Posts

Showing posts from July 5, 2009

Van Persie tolak lamaran big 4!!

Image
Van Persie mendedahkan yang sebelum dia menandatangani kontrak lanjutan bersama Arsenal dia telah pun menolak tawaran dari Inter, Chelsea, Man. City dan Juventus.. Ketiga-tiga pasukan tersebut bersedia membayar lebih dari 100 ribu pound seminggu kepadanya berbanding Arsenal yang menawarkan gaji sebanyak 80 ribu pound seminggu..

"I made a list. I wrote on one side what I had. And I wrote down what was lacking..At Arsenal, Arsene Wenger (above) values my contribu-tioto the team, my fellow players show the same appreciation and everyone who works in the club is wonderful and so warm to me.." "Apart from all that I have a great connection with the supporters. I find it fascinating how they show their love for me as a player.. My heart says that I cannot play in the shirt of another club for the next four years. Money has never been an issue in my career..""When I signed my first contract at Arsenal, I was not on big money at all..Now the club have shown their appr…

Mampukah Fabregas jadi seperti Kaka??

Image
Tiap-tiap hari media di dalam dan luar negara bercerita tentang Fabregas.. Seperti biasa berbagai-bagai riaksi yang akan timbul dari segenap fan Arsenal apabila muncul sahaja cerita pasal skipper muda Arsenal ini..

Barcelona dikatakan akan membuat tawaran bernilai 40 juta euro selepas secara sahnya mereka menerima tawaran Man. City untuk Eto'o yang dikatakan nilai perpindahannya bernilai 25 juta euro..

Namun dalam masa yang sama mereka juga bersedia untuk membawa Villa ke Nou Camp dengan nilai 40 hingga 50 juta euro.. Ehh.. Atikah nie nak cerita pasal Barcelona ke pasal Fabregas nie??

40 juta euro bukannya sikit.. Sudah semestinya Wenger dan pengurusan Arsenal berasa serba salah untuk menerimanya atau menolaknya.. Namun jika mereka menerimanya keputusan terakhir terletak di tangan Fabregas..

Adakah Fabregas akan menjadi seperti Kaka yang menolak tawaran yang cukup lumayan dari Man. City?? Dan Kaka hanya meninggalkan AC Milan selepas pengurus kesayangannya iaitu Anclelotti ke Chelsea d…

Cerita Song & Armand Troare

Image
Song ke Manchester City?? Itulah ura-ura yang panas diperkatakan di kalangan segelintir fan Arsenal.. Apa pandangan anda?? Berapakah harga yang sedia anda terima?? Kalau Atikah 10 juta euro + Ireland or Richards.. Atau lebih dari 10 juta euro..

Song mula menarik perhatian sejak kebelakangan ini terutama sekali kalau Song beraksi sebagai pemain pertahanan tengah.. Jadi sudah semestinya Wenger tidak boleh sama sekali menjual Song dengan harga kurang dari 10 juta euro memandangkan umur Song baru sahaja 22 tahun..

Lebih-lebih lagi Manchester City tu memang kaya.. Jadi kita perlu mengambil kesempatan itu untuk meningkatkan dana skuad Arsenal untuk membeli pemain baru.. Kalau nak lagi senang cuba tengok kalau Man. City sedia bagi Ireland atau Richards kepada kita sebagai sebahagian dari perjanjian..

Barulah gempak.. Dan kita x rugi apa-apa pun kalau menerima tawaran besar dari Man. City.. Dan kalau Ireland atau Richards datang Arsenal kita yang untung memandangkan kedua-duanya memang hebat sep…

Jadual Pre Season Arsenal musim 2009/2010!!

Atikah minta maaf sebab lebih kurang 2 hari Atikah x buat blog disebabkan pergi balik kampung kejap.. Ingatkan nak tenangkan fikiran kejap dari menginggati masalah Arsenal.. Tapi sayangnya Atikah x boleh memandangkan cerita pasal Fabregas makin lebat di dada akhbar baik dalam atau luar negara..

