Posts

Showing posts from July 26, 2009

Pre Match : Second Day Emirates Cup

Image
Siapa yang akan memenangi Emirates Cup tahun ini?? Arsenal dan Rangers akan membuat perhitungan untuk menjulang Emirates Cup ini.. Arsenal dan Rangers akan beraksi pada pukul 11.15 malam ini waktu Malaysia..

Namun tiada siaran lansung hanya siaran tertunda sahaja pada pukul 1.40 pagi.. Tapi marilah kita bersengkang mata untuk melihat Arsenal menjulang piala Emirates Cup ini jika berjaya menumpaskan Rangers..

Atletico Madrid akan bertemu PSG pada satu lagi perlawanan Emirates Cup.. Tapi sudah semestinya pertarungan di antara Arsenal dan Rangers yang lebih mencuri tumpuan.. Atikah harap Arsenal meneruskan kecemerlangan ini dan menjulang Emirates Cup.. Apa-apa pun Atikah predict kita menang 3-0.. Adios..

Post Match: First Day Emirates Cup

Image
First Day Emirates Cup bermula dengan bosan sedikit memandangkan hanya 4 gol berjaya dijaringkan oleh keempat-empat pasukan.. Arsenal dan Rangers masing-masing mencatat kemenangan.. Ranger menang 1-0 mengatasi PSG..

Namun perlawanan di antara Arsenal dan Atletico Madrid lebih mencuri tumpuan.. Perlawanan berkangsung dengan penuh sengit.. Dan tidak rugi anda melihat perlawanan ini.. Sebenarnya Armyrule.. Wenger memulakan perlawanan dengan formasi 4-5-1.. Inilah barisan kesebelasan utama Arsenal..

MANNONE
SAGNA-----GALLAS-----DJOUROU-----TRAORE
EBOUE-----RAMSEY-----DENILSON-----ROSICKY-----BENDTNER
VAN PERSIE

Namun kadang-kadang Eboue, Bendtner dan Rosicky saling bertukar posisi.. Van Persie yang memakai kalungan armband pada perlawanan ini.. Pada separuh masa pertama tiada gol dijaringkan oleh kedua-dua pasukan.. Namun perlawanan ini tetap menarik..

Penjaga gol berusia 20 tahun dan merupakan pemain baru Atletico Madrid iaitu Sergio Asenjo beraksi dengan begitu cemerlang dengan menghampakan pe…

90:00 ASNL 2 - 1 A.MAD

Image
yea2 aku score 2 bijik...


YEAH!!!!!!!!!.....GOAL!!!!!!!!!!!!...Begitulah sorakan2 para penyokong yang menyaksikan perlawanan Emirates Cup antara Arsenal VS A.Madrid termasuklah 2 ekor commentator mana ntah dr streaming tv yg gua tgk...brace from The Russian Mafia Arshavin dan gol cederamata untuk Atletico sumbangan Pacheco..Arshavin 2, Pacheco 1...First sekali gua cukup berbangga dengan overall team Arsenal...Control game hampir 70% dengan playing stail beautiful football...inilah yang sebenarnya cara Arsenal...permainan cantik, jaringan menawan, kawalan rapi (macam iklan minyak rambut plak) dang hantaran yang tepat...Fuh, x sia2 gua bercekang mata menunggu sehingga tamatnya permainan...ujung2 baru menyegat...ini kerana apa?!...kerana masuknya playmaker (Fabregas), the salvation (Arshavin) dan Fox in the Box (Dudu)...setelah ketiga2 player ini masuk padang..permainan bertukar menjadi lebih menarik...


baiklah, kita bermula di 1st half...Rosicky membuat panampilan kedua (klu xsilap gua la…

Welcome Back Reyes!!

Image
Salah seorang pemain Atletico Madrid ialah bekas pemain penyerang Arsenal iaiktu Jose Antonio Reyes.. Masih anda ingat dia?? Dialah salah seorang pemain yang paling Atikah sayang suatu masa dulu semasa mewakili Arsenal..

