Posts

Showing posts from April 26, 2009

Selamat Datang buat penulis baru, AmyRule

Selaku Admin Arsenal Malaysia Blog, Afham mengucapkan ribuan terima semua yang masih menyokong blog ini. Selamat meluahkan segala yang terlintas di fikiran anda.

Whatever orang cakap aku tetap menyokong Arsenal.

Selamat Datang kepada AmyRule. Selaku penulis baru di sini. Jangan segan jangan malu. Just tanya je senior di sini. InsyaALLAH kami akan bersama anda. Atikah pun boleh. :)

Ada Arshavin Ada Gol

Image
masa bertemu portsmouth semlm, aku xmenyangka lineup pak wenger kita sebegitu rupa..dasyat beb wa cakap lu...3 -0..MU lahanat apecer, 2 bijik jer,dah la player experiences suma...xpatut2...si ryan giggs dapat award player terbaik season nih lg la xmunasabah..ape sgtla dia perform itu MU sayur tu..England FA memeng bias ar kat manyure sayur ngan si idung merah x senonoh makan chew buang atas padang...ish3..beralih kpd citer kita, THE RUSSIAN MAFIA memang kena masuk squad bedilan paling terhandal seantero dunia nih..huhuhu. sejak kita melanda krisis peluru meriam kehabisan stok dlm EPL aritu, pak wenger telah mengimpot peluru dr Rusia. Arshavin beri impak besar kat Gunners. sejak dia join arsenal, setiap game musti ade goal. dia klu x skor mesti assist. awal2 tu biasa ar xmenyengat lg kan. bila dah panas, dia mula tunjuk siapa arshavin sebenarnya. Walaupun arshavin umurnya dah lanjut, tp masih sempat utk beri kuasa yg baik punya kat Arsenal.

Itu lah Andrey Arshavin, paling best dia skor …

Tempat keempat sudah terjamin!!

Kemenangan 3-0 keatas Portsmouth semalam sudah cukup untuk kita memastikan tangga keempat digengam kita.. 13 mata mendahului Aston Villa.. Walaupun Arsenal kalah kesemua 3 baki perlawanan dan Aston Villa berjaya memenangi kesemua baki 4 perlawanan (termasuk perlawanan menentang Hull City) Arsenal akan terus berada di tangga keempat liga dengan kelebihan 1 mata..

Apa yang mahu dikatakan si bodoh sombong dan pak cik bongkak si Martin O'neill itu.. Dia dah berjanji akan mengucapkan tahniah kepada Arsenal.. Mana ucapan tahniah tu?? Atikah menanti ni.. Jangan nak memungkiri janji pak cik O'neill..

Itulah balasan kepada pasukan lain yang mengutuk kewibawaan Arsenal.. Padan muka Aston Villa.. Lain kali cakap guna otak.. Dan jangan sesekali memperlekehkan Arsenal.. Nescaya anda akan terus diulit mimpi yang ngeri dan malang jika anda masih sombong untuk mengucapkan tahniah..

Apa yang peminat Arsenal nak dengar dari pemain dan pengurus Aston Villa hanya satu.. Iaitu ucapan tahniah.. Teruta…

Arsenal 3 - 0 Portsmouth

First Atikah nak tunjukkan kesebelasan utama Arsenal..

FABIANSKI
SAGNA-----SONG-----DJOUROU-----EBOUE
WALCOTT-----DENILSON-----RAMSEY-----ARSHAVIN
BENDTNER-----VELA

SUB
MANNONE (GK)
BISCHOFF
FRANCIS COGUELIN
JAY EMMANUEL-THOMAS
FRAN MERIDA
MARK RANDALL
EMANUEL FRIMPONG

Gila.. Itulah perkataan pertama yang terlintas dalam fikiran Atikah.. Wenger ini diserang selsema babi ke?? Bukannya Atikah takut kalah.. Tapi hakikatnya memang terlintas dalam fikiran Atikah pun.. Jika melihat kesebelasan utama ini gerenti anda tertanya-tanya siapakah kapten kita.. Sagna?? Bukan.. Fabianski?? Pun bukan.. Jawapannya ialah Arshavin!! Wow Wenger membuat keputusan yang cukup menyenangkan hati Atikah..