Okey nanti kita cakap pasal Fabregas.. Sekarang nie baik kita sama-sama tengok jadual pre season Arsenal untuk musim 2009/2010..

SC COLUMBIA V ARSENAL
TUESDAY 21st JULY
In Vienna
Kick-off: 6.30pm
SZOMBATHELYI HALADAS V ARSENAL
MONDAY 27th JULY
In Szombathely
Kick-off: 7pm MAIDENHEAD UNITED V ARSENAL XI
TUESDAY 28th JULY
At York Road, Maidenhead United FC
Kick-off: TBC

BOREHAM WOOD v ARSENAL XI

TUESDAY 4th AUGUST
At Meadow Park, Boreham Wood FC
Kick-off: BARNET v ARSENAL
SATURDAY 18th JULY 2009
At Underhill, Barnet FC.
Kick-off: 3pm
LINCOLN CITY v ARSENAL XI*
MONDAY 20th JULY 2009
At Sincil Bank, Lincoln City FC
Kick-off: 7.30pm
*Please note the Arsenal team for this fixture will consist of Youth and Reserves players.S…

Fantasy Premier League..

Image
Fantasy Premier League

Code to join this blog league: 89060-25954

Akhirnya..

Image
Cukup lama fan Arsenal mahu mendengar berita baik ini.. Iaitu Robin Van Persie menandatangani kontrak baru.. Namun penantian yang penuh mendebarkan dan menyeksakan ini akhirnya diakhiri dengan peristiwa yang cukup manis..

Secara bangga, gembira dan rasminya Atikah dan Arsenal mengesahkan yang Van Persie telah menandatangani kontrak lanjutan atau pun kontrak jangka masa panjang bersama Arsenal.. Spy Atikah melaporkan perjanjian tersebut menyaksikan Van Persie kekal sehingga 2015 dan memperoleh gaji mingguan sebanyak 80 ribu pound seminggu..

Arsene Wenger berkata: "Ia merupakan berita yang gembira bahawa Van Persie kommited dengan masa hadapannya bersama Arsenal.. Kami semua bangga.. Robin merupakan pemain yang berbakat besar dan mempunyai bakat untuk menjaringkan gol di peringkat tertinggi"..

"Kita sudah lihat beberapa kali apa yang mampu dilakukan Robin.. Tapi dia baru berusia 25 tahun.. Dan masih banyak lagi yang boleh dia tunjukkan.. Robin mempunyai potensi untuk menjadi…

Ajen Arshavin menjawab laporan Arshavin akan ke Barcelona!!

Image
Mari ikuti temu bual Atikah bersama ejen Arshavin iaitu Dennis Lachter mengenai beberapa isu yang Atikah tanya padanya..

Atikah: Bukankah anda bukan lagi merupakan pengurus Arshavin??

Dennis: Kami ada kontrak.. Dan kontrak ini hanya akan tamat setahun setengah lagi.. Sebelum tamatnya kontrak itu.. Saya merupakan pengurus Arshavin..

Atikah: Dilaporkan yang ada pergi ke Barcelona untuk berbincang mengenai perpindahan Arshavin ke Barcelona..

Dennis: Ini merupakan pertama kali saya dengar komen ini.. Saya tidak bercakap dengan sesiapa.. Dan ia merupakan sesuatu yang pelik untuk didengari.. Ianya menjadikan saya popular kembali.. Tapi seseorang telah mengunakan nama saya..

Atikah: Bagai mana pula denga laporan yang anda bercakap tentang kemungkinan perpindahan Arshavin ke Barcelona selepas sebulan Arshavin menjadi pemain Arsenal??

Dennis: Saya tidak pernah bercakap dengan Barcelona.. Dan seseorang hanya mereka cerita tersebut.. 2 bulan lepas saya mendengar banyak cerita yang mengatakan Arshavin …

Khabar angin akhirnya menjadi kenyataan!!