Reyes pulang kembali ke North London dengan menerima sambutan hangat beberapa fan Arsenal.. Dan Reyes amat kagum dengan Emirates Stadium dan menyesal kerana tidak menyarung jersi Arsenal semasa beraksi di Emirates Stadium..

Namun menafikan yang dia menyesal meninggalkan Arsenal.. Dalam 69 perlawananya bersama Arsenal Reyes telah menjaringkan 16 gol.. Dan merupakan salah seorang pemain di dalam skuad Arsenal yang tewas di final Champions League 2006..

Dan Reyes juga ditanya kemungkinan Vieira kembali ke Arsenal inilah reaksi Reyes.. "Dia merupakan seorang pemain yang menjadi simbol kelab dan peminat Arsenal.. Dan dia merupakan pemain yang saya hormati sebagai kapten pasukan dan dialah yang banyak mengajar saya"..

Dan apabila ditanya tentang Fabregas.. Inilah resp…

Pre Match: First Day Emirates Cup

Image
Hari ini bermulanya kempen Emirates Cup 2009.. Siapa yang akan menjulang piala ini?? Mampukah Arsenal kembali menjulang piala ini?? Segala-galanya akan terjawab esok.. Pertandingan ini akan diadakan di Emirates Stadium..

3 mata setiap kemenangan dan 1 mata untuk setiap 1 gol dan seri.. Pasukan yang mengumpul mata yang paling banyak akan dinobatkan sebagai pemenang Emirates Cup 2009.. Pada hari terakhir pertandingan..

Arsenal akan menentang Atletico Madrid dan PSG akan menentang Rangers.. Berita baik disebabkan pada hari ini ada siaran langsung di Astro untuk perlawanan Arsenal menentang Atletico Madrid!!

Saluran 811 pada pukul 11.10 malam ini.. Jangan lupa saksikannya di kaca televisyen anda.. Dan ada satu lagi berita baik.. Rosicky dan Clichy akan bersama skuad Arsenal menentang Atletico Madrid malam ini..

Namun Walcott dan Gibbs x akan menyertainya disebabkan baru 4 hari menjalani latihan.. Dan Diaby mengalami kecederaan lutut dan akan terlepas perlawanan ini namun dijangka akan kembali…

Wenger berbicara tentang kepulangan Vieira!!

Image
Arsene Wenger mengakui dia menghubungi Patrick Vieira namun ianya hanya bualan kosong tanpa membincangkan tentang kepulangan kembali Vieira ke Arsenal.. Namun Wenger sendiri tidak menafikan kemungkinan membawa kembali Vieira pulang..

"Dia mengalami masalah dalam tempoh beberapa tahun yang lalu.. Dan saya menyedari yang dia mahu kembali ke Arsenal".. Kata Wenger.. "Patrick merupakan seorang lagenda di sini.. Dan dia mahu kembali ke kelab ini.. Dan ianya selalu menjadi pilihan utamanya"..

Wnger juga mengatakan jika dia membawa Vieira pulang kembali.. Ianya disebabkan untuk menambahkan bilangan pemain - pemain yang berpengalaman untuk membimbing pemain mudanya..

Wenger juga menafikan laporan Presiden Bordeaux yang mengatakan dia menerima panggilan telefon dari Wenger yang bersedia untuk membawa Chamakh ke Emirates Stadium.. "Dia bertanggunjawab atas segala kenyataannya"..

"Saya tidak mahu komen tentang panggilan telefon yang saya buat kerana setiap hari ber…

Sembang Jumaat

Image
Atikah sebenarnya x tahu nak buat artikel apa.. Dah lama Atikah tercengat depan komputer tapi satu cerita pun x berjaya menarik minat Atikah selain dari jenaka Felipe Massa.. Yang masih berfikir-fikir sama ada mahu memberikan kereta lumbanya kepada Michael Schumacher untuk dipandu pada GP Eropah nanti..
Tapi Atikah nak cerita pasal nombor 5 yang kini kosong setelah ditinggalkan Toure.. Atikah beranggapan nombor tersebut akan menjadi milik Vermaelan.. Vermaelen pernah memakai nombor ini semasa perlawanan menentang Barnet yang lalu..