Sebenarnya sebelum perlawanan ini Atikah tertanya-tanya mampukah kita belasah Portsmouth dan mengutip 3 mata penuh?? Dan akhirnya mereka semuanya menjawab segala partanyaan Atikah iaitu dengan membedil Portsmouth dengan 3 peluru tanpa balas.. Walaupun Atikah kecewa kerana Arsenal gagal membedil Portsmouth dengan 4 gol namu…

Pre - Match: Arsenal vs Portsmouth

Image
Hari ini ( sabtu ) pada pukul 9.55 malam ( waktu Malaysia ) Arsenal akan bertemu Portsmouth di Stadium Fratton Park.. Pada yang ada Astro akan ada siaran langsung di saluran Astro Star Sports..

Arsenal sebelum itu menerima tamparan hebat apabila 4 pemain disahkan tidak beraksi.. Silvestre, Eduardo, Van Persie dan Clichy.. Namun Clichy dan Eduardo dilaporkan tidak dapat beraksi pada pertemuan dengan MU nanti kerana mengalami kecederaan groin dan back.. Van Persie dan Silvestre pula dalam keraguan untuk beraksi pada pertemuan menentang MU.. Kedua-duanya mengalami kecederaan groin..

Jadi tidak banyak yang mengembirakan fan dan kem Arsenal nampaknya.. Okey sebelum tu Atikah nak mintak maaf dekat fan Arsenal yang mengunjung blog ini kerana x postkan artikel semalam.. Masalah internet kembali menghantui Atikah.. Tapi nasib baik hari ini dia dah okey..

Okey sekarang ini mari kita lihat bayangan kesebelasan utama Arsenal..

ALMUNIA
SAGNA-----TOURE-----DJOUROU-----GIBBS
WALCOTT-----FABREGAS-----SONG-…

Pergi mampuslah Man U Kedah Region!!

First Atikah nk beri amaran untuk Man U Kedah Region x payah nak menyibuk dalam kawasan Arsenal.. Nak kutuk Atikah ye.. Kutuklah.. Tapi mai jumpa Atikah dulu lah bodoh, pengecut si bangang man u kedah region..

Kalau setakat kutuk dalam shout mix buat pe.. Semua orang berani.. Mai jumpa atau call.. Kita cakap dua orang dengan geng Arsenal dan MU.. Kalau x puas hati cakap depan-depanlah.. Kau dah buat satu keputusan yang paling bodoh kat dunia nie.. Nak mengutuk Atikah ye.. Kau dah berjaya buat Atikah marah..

Kalau kau ada kat Perak mailah jumpa Atikah kat Taiping.. Kutuklah.. Nak bergaduh pun x pelah.. Atikah x takut.. Hang nak panggil seribu orang peminat MU pun Atikah x kisahla.. Apa macam kau berani ke.. Dasar orang pengecut.. Dah sah peminat MU semuanya pondan!!

Gi mampuslah.. Atikah tulis semua artikel dalam blog ini mengikut faktalah babi.. Bukannya dari mimpi lah taik kucing.. Atikah x pernah panggil orang babi.. Tapi kali ini kau memang patut dipanggil babi..

Dan Atikah harap lepa…

Laluan sukar ke Final Champions League

MU mempunyai advantage 1 gol apabila berkunjung ke Emirates nanti.. Sementara Arsenal pula gagal untuk mendapatkan away goal.. Perlawanan semalam bolehla dikatakan didominasi MU.. MU banyak menyerang kubu Arsenal dan memaksa pemain-pemain lebih bertahan..

Walaupun pengadil banyak melebihkan Arsenal pada perlawanan ini dan langsung x mempedulikan lakonan-lakonan MU.. Namun Arsenal gagal mengunakan kesempatan ini.. MU juga siap meletakkan banyak pemain-pemain di bawah.. Takut ke Ferguson??

Kelekaan pemain pertahanan Arsenal yang tidak mengawal O'shea membawa padah apabila O'shea meledak menewaskan Almunia.. Pada minit ke 70 Wenger membawa masuk Bendtner mengantikan Walcott.. Cukup mengejutkan.. Walcott yang mampu untuk mengkucar - kacirkan pertahanan MU dikeluarkan.. Cukup kecewa.. Walaupun dia jarang dapat bola.. Tapi kalau dia selalu dapat bola gerenti Arsenal menang 3-1..

