Posts

Showing posts from August 30, 2009

Bendtner merayu & Djourou beri berita buruk

Image
Bendtner yang meledak untuk Denmark pagi tadi.. Kembali merayu kepada Wenger untuk memberikannya peluang untuk bermain lebih ke tengah berbanding main di bahagian sayap.. Dan Atikah cukup setuju dengannya..

Bagi Atikah.. Van Persie yang sepatutnya lebih ke bahagian sayap.. Kerana itulah sebenarnya posisi Van Persie dalam skuad Belanda.. Dan sememangnya pemain Belanda mampu beraksi di mana-mana bahagian..

Dan Van Persie juga memiliki kelebihan untuk melakukan crossing atau pun mencipta peluang kepada pemain-pemain lain.. Dan jika Van Persie sering beraksi sebagai penyerang tengah.. Dan apabila Fabregas injured..

Tiada sesiapa yang mampu mencipta peluang kepada penyerang.. Lebih-lebih lagi kalau Arshavin hilang punca atau pun dikawal ketat.. Dan walaupun Bendtner nie jarang bagi gol.. Cuba kita fikir.. Berapa banyak peluang yang dicipta untuknya..

Dan Atikah tengok.. Apabila Bendtner sering beraksi sebagai pemain sayap.. Tiada siapa yang dapat membaca hantarannya.. Kecuali Fabregas dan Deni…

Arsenal Reserves Malaysia Blog

Image
Okey.. Atikah dah buat satu lagi blog tentang Arsenal Reserves & Youth.. Jadi kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui berita-berita terkini tentang Arsenal Reserves & Youth boleh ke blog ini.. arsenalreservesmalaysia.blogspot.com..

Okey buat masa sekarang ini mungkin tidak beberapa meriah.. Tetapi Atikah akan postkan berita-berita terkini di blog tersebut setiap kali Atikah ada masa.. Jadi Atikah harap ada fan-fan Arsenal yang berminat untuk mengetahui tentang Arsenal Ladies & Arsenal Reserves & Youth boleh ke laman web ini..

Untuk blog Arsenal Reserves & Youth.. arsenalreservesmalaysia.blogspot.com....
Dan untuk blog Arsenal Ladies.. arsenalladiesmalaysiafc.blogspot.com.... Adios!! Sokonglah blog ini jika benar anda peminat setia Arsenal.. Go Gunners!!

Ljungberg kembali ??

Image
Ljungberg kembali ke Arsenal?? Selepas berita kepulangan kembali Vieira.. Kini spy Atikah memaklumkan yang Ljungberg berkemungkinan besar akan kembali ke Arsenal secara pinjaman dari kelab Seattle Sounders..

Spy Atikah memaklumkan yang Ljungberg akan membuat perjumpaan dengan Wenger untuk membincangkan tentang kepulangannya secara pinjaman dari bulan Januari hingga April 2010.. Seperti yang dilakukan David Beckham..

Ljungberg yang sudah pun dianggap lagenda Arsenal.. Sememangnya merupakan pemain kesayangan fan-fan Arsenal.. Membuat 328 kemunculan bersama Arsenal dan menjaringkan 72 gol..

Kepulangan Ljungberg ke Arsenal sudah semestinya dialu-alukan fan-fan Arsenal.. Spy Atikah memaklumkan.. Yang Ljungberg membuat keputusan untuk kembali ke Arsenal selepas Chelsea yang bersedia untuk mengambilnya telah diban daripada melakukan sebarang urusan perpindahan..

Okey kita bincangkan pula siapakah agaknya akan menjadi pemain terbaik bulan Ogos ini?? Sama ada Vermaelen, Gallas, Song, Fabregas, Den…

Usmanov ambil alih Arsenal??

Image
Satu berita buruk untuk fan-fan Arsenal yang membenci Usmanov.. Usmanov dilaporkan akan mengambil alih sebahagian besar saham apabila Lady Nina Bracewell-Smith yang memegang paling banyak saham Arsenal bersedia untuk menjual bahagiannya..

