21 December 2009

Rafael van der Vaart tolak tawaran Arsenal


Arsene Wenger dikatakan telah mendapat tamparan hebat setelah bintang Belanda Rafael van der Vaart mendedahkan yang dia tidak akan berpindah ke mana² kelab BPL pada Januari akan datang.

Arsenal dikaitkan dengan perpindahan 6 juta pound pemain tengah Real Madrid itu dimana Wenger diberitakan sedang mencari pemain yang berpengalaman untuk membantu skuad muda Arsenal.

Dia juga mendedahkan pada permulaan musim, dia amat berminat untuk berpindah ke Liga Perdana dan Arsenal berharap untuk mendapatkan khidmatnya pada awal Januari ini.

Namun begitu, dengan ketiadaan Kaka yang mengalami kecederaan groin, Van der Vaart berjaya mendapatkan kembali tempatnya dalam kesebelasan utama Real Madrid dan dia juga gembira untuk kekal bersama Real Madrid untuk sepanjang musim ini dan hanya selepas itu baru dia akan fikirkan masa depannya bersama Real Madrid.

Van der Vaart dipetik berkata:"Hasrat saya adalah untuk menghabiskan musim disini dan memenuhi kontrak yang saya ada bersama Real Madrid"

"Saya sangat gembira dan percaya saya sedang bermain dengan sangat baik buat masa ini", tambahnya.

Sumber: footballmirror.co.uk

Komen:
Ye ye je diorang buat rumour ni. Pada pendapat aku Wenger perlu cari striker sorang, back up untuk Song sorang, defender sorang, ngan keeper sebab Almunia sekarang kurang meyakinkan.



4 comments:

  1. pengganti song ngan pengganti persie..
    keeper da ok...

    ReplyDelete
  2. Emm keeper da ok da, bahagian foward kritikal ckit

    ReplyDelete
  3. mmg la ok sb br pas mng ngan hull 3-0,almunia save kan penalty,but cuba kalau rumours pasal nk beli keeper br, ni kuar pas game ngan sunderland n chelsea sblm ni..mst korg kata macam2...ape pn aku sokong yg terbaik utk arsenal...

    ReplyDelete
  4. tak,mmg betul keeper skang da ok. Kalo Wenger beli keeper gak januari ni mmg bodo a die,da latih penat2 si fabianski ngan manone tu nk g beli keeper lagi wat mende. almunia tu pon da ok da tu, biase ah kene bantai skali skala, xkan tiap kali kene tibai nk tuka keeper, kalo da defend yg wat taik xleh gak nk salahkan keeper
    -gunnerempit

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan