebelum Atikah buat post match lebih lanjut tentang perlawanan yang cukup mengkagumkan awal pagi tadi Atikah mahu memberitahu sedikit perkara yang meresahkan.. Arsenal Young Guns akan berhadapan skuad Liverpool dalam Piala Carling di Emirates Stadium pada 27 atau 28 Oktober ini..

Arsenal akhirnya berjaya memenangi perlawanan menentang Fulham di Craven Cottage selepas tewas mengejut 1-0 musim lepas.. Namun kemenangan ini berpunca dari kekentalan Mannone di gawang Arsenal dengan dibantu sedikit nasib dan pertahanan.. Ini ialah barisan kesebelasan utama Arsenal..

MANNONE
SAGNA-----GALLAS-----VERMAELEN-----CLICHY
FABREGAS-----SONG-----DENILSON
BENDTNER-----VAN PERSIE-----ARSHAVIN

Pada permulaan perlawanan.. Atikah sedikit terkejut apabila Eduardo tidak berada di bangku simpanan.. Di manakah Eduardo?? Injured?? Nasib baik tidak.. Tetapi Atikah masih belum mengetahui mengapakah Eduardo tidak beraksi awal pagi ini..

Hantaran jarak jauh Fabregas selepas Song berjaya mencuri bola dari pemain Fulham k…

Kuasa Vito

Image
huargh3!!!!...clean sheet keep going on and Mannone wearing bulletproof vest...mantop beb...fuh, gua tgk game lwn fulham ni memang cengkam jantung tol la...Fulham serang habis2 an...timo kasih la kat Vito kita...cemerlang, reflect terbaek, dan korang pk la sendiri...walaupun kita sekadar menang 1 gol tanpa balas...itu sudah memadai untuk 3 point yg sgt penting utk recover 2 kklhan beturut2 mggu2 lalu...defend2 Fulham memng beraksi agak baik plus ngan keepernya sekali...berjaya menutup ruang2 utk peledak2 Arsenal yg agak tumpul kali ni...walaupun hanya sekali mistake yg membawa padah buat Fulham apabila RVP the Magician menyambut baik hantaran lambung Cptn Cesc dan melakukan penyudah leret yg bg aku sudut yg sukar...RVP memng ckp terkenal dgn jaringan di sudut sukar...itu advtg mamat Belanda ni...kecederaan awal Duff memberi sedekit kelegaan buat skuad Meriam Merah..klu dia ada...maybe kita seri...dan berita paling masyuk sekali...rival kita Chelsea dibenam idup2 oleh Wigan 3-1, Cech …

Pre Match : Arsenal VS Fulham

Image
Sebelum Atikah buat pre match.. Atikah nak ucapkan selamat hari jadi kepada Gibbs yang genap berusia 20 tahun hari ini.. Atikah x pasti sama ada Wenger akan menurunkan Gibbs sempena hari jadinya atau tidak.. Atikah x kisah kalau Gibbs main menentang Fulham kerana Clichy dan Gibbs sama-sama hebat.. Cuma pengalaman yang membezakan..

Van Persie yang masih dalam keraguan semakin marah dengan Adebayro apabila menberitahu yang Adebayor tidak pernah meminta maaf kepadanya dan dia juga tidak meminta permohonan maaf dari Adebayor kerana tidak mahu membuang masa Encik Adebayor..

Pertembungan musuh London di antara Arsenal dan Fulham yang akan berlangsung di Craven Cottage pada pukul 12.30 tengah malam ini akan disiarkan secara langsung di ESPN.. Sebelum perlawanan ini Danny Murphy membangkitkan kemarahan fan Arsenal apabila mengatakan Arsenal lemah dan lembik..

Atikah berharap sangat pemain Arsenal yang beraksi malam ini membuatkan Danny Murphy memakan kembali apa yang dikatakannya.. Atikah rasa k…

Cesar Azpilicueta

Image
ARSENAL menyediakan sebanyak £2million untuk Pertahanan Muda, Cesar Azpilicueta, 20 tahun. Pemain muda Under 21 Sepanyol ini turut dikatakan boleh bermain di posisi tengah iaitu Defensive Midfilder. Seolah-olah bakal mengisi tempat Alexander Song. Beliau juga boleh bermain menggunakan kaki kiri tetapi mostly played on the right. Kemunculan pertama kali di LA Liga pada tahun 2007, mungkin serba sedikit sudah biasa bermain di kancah bola profesional.

Khabar dari North London

Image
Andrei Arshavin memberi khabar gembira apabila disahkan akan beraksi pada perlawanan menentang Fulham esok selepas pulih dari kecederaan groin.. Ini sudah semestinya membuatkan Wenger mengunakan formasi 4-3-3 semasa menentang Fulham esok..

Peluru perbandu Arsenal.. Iaitu Theo Walcott disahkan telah menjalani latihan bersama rakan-rakannya yang lain.. Namun mungkin fan Arsenal terpaksa menunggu beberapa perlawanan lagi sebelum Walcott akan kembali beraksi selama 90 minit..

Kepulangan Arshavin dibayangi dengan kemungkinan Van Persie tidak akan beraksi menentang Fulham esok selepas tahap kecergasannya diragui.. Namun semuanya akan terjawab esok semasa Van Persie melalui ujian kecergasan sebelum perlawanan esok..

Wenger mengesahkan yang Almunia tidak akan beraksi menentang Fulham esok apabila masih belum cergas sepenuhnya.. Ini memaksa Wenger membuat keputusan untuk terus memberi kepercayaan kepada Mannone atau pun beri peluang kepada Szczesny yang beraksi cemerlang menentang West Brom pagi …

Prospek masa hadapan (Penyerang)

Image
Disebabkan tiada apa-apa berita yang menarik perhatian Atikah hari ini.. Atikah mahu menyenaraikan penyerang prospek masa hadapan Arsenal dari skuad simpanan Arsenal.. Anda perlu tahu bukan hanya Sanchez Watt sahaja penyerang prospek masa hadapan Arsenal..

Mungkin ramai yang tidak mengenali siapakan Luke Freeman ini.. Dan hebat sangat ke dia nie?? Penyerang berusia 17 tahun yang dilahirkan di Dartford, England ini dibeli Arsenal dengan harga 200 ribu pound dari Gillingham pada Januari 2008 sewaktu usianya baru 15 tahun..

Pada usia 15 tahun 233 hari.. Freeman muncul sebagai pemain termuda yang bermain di Piala FA apabila masuk mengantikan Efe Sodje semasa masih bermain di Gillingham.. Pada 8 April yang lalu Freeman telah menandatangani kontrak profesional bersama Arsenal dan semakin mengukuhkan tempatnya dalam skuad simpanan pada musim 2009/2010..

Bagi pandangan Atikah dan hampir kesemua staf-staf skuad simpanan Arsenal mahu pun pengurusan Arsenal mengakui yang Freeman merupakan seorang p…
Image
MEGA WATT


NEW ADEBAYOR ???
BETTER THEN ADEBAYOR
ATAU AKAN JADI SAMA MACAM ADEBAYOR??


KITA SAMA2 SAKSIKAN OUR NEW HERO

Lille Teenager Eden Hazard has being scouted

Image
Dalam membantu pencarian bakat baru oleh Arsene Wenger, Varmaelen give recomendation to his manager to looking out new skillful prospect to become Arsenal player. Dikatakan pemain ini merupakan pemain antarabangsa Belgium yang semakin diperkatakan gosip untuk mengambil pemain ini. Seawal umur 18 tahun pada ketika ini sudah pasti mungkin memberi harapan untuk terus mengembang bakat yang sedia bersama pengurus Arsenal. Eden will be a GUNNERS. We will next rumor.

Wilshere suka dalam duka

Image
Arsenal berjaya melangkah ke pusingan seterusnya piala Carling selepas menang 2-0 mengatasi West Brom awal pagi tadi dengan 2 gol dari Vela dan Watt.. Namun ada satu tragedi yang perlu anda ketahui.. Dan sebab itulah Atikah tulis tajuk 'Wilshere suka dalam duka'.. Tapi sebelum itu mari kita lihat barisan kesebelasan utama Arsenal..

SZCZESNY
GILBERT-----SENDEROS-----SILVESTRE-----GIBBS
WILSHERE-----COQUELIN-----RAMSEY-----TRAORE
WATT------SUNU

Bekas pemain Arsenal iaitu Jerome Thomas dilayangkan kad merah selepas didapati sengaja menampar muka Jack Wilshere.. Ianya belaku 7 minit sebelum tamat separuh masa pertama.. Ohh sebelum Atikah terlupa.. Silvestre memakai arm band Arsenal pada perlawanan ini..

Kemasukan Vela dan Randall pada minit ke-59 mengantikan Gilles Sunu dan Francis Coquelin membuahkan hasil apabila percubaan dari Vela pada minit ke-68 ditepis penjaga gol namun bola tersebut mencari Watt dan Watt mudah menolak masuk bola tersebut mengatasi penjaga gol.. Seminit selepas i…

Pre Match : Arsenal VS West Brom

Image
Arsenal akan membuka tirai Piala Carling dengan menentang West Bromwich Albion pada 2.45 pagi ini.. Sayangnya tiada live di astro.. Siapa yang rajin mencari streaming bolehlah bersengkang mata..

Wenger mengesahkan yang Szczesny akan membuat debut pertamanya dalam skuad utama apabila akan ditugaskan mengawal gawang Arsenal semasa perlawanan pembukaan Piala Carling menentang WBA dan kesemua perlawanan Piala Carling..

Carlos Vela disahkan Wenger telah cergas sepenuhnya dan akan mengetuai jentera serangan Arsenal awal pagi ini.. Ini merupakan kemunculan pertama Vela musim ini bersama Arsenal selepas pulih dari kecederaan buku lalinya..

Senderos juga disahkan akan kembali berada di benteng pertahanan Arsenal sejak may 2008 yang lalu dan berkemungkinan akan menjadi kapten pasukan dalam perlawanan menentang WBA awal pagi ini..

Aaron Ramsey akan berada di kesebelasan utama Arsenal awal pagi ini selepas Wenger sendiri mengesahkan Ramsey akan beraksi awal pagi ini..

Gibbs masih kekal di bek kiri Ars…

Skuad Young Guns

Image
Pagi rabu ini beberapa pemain di skuad Arsenal Reserves akan beraksi di dalam kempen Piala Carling.. Atikah dan spy-spy Atikah baru memastikan beberapa pemain yang akan beraksi pada pagi rabu ini.. Jadi inilah beberapa pemain yang Atikah dan spy-spy Atikah fikir akan menyahut cabaran dalam piala carling musim ini..

Kyle Bartley.. Kapten pasukan skuad simpanan Arsenal ini berkemungkinan besar akan bergandingan bersama Senderos di bahagian tengah pertahanan Arsenal dalam kempen piala Carling ini.. Bartley berusia 18 tahun dan merupakan warganegara England..

Bukan Kieran Gibbs mahupun Traore.. Tetapi Thomas Cruise.. Pemain bek kiri berusia 18 tahun ini berkemungkinan besar akan mengisi bek kiri Arsenal selepas Wenger jelas tidak ragu-ragu akan memberikan tempat untuk Cruise dalam kempen piala Carling musim ini..

Kerrea Gilbert yang berusia 22 tahun ini mungkin juga akan berada di dalam skuad piala Carling selepas kali terakhir beraksi bersama skuad utama Arsenal ialah pada musim 2005/2006 y…