Lady Nina Bracewell-Smith sudah pun memberikan amaran dengan mahu menjual bahagiannya sejak bulan Disember yang lalu.. Spy Atikah melaporkan yang Lady Nina Bracewell-Smith bersedia menjual 15.9% bahagiannya.. Dan jika Usmanov membeli kesemua saham tersebut.. Usmanov akan menjadi pemegang saham paling banyak dengan 41%..

Spy Atikah juga melaporkan yang Stan Kroenke agak keberatan untuk menambahkan bahagiannya di dalam saham Arsenal.. Jadi ini sudah semestinya memberikan peluang untuk Usmanov menjadi pemegang saham paling banyak Asenal..

Segelintir fan-fan Arsenal pernah membuat perarakkan pada tahun 2008 dengan tema 'Love Arsenal - Hate Usmanov'.. Dan ada juga khabar angin selepas perarakkan itu.. Usmanov mungkin menjual bahagiannya..

Namun nampa…

Rooney bukan penipu & Padan muka Chelsea

Image
Akhirnya Rooney dipersoalkan atas dive semasa menentang Arsenal tempoh hari.. Walau pun tidak berapa heboh seperti kes Eduardo.. Tetapi penalti MU itu dipersoalkan selepas mendapati Rooney jatuh awal sebelum ada sebarang contact dengan Almunia..

"Everyone who watches me play knows I am an honest player. . I play the game as honestly as I can.. If the referee gives a penalty there is nothing you can do.. It is a penalty.. If they want to take punishment further it is down to UEFA and the people who run the game.. As players you just want to play.."

Honest player?? Eduardo pun sama.. Tetapi Eduardo bukanlah penipu.. Rooney memang kau nie x pandai nak menipulah.. Kalau tanya kepada fan-fan setia Everton tentang kejujuran kau tu.. Mereka semua akan kata kau penipu..

Kau terbukti penipu Rooney.. Dan sememangnya kau menjatuhkan badan terlebih dahulu sebelum Almunia menjatuhkan kau.. Dan itu sememangnya dive.. Dan apa tindakan FA England?? Tiada.. Ianya sememangnya tidak adil..

Sepatut…

waiting for eduardo sign the contract

Image
Selepas Arsenal mengumumkan semalam Denilson dan Nicklas Bendtner menandatangi kontrak jangka panjang. Eduardo pula diberi perhatian untuk menandatangi kontrak selepas ini. Walaupun terlalu sukar untuk menerima Eduardo kembali berikutan kecedaraan yang melanda ke atas dirinya.

Namun Eduardo sendiri telah menunjukkan mutu permainan seperti pemain-pemain yang normal. Antara pemain yang sudah menandatangani kontrak ialah Theo Walcott, Robin van Persie, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs and Jack Wilshere. Arsene Wenger juga memberi harapan kepada Cesc untuk menandatangani kontrak bersama Arsenal.

Bendtner & Denilson sain kontrak baru

Image
Arsenal telah memberitahu yang Nicklas Bendtner telah memberikan sepenuh kommitmennya dengan menandatangani kontrak baru.. Spy Atikah memaklumkan yang Bendtner telah menandatangani kontrak lanjutan selama 5 tahun bersama gaji mingguan sebanyak 50 ribu pound..

Apa yang mengharukan Atikah ialah Bendtner telah menolak lamaran Barcelona, Inter Milan dan Bayern Munich untuk kekal di Arsenal.. Terima kasih Bendtner atas kommitmen anda itu.. Sememangnya Bendtner layak menerima kontrak baru ini memandangkan aksi memukaunya sepanjang musim lepas..

Spy Atikah berjaya mendapatkan komen dari ayah Bendtner yang merupakan ejennya.. "Banya kelab mahu dapatkan Nicklas.. Dan beberapa darinya ialah kelab terbesar dunia.. Ianya cukup mudah untuk mencari kelab baru dan bagus untuknya.."