Dalam pada itu.. Toure membuatkan perasaan Atikah terguris apa yang dikatakannya.. Toure mengatakan dia ke Eastland bukan kerana duit tetapi dia merasakan dia akan diberikan penghargaan di sana..

Adakah selama ini fan Arsenal tidak memberikan penghargaan sewajarnya kepada ahli terakhir dari skuad Invincibles ini?? Mungkin semasa pilihan kapten tempoh hari dia patut diberikan kalungan tersebut.. Tapi nasib tidak menyebelahinya..

Atikah x fahamlah.. Tapi Atikah …

Rosicky injured !!

Image
Rosicky memberikan berita buruk apabila mengalami kecederaan disebabkan sudah lama tidak beraksi.. Namun berita baiknya kecederaan Rosicky tidaklah seteruk mana.. Namun masih belum disahkan sama ada Rosicky mampu beraksi di Emirates Cup nanti..

Tapi apa-apa pun Atikah berharap Rosicky akan cepat sembuh untuk mengelakkan Arsenal kehilangan ramai pemain.. Adios!!

Vieira milik Arsenal kembali ??

Image
Atikah kali ini nak buat artikel tentang khabar angin yang semakin bertiup kencang yang mengatakan Vieira akan kembali bersama Arsenal selepas meninggalkan Arsenal selama 4 tahun..

Atikah memang terkejut apabila mendapat tahu berita ini.. X tahu nak kata apa.. Tapi sesungguhnya Atikah berharap benarlah Vieira akan kembali berbanding Vieira kembali menyarung jersi Tottenham..

Redknapp jelas terkejut apabila berita ini keluar.. Inilah kata-kata Redknapp.. "Dia milik Arsenal.. Dia cukup fantastik.. Dan jika dia mendapat peluang untuk kembali bersama Arsenal.. Sudah semestinya dia tidak menolak"..

Nampaknya Redknapp sudah mengangkat bendera putih jika Wenger membuat keputusan untuk membawa Vieira pulang.. Atikah berdiri di belakang Wenger jika benarlah Vieira akan kembali ke pangkuan Arsenal..

First Atikah nak minta maaf dekat Armyrule sebab Atikah sama sekali tidak menyokong Armyrule yang mengatakan jika Vieira kembali jawatan kapten pasukan Arsenal milik Fabregas sekarang di berik…

No More Great King Kolo

Image
woi! eboue lu tengok ja mai tolong aku ni...

Sob...Sob...gua terasa sedih dan pilu bila mengetahui berita King Kolo telah diikat bersama The Citizens...meneruskan perjuangan arena bola sepak yang merupakan sukan no 1 seantero dunia...K.Toure mengikut jejak Ade untuk berjuang di kelab baru yang tengah menggila membeli player2 baru...Wenger apa langkah ekau selepas ni...beli, jual lg, atau no more new signing...kukus duit penjualan tu lama2...Kolo Abib Toure sememang dirasai pemergiannya di hati Gooner seluruh dunia...Beraksi bersama da Gunners hampir 8 tahun dan merupakan sisa pejuang daredevil the invicible 04/05..Gua salute spring kat King Kolo ni...Honestly bagi aku, sepatutnya dia yang perlu mamakai armband bagi musim lepas berbanding Capt. Feb Sparrow...aku melihat ciri2 leadership yang tinggi dlm diri dia...dalam setiap game menunjukkan kesungguhan yang terbaik...menggalas tanggungjawab sbg centerback dengan cukup baik sekali...tidak kira dia bergandingan dengan sesiapa pun, CB ma…

Final Salute to Toure

Image
Toure secara sahnya telah menyertai Manchester City dengan nilai lebih kurang 14 - 17 juta pound.. Namun menurut spy Atikah nilai perpindahan Toure bernilai 17 juta pound.. Atikah membuat artikel ini untuk penghargaan terakhir kepada pemain terakhir dari skuad invinsible..