Image
Sikap dolak dalih Wenger akhirnya menjadi mimpi buruk kepada Wenger dan kesemua fan Arsenal yang mengharapkan kehadiran Melo ke Emirates Stadium.. Spy Atikah secara sahnya telah mengesahkan perpindahan Melo ke Juventus dengan nilai 17 juta euro dan pemain sayap Inter iaitu Marco Marchionni ke Fiorentina sebagai sebahagian dari perjanjian..

Namun tidaklah berapa sah sangat memandangkan kedua-dua pasukan masih belum membuat sebarang kenyataan rasmi di laman web kelab masing-masing..

Fiorentina jelas tidak kisah sama ada Wenger mahu membayar Melo hanya sebanyak 15 juta euro.. Namun yang paling mereka mahukan ialah Emmanuel Eboue termasuk dalam perjanjian tersebut.. Namun Wenger lebih selesa untuk memberikan Senderos berbanding Melo..

Dan sikap Wenger itu jelas membuatkan Fiorentina dengan senang hati menerima tawaran dari Juventus.. Siapakah pilihan kedua Wenger untuk mengantikan Melo yang telah ke Juventus?? Lorik Cana?? Sama sekali tidak..

Jawapannya ialah kepada pemain tengah St Etienne b…

Gambar pasukan Arsenal training!!

Image
Okey.. Memandangkan Atikah berada di North London sebagai persediaan untuk training pra-musim skuad akademi Arsenal Ladies.. Jadi Atikah mengambil kesempatan itu untuk menagkap gambar skuad lelaki sedang berlatih..






Cuba cari siapa yang tiada dalam 6 gambar di atas itu??



Arsene Wenger pun training jugak ke?? Rajin betullah si Wenger nie..
Arshavin training..



4 gambar di atas.. Signing terbaru Arsenal iaitu Thomas Vermaelen menjalani latihan.. X lupa juga sebelah Vermaelen dalam gambar kedua iaitu Vito Mannone
Player Arsenal training turun naik meja sambil pegang bola.. Djourou dengan Clichy je.. Yang lain-lain tu lepak je..
Selamat kembali Rosicky.. Training betul-betul.. Jangan sampai injured balik..
Gigihnya Gallas training..
Nie apalah yang Nasri dengan Silvestre senyumkan nie?? Kamera sebelah sini yang Silvestre dengan Nasri senyum sebelah sana..
Minumlah banyak-banyak air Eduardo.. Tapi jangan sampai x ingat dunia pulak!!

Okey untuk pengetahuan anda.. 3 pemain tidak menyertai training ini..…

Pesanan Almunia!!

Image
Manuel Almunia memberi amaran kepada rakan sepasukannya bahawa kita tidak boleh mengulangi kembali permulaan yang cukup hambar musim lepas.. Seperti yang kita tahu.. 14 perlawanan pertama kita telah tewas 5 perlawanan dan seterusnya menutup peluang untuk memenangi EPL..

"Keseluruhannya.. Kami perlu lebih fokus pada permulaan musim.. Jika kami lebih bagus pada permulaan musim.. Ianya mungkin merupakan musim terbaik kami.. Pada babak kedua musim lepas.. Barulah kami menyedari apa yang kami perlukan.. Dan anda boleh lihat keputusannya"..

"Saya rasa, kadang-kadang kita perlu katakan sesuatu untuk membuatkan segalanya berjalan lancar dan kami lebih fokus.. Babak kedua musim lepas telah menunjukkan apa yang kami boleh lakukan.. Tapi kami perlu cergas mental dan fizikal pada permulaan dan betul-betul terlibat dengan projek boss"..

"Kami perlu pastikan kumpulan ini bersama dan fokus selepas berehat dan tunjukkan kommitmen kami.. Saya amat pasti.. Kerana kami ada kualiti.…

Kejutan!!