"Dan bila kelab besar mahukannya.. Bendtner jelas gembira.. Tapi masih tiada keraguan yang dia mahu kekal sepenuhnya di Arsenal.. Ianya perjanjian yang cukup lama.. Tapi kedua-dua pihak tiada keraguan iaitu ma…

Eduardo digantung

Image
Disebalik kekecewaan ramai fan Arsenal selepas pintu perpindahan ditutup dengan hanya Vermaelen di bawa masuk.. Fan Arsenal berduka sekali lagi apabila Eduardo disahkan akan digantung 2 perlawanan Eropah..

Surat rasmi tentang perkara ini akan dihantar kepada Arsenal pada hari Khamis ini.. Dan sumber dalaman Arsenal mengatakan yang mereka mungkin mengambil tindakan selanjutnya selepas menerima surat tersebut..

Selepas menerima berita ini.. Spy Atikah pantas berjumpa dengan jurulatih Croatia iaitu Slaven Bilic.. "Ini mengaibkan.. Kita sedang bercakap tentang pemain yang merupakan role model dalam sukan.. Saya sememangnya tidak boleh faham bagaimana dia boleh didenda"..

Atikah yakin pengurusan Arsenal akan membuat rayuan tentang denda ini.. Tapi Atikah cukup kecewa disebabkan hanya Eduardo yang didenda berbanding Ronaldo yang berjuta-juta kali diving..

Dan sejumlah besar peminat-peminat Arsenal jelas kecewa dengan UEFA kerana tidak adil didalam kes Eduardo ini.. Dalam pada itu spy …

Wallpaper

Image
Okey.. Siapa nak wallpaper skuad Arsenal musim 2009/2010 boleh ke link ini.. Itu sahaja pengumuman Atikah.. Kalau ada lagi nanti Atikah akan informkan.. Adios!!

Arshavin injury, Eduardo case & Transfer

Image
Arshavin yang bersiap-sedia untuk mewakili Rusia akan kembali ke North London selepas mengalami kecederaan hamstring.. Spy Atikah mengesahkan yang Arshavin mengalami kecederaan dan mungkin terlepas aksi menentang Manchester City hujung minggu ini..

Arsenal meneruskan misi mempertahankan tindakan Eduardo apabila spy Atikah mengesahkan yang Arsenal telah mengemukakan 19 muka surat tentang beberapa kejadian dan beberapa usul-usul bernas untuk mengelakkan Eduardo di gantung 2 perlawanan..

EPL telah mengesahkan yang tarikh tutup musim perpindahan ini akan berakhir pada pukul 12 tengah malam ini waktu Malaysia.. Ada beberapa nama yang berjaya dihidu spy Atikah yang dikatakan akan menyertai Arsenal pada minit-minit terakhir perpindahan..

Marouane Chamakh, Patrick Vieira dan Blaise Matuidi.. Jadi Atikah telah pun mangarahkan spy-spy Atikah berjaga-jaga untuk memberikan berita terkini tentang perpindahan pemain ke Arsenal yang akan terjadi pada minit-minit terakhir tirai perpindahan ditutup..

Atik…

Manchester United anti football

Image
copy from utusan:
LONDON - Pengurus Arsenal, Arsene Wenger mendakwa, Manchester United menggunakan taktik 'anti-bola sepak' ketika menundukkan pasukannya 2-1 di Old Trafford, Sabtu lalu. Jurulatih kelahiran Perancis itu berkata, taktik kotor United memberi kesan lebih buruk kepada permainan berbanding tuduhan sengaja menjatuhkan badan yang sedang dihadapi oleh penyerangnya, Eduardo da Silva yang kini masih disiasat badan bola sepak Eropah, UEFA.Wenger berang dengan sikap pemain-pemain United yang melakukan banyak kesalahan untuk menganggu perjalanan permainan, termasuk melakukan kekasaran agresif terhadap pemainnya.Namun, apa yang membuatkan dia lebih berang, kebanyakan pemain United terlepas daripada kekasaran yang dilakukan, malah pasukan itu hanya menerima tiga kad kuning berbanding enam yang dilayangkan kepada pemain-pemainnya. "Apa yang saya nampak, ada pemain-pemain yang berada di atas padang hanya untuk melakukan kesalahan, dan pada saya tindakan itu sebenarnya lebi…