Kemasukkan Eduardo cukup lewat apabila Wenger hanya membenarkan dia masuk pada 10 minit terakhir.. Walaupun …

Nevermind - Manchester United goals in Champion League against Arsenal

Dikesempatan ini Afham menulis untuk review perlawanan antara Manchester United menentang pasukan kita, Arsenal. Secara keseluruhannya perlawanan seimbang cuma kurang idea dibahagian tengah untuk melakukan serangan ke atas gawang MU. Fabregas keseorangan tanpa bantuan Song untuk melakukan gerakan. 4-5-1 formasi digunakan Arsene mematikan idea para pemain yang jelas tiada penyudah oleh striker. Adebayor tiada support man yang biasanya bergandingan dengan Van Persie. Van Persie dan Ashravin berstatus injury tidak mematahkan semangat lawan. Pemain-pemain Arsenal kelihatan tenang dan berhati-hati mengawal perlawanan. Seolah-olah mahukan perlawanan di Emirates untuk membuktikan kemampuan mereka. Well done Almunia. You are very briliant keeper. Kira-kira Almunia telah menyelamat 15 cubaan. Nyaris sepakan Cicano mengenai palang. Apa-apa pun Arsenal masih ada peluang ke final. Viva2 Arsenal!! Never give up.

Pre Match : Arsenal vs MU

Image
Arsenal akan berkunjung ke Old Trafford pada perlawanan Champions League peringkat Separuh Akhir pusingan pertama pada pukul 2.45 pagi ini (waktu Malaysia)..

Dengan Ferguson yang merancang mahu menyerang kubu Arsenal.. Arsenal pula mengalami masalah pertahanan sekali lagi..

Kieran Gibbs dan Mikael Silvestre yang masing-masing mengalami kecederaan dan masih belum match fit.. Gibbs mangalami kecederaan hamstring disamping Silvestre mengalami kecederaan belakang..

Wenger menyatakan beliau akan menyenaraikan kedua-dua pemain ini jika mereka berjaya melepasi ujian kecergasan yang akan dibuat sebelum perlawanan.. Atikah yakin Gibbs mampu melepasi ujian tersebut namun hanya 50-50 untuk Silvestre.. Apa-apa pun harap mereka mampu untuk bermain perlawanan ini..

Carlos Vela yang dikuarantinkan selepas dikhuatiri dijangkiti virus selsema babi.. Vela yang dipaksa tidak menjalani latihan hari isnin yang lalu selepas menerima lawatan dari rakannya yang berasal dari Mexico minggu lepas sudah mula menjala…

Rosicky : Bimbang kemungkinan perlu bersara

Image
Rosicky menjelaskan bahawa mimpi ngeri kecederaan berpanjangan selama lebih setahun yang dilaluinya telah membuatnya percaya dia mungkin tidak lagi mampu untuk kembali ke kancah bola sepak profesional..

Pemain tengah Arsenal, Tomas Rosicky mendedahkan bahawa dia merasa bimbang dengan kemungkinan perlu untuk mengucapkan selamat tinggal kepada bola sepak profesional selepas menderita kecederaan tendon yang serius..

Pemain antarabangsa Republik Czech ini terpaksa diketepikan sejak Januari tahun lalutetapi menyasarkan untuk kembali beraksi sebelum kempen Liga Perdana musim 2008/2009 berakhir..

"Apabila telah melalui dua pembedahan dan masih mengalami kesakitan berterusan selama hampir setahun, sudah pastinya saya merasakan saya mungkin tidak akan kembali bermain lagi," kata Rosicky

"Ianya satu tempoh yang amat sukar.. Saya telah melalui banyak sesi imbasan dan menemui begitu ramai doktor di sekitar Eropah.. Tetapi kini, akhirnya, saya mengetahui lutut yang tercedera telahpun se…

Berita-berita Champions League

Image
Kolo dan Yaya Toure masing2 bermimpi untuk bertemu sesama sendiri di Rome pada 27 Mei nanti..

Yaya memberitahu ia akan menjadi pengalaman yang hebat dan memori yang terbaik yang terjadi untuk keluarga kami..

Yaya menambah, " Kolo memberitahu saya banyak perkara tentang Chelsea.. Kolo mahu kami tewaskan Chelsea selepas mereka tewas dalam peringkat separuh akhir piala FA"..

Dalam berita lain Atikah terdengar kita bakal kehilangan seorang lagi centreback.. Iaitu Silvestre yang dilihat mengalami kecederaan hamstring semasa perlawanan menentang Middlesbrough yang lalu.. Namun perkara ini masih belum dipastikan Wenger..

Toure juga melahirkan rasa keyakinannya kepada Gibbs untuk memikul tugas menghalang pegerakan Ronaldo.. Kolo berkata, "Biarkan Gibbs bermain.. Dia seorang pemain yang bagus dan bijak.. Dia hadir pada masa yang sukar sewaktu kami bertemu pasukan-pasukan besar.. Dan saya rasa dia berjaya melaksanakan tugasnya dengan cukup baik"..

"Namun kami tidak hanya ber…

Mari kita mengutuk MU habis-habisan!!

Image
Okey memandangkan permusuhan antara Arsenal dan MU semakin panas memandangkan kedua-dua pasukan ini akan bertemu dalam saingan UCL pada 29 April ini.. Okey seperti kebiasaannya kita akan cuba menghangatkan saingan ini dengan komen2 dan statement2 yang panas2.. Kalau pemain dan pengurus Arsenal dan MU sudah mula bertegang urat apatah lagi kita..

Okey Atikah fikir sekarang ini Atikah nak bandingkan pemain kedua-dua pasukan yang mana lebih hebat!!
Kita mulakan perbandingan diantara Fabregas dan Ronaldo.. Siapa yang terhensem, terbaik, terhebat, tidak sombong, siapakah kapten terhebat dan paling disayangi peminat?? Sudah semestinya Atikah akan mengatakan FABREGAS!! Fabregas ialah hero, idola dan pemain kesayangan Atikah!!

Ronaldo pula ialah pemain yang hanya dapat belas kasihan menang pemain terbaik dunia, sombong nak bagi gol, x ada semangat berpasukan, kapten yang teruk, playboy, menolak tawaran menyertai Arsenal, teringin nak berpindah dari MU dan telah menolak menukar jersi dengan lagi s…

Siapakah Danijel Aleksic??

Image
Danijel Aleksic sekarang ini dikaitkan dengan Arsenal.. Wenger bersama pasukan peninjau bakatnya sedang mengira sama ada akan membawa Danijel Aleksic ke dalam pasukan Arsenal.. Memandangkan Atikah dan mungkin segelintir pengunjung blog ini tidak kenal Danijel Aleksic, Atikah dengan berbesar hatinya membuat research tentangnya..

Danijel Aleksic dilahirkan pada 30 April 1991 di Pula, SFR Yugoslavia.. Beliau sekarang ini beraksi bersama pasukan di liga Serbia iaitu FK Vojvodina.. Mempunyai ketinggian 1.81 m.. Merupakan seorang penyerang yang serba boleh..

Ibunya ialah orang Serbia.. Danijel hanya umurnya beberapa bulan sewaktu ibunya berpindah ke Serbia selepas permasalahan di Croatia.. Danijel tidak pernah mengenal dan melihat ayahnya dan meletakkan nama akhirnya mengikut nama ibunya..

Dia mula bermain bola sepak sewaktu usianya 7 tahun di kelab tempatan iaitu FK Veternik.. Sewaktu usianya 11 tahun di berpindah ke FK Vojvodina..

Pada 5 May 2007 beliau membuat kemunculan pertama dalam kesebe…

Akhirnya badi selama 3 tahun lebur jua

Image
Okey mula-mula Atikah nak ucapkan tahniah kepada hero dan juga kapten kita kerana berjaya menjaringkan 2 gol untuk membawa Arsenal menang 2-0 ke atas Middlesbrough.. Jika perlawanan menentang Liverpool Arshavin wiranya dan pada perlawanan ini kapten Arsenallah wiranya..

Okey sebelum Atikah buat analisis perlawanan malam tadi Atikah nak senaraikan dulu pemain kesebelasan utama pada perlawanan ini..

ALMUNIA
EBOUE-----TOURE-----SILVESTRE-----GIBBS
WALCOTT-----FABREGAS-----DENILSON-----NASRI
ARSHAVIN
BENDTNER

SUB
FABIANSKI (GK)
DIABY, SONG
SAGNA, DJOUROU
VELA, ADEBAYOR

Tiadanya Eduardo sekali lagi!! Cukup mengecewakan Atikah dan segelintir peminat Eduardo.. Okey Atikah nak minta maaf dulu sebab Atikah x boleh buat analisis pada 1 half kerana Atikah gagal nak dapatkan link streaming.. Namun nasib baik Atikah dapat tengok second half.. Okey cukuplah tu.. Marilah sama-sama kita renungkan analisis yang Atikah buat ni..

Akhirnya badi selama 3 tahun kita sering seri dengan …