Toure ialah the true Arsenal leader.. Dan Atikah juga percaya nama Toure akan diundi untuk lagenda Arsenal.. Memandangkan pengundurannya cukup terhormat.. Dan mengundang kekecewaan dan kesedihan peminat..

Inilah kenyataan Toure sebaik sahaja dia diperkenalkan sebagai pemain terbaru Man. City..
“It is always difficult to leave a place where you have spent the last eight years and had good times but I felt the time was right for a new challenge and I am still at an age, 28, where I feel I am at my peak and will play my best football.."

Toure kami menghormati keputusan mu.. Tetapi kami berharap anda sama sekali tidak akan memperlekehkan Arsenal.. Itu saja permintaan terakhir kami Toure.. Adios..

Patrick Vieira kembali ke Arsenal ??

Image
Spy Atikah memberikan berita yang cukup mengejutkan apabila berkata Wenger mungkin akan membuat kejutan dengan membawa pulang Patrick Vieira.. Namun sejauh mana kebenarannya Atikah pun x pasti..

Namun apa yang pasti kita x akan menyesal melihat Vieira kembali ke pangkuan Arsenal semula.. Dan Vieira dan Fabregas akan membentuk gandingan mantap di bahagian tengah Arsenal..

Atikah amat menyokongnya kerana kita telah kehilangan seorang leader iaitu Toure.. Dan Vieira merupakan a true leader Arsenal selama ini.. Setidak-tidaknya Vieira boleh menunjuk ajar pemain muda Arsenal ini..

Dan mungkin juga sekembalinya Vieira ke pangkuan Arsenal.. Kita akan menikmati musim cemerlang kita dahulu.. Segala-galanya tidak mustahil.. Adios!!

Fabregas hero Arsenal !!

Image
Fabregas yang membuat kemunculan pertama bersama Arsenal selepas mewakili Sepanyol muncul wira Arsenal apabila menjaringkan gol tunggal perlawanan menentang Hannover 96 pada minit ke-8..

Ini ialah barisan kesebelasan utama Arsenal pada perlawanan semalam..

MANNONE
VERMAELEN-----GALLAS-----SONG------TRAORE
EBOUE------DENILSON------FABREGAS
ARSHAVIN------VAN PERSIE------BENDTNER

Fabregas menjaringkan gol selepas Van Persie melorongkan bola kepadanya sebelum menewaskan goalkepper dan merembat masuk bola ke gawang yang tidak dikawal.. Pada minit ke 33.. Traore dikeluarkan dan Silvestre masuk apabila Traore seperti mengalami kecederaan tetapi tidak serius..

4 pertukaran Wenger lakukan pada separuh masa kedua.. Ramsey on for Fabregas.. Sagna on for Gallas.. Djourou on for Bendtner.. Szczesny on for Mannone.. Perlawanan ini berlangsung dengan sengit sekali sebenarnya..

Eduardo membuat kemunculan keduanya selepas di bawa masuk untuk mengantikan Van Persie pada minit ke-69.. Tiada jaringan ditambah se…

Pre match : Hannover 96 vs Arsenal

Image
Arsenal akan berdepan Honnover 96 pagi ini.. Iaitu pukul 1 pagi waktu Malaysia.. Sayangnya tiada live di Astro.. Hanya streaming.. Atikah minta maaf dulu.. Sebab Atikah x boleh tengok game nie..

Esok pun Atikah akan beri keputusan lambat sikit kut.. Tapi jangan risau Atikah akan beritahu keputusan perlawanan tersebut.. Adios..

Dalam pada itu spy Atikah telah mengumukan kehadiran Toure untuk menjalani pemeriksaan kesihatan.. Adios!!

Training terakhir di Austria

Image
Kesemua gambar-gambar ini diambil semasa latihan terakhir di Austria.. Malam ini pukul 1 atau 1.30 pagi ini Arsenal akan menentang Hannover 96.. Atikah akan berikan laporan esok.. Adios!!