Last Minute deal for new signinig

Viera and Chamakh

Arsene Wenger is set to be busy up until the 5pm transfer deadline tomorrow, according to the Daily Mirror as the Arsenal manager is still hoping to seal deals for Bordeaux striker Marouane Chamakh and former captain Patrick Vieira.

John Cross writes in the Daily Mirror: "Wenger has already had a £5m bid for Chamakh turned down but the Moroccan striker wants to join Arsenal and has just 12 months left on his deal. Frenchman Wenger, renowned for making last ditch deals having signed Andriy Arshavin at the 11th hour in January, has gone back to Bordeaux with a fresh offer hoping they will sell. Chamakh has made it clear that he won't sign a new deal so Arsenal are hoping Bordeaux sell now rather than lose him for nothing next summer."

Cross adds: "Vieira, 33, is still on his radar but that deal will depend on Inter allowing the French hardman to leave. Vieira is interested in returning to boost his World Cup chances after struggling to get regular games…

Come on UEFA

Image
Selepas Eduardo 'dive' pada perlawanan menentang Celtic yang lalu.. Atikah dan spy-spy Atikah mula menyiasat secara terperinci tentang berapa banyak dive yang dilakukan pemain lain selepas kontroversi Eduardo tersebut.. Tetapi diving Rooney dan McGeady lebih menarik perhatian Atikah..



Sila tengok video dulu sebelum bandingkan dengan gambar ini.. Penipu bukan.. Rooney memang penipu dan dive semata-mata mahukan penalti.. Almunia tidak patut dilayangkan kad kuning sebaliknya kepada Rooney..



Aiden McGeady.. Pemain Celtic dan sudah semestinya salah seorang yang memprotes keputusan pengadil selepas Arsenal mendapat sepakan penalti.. McGeady dive dan Mowbray menyifatkan McGeady dive disebabkan dia tertekan selepas melepasi 2 tackle muncul seorang lagi..

Ianya sebijik seperti yang dialami Eduardo.. Eduardo melepas pemain Celtic.. Berapa banyak entahlah.. Selepas itu Boruc datang secara tiba-tiba.. Dan Sudah semestinya faktornya sama seperti apa yang dikatakan Mowbray..

Come on lah UEFA.. …

Top 10 Fantasy Premier League Minggu 4

Image
Hilmi Johari Johar telah mendahului liga ini dengan perbezaan satu mata dengan yin yang [K.P]

Pengadil memohon maaf kepada Wenger

Image
Wenger akan menerima permohonan maaf selepas League Managers Association chief executive iaitu Richard Bevan telah berbincang dengan Keith Hackett tentang Wenger yang diarahkan keluar padang selepas menendang botol air..

"Although correct in 'law', it was completely out of context in the game and it was followed by the nonsense which followed over where Arsene Wenger should sit.. I've spoken to Keith Hackett and he fully recognises the situation was an error and an apology will follow to Arsene Wenger.."

"Lee Probert totally failed to manage the situation and created a needless pressure point taking the focus away from the pitch in a big event with only a minute to go.."

Sementara itu.. Spy Atikah berjaya menghidu yang Wenger akan menerima tawaran kontrak baru walaupun kontraknya hanya akan tamat pada tahun 2011.. Pengurusan Arsenal dikatakan akan melanjutkan kontrak Wenger sehingga 2015.. Di bawah ini ialah email dari spy Atikah tersebut..

“Arsene Wenger w…

Rooney penipu