Image
Captain Arshavin membuatkan Atikah terkejut apabila disahkan menjadi naib johan pemain terbaik tahunan Arsenal untuk tahun 2009.. Atikah mendapat berita ini sebelum Atikah berangkat ke Panama..

Arshavin menerima undian sebanyak 19.4% untuk membenarkannya menjadi naib juara pemain terbaik tahunan Arsenal walaupun hanya beraksi selama hampir 6 bulan.. Ianya jelas lari dari target Atikah yang merasakan Van Persie dan Samir Nasri akan bersaing untuk berada di tempat pertama dan kedua disamping Almunia di tempat ketiga..

Memang mengejutkan.. Tapi Atikah rasa Arshavin berhak untuk mendapatkannya.. Atikah harap tahun hadapan Arshavin menang pemain terbaik tahunan Arsenal pulak.. Dalam berita lain pulak.. Barcelona ada hati nak dapatkan Arshavin selepas kehilangan Ribery..

Tapi Atikah x nak percaya sangat.. Kalau nak Arshavin marilah bayar 25 juta euro + Yaya Toure.. Amacam.. Barulah berbaloi.. Tapi Atikah langsung x percaya rumours tersebut.. Sebabnya memang dah menjadi kelaziman pemain terbaik…

Carlos Vela injured!!

Image
Fuhhh.. Penat gila Atikah.. Dari North London ke Panama di mana berlangsungnya Gold Cup (Copa del Oro).. Kenapa Atikah ke sana?? Kerana Atikah terpaksa terbang ke sana untuk mengetahui berita terkini kecederaan Vela..

Vela mengalami kecederaan seawal minit ke sepuluh selepas di tackle pemain Nicaragua.. Mereka mengesyaki yang Carlos Vela mungkin mengalami kecederaan di tulang betis kanannya yang disyaki patah..

Jika ianya berlaku mungkin kita terpaksa melihat Vela berada di hospital kem Arsenal pada permulaan musim 2009/2010.. Jadi sampai sahaja Atikah di Oakland Mercy Hospital.. Atikah mencari doktor yang merawatnya iaitu Dr. Radames Gaxiola..

Dan Dr. Radames memberikan berita gembira apabila mengesahkan yang tulang betis kanan Vela hanya terseliuh.. Jadi mungkin Vela akan kembali beraksi bersama Mexico pada hari Khamis menentang Panama..

Namun pada pagi Isnin.. Dr. Radames akan menilai kemampuan Vela dan tahap seriusnya kecederaan tersebut.. Buat masa ini tulang betisnya hanya akan dite…

Chamakh hanya akan menyertai Arsenal!!

Image
Spy Atikah telah pun berjumpa Presiden Bordeaux tentang Chamakh.. Perkara pertama yang dikatakan Presiden Bordeaux ialah mereka tidak menerima sebarang tawaran dari Sunderland untuk Chamakh seperti yang dilaporkan di media..

Kami tidak pernah menerima sebarang tawaran untuk Chamakh.. Apa kejadahnya Chamakh ke Sunderland?? Kamu dengar yang dia kata dia hanya mahu menyertai kelab terbesar EPL.. Saya tidak mahu memaki Sunderland.. Tapi secara jujurnya.. Saya tidak tahu di tempat ke berapakah mereka menamatkan musim 2008/2009"..

Kata Presiden Bordeaux itu kepada spy Atikah.. Jadi dengan jelasnya yang Chamakh hanya akan menyertai Arsenal.. Namun dengan syarat Adebayor berhijrah terlebih dahulu.. Nilai Chamakh?? Dalam 10 juta euro kalau x silap Atikah..

Lagi pun baki kontrak Chamakh hanya tinggal setahun sahaja lagi.. Jadi nilainya perpindahannya tidaklah terlalu tinggi.. Tapi Atikah yakin yang Ivan Gazidis mampu untuk mengurangkan harga tersebut jika perlu.. Adios..