Hold Your Heads High Young Guns!!

Jangan tundukkan kepalamu wahai semua pemain Young Guns Arsenal !! Kekalahan 1-0 semalam adalah satu kejayaan.. Atikah dan semua penyokong Arsenal bangga dengan keputusan ini kerana Young Guns Arsenal yang rata-rata pemainnya bawah-20 tahun hanya tewas 1-0!!

FABIANKSI
GILBERT-----BARTLEY-----SILVESTRE-----CRUISE
RAMSEY-----SONG-----MERIDA
WILSHERE-----VELA-----WALCOTT

Arsenal mencipta rekod skuad paling muda diturunkan beraksi di Champions League dengan purata umur setiap pemain ialah 21 1/2 tahun.. Dengan 5 pemain England dan seorang pemain Wales.. Atikah nak tegaskan di sini yang kalau ada fan Arsenal yang kecewa tolonglah jangan.. Skuad Arsenal beraksi dengan bagus sekali cuma nasib tidak menyebelahi kita untuk menang..

"We were positive and overall I am disappointed because we lost the game but proud of the attitude of our young players.. They coped mentally and overall we played well.. It is difficult to go into any individual performances but nobody was disappointing.. At the back we controlled the game well and overall I must say they looked like they play every week in this competition.. I expected to suffer more than we did tonight.."

"Unfortunately we got caught straight away coming out of the dressing room on the counter attack and after we had two clear-cut chances to come back and then it became more difficult.. Olympiacos played on their experience, played very safe and we lacked a little bit of composure in the final third to come back.."

"From Barnet to Olympiacos is a big jump, but they did very well.. They were composed on the ball, they played well and overall we had the expected performance but not the result we could have got from the game.."

"I am proud that we had a positive performance.. These youngsters played exactly like the first team, and they represented Arsenal well tonight, despite the fact that they are the youngest team to have played in the Champions League.."

Itulah apa yang dikatakan Wenger tentang persembahan awal pagi tadi.. Sejujurnya perasaan kecewa Atikah sangat sikit berbanding bangga dengan pencapaian skuad muda Arsenal ini.. Dan sememangnya skuad muda ini memperoleh pengalaman yang sangat berguna..

Pemain terbaik Arsenal semalam ialah Aaron Ramsey.. Ramsey beraksi cemerlang dari mula hinggalah sehingga tamat perlawanan.. Dan Atikah diberitahu spy Atikah yang menyaksikan perlawanan ini di Greece yang Theo Walcott mengalami kecederaan.. Namun menurut Wenger Walcott okey.. Adios!! Tahniah Young Guns.. You All Make All Arsenal Fans Proud.. Hold Your Heads High Young Guns!!



Comments

  1. kalah tak pe..
    janji dah layak...
    hehe..
    terbaik la gooners..

    ReplyDelete
  2. walau kalah semalam tp youngster perlu dibanggakan...gol kemenangan itu hanya nasib shj bg aku sbb bola itu hasil dr tackle player Arsenal pastu tetiba dpt kat oppenent pastu kesilapan kecil dr defender yg tidak mengawal leonardo dan fabianski terlalu awal utk keluar save the ball...itu aje...aku xfrust langsung tgk game semalam...huhuhu..bangga siot ngan youngster terutamanya Rambo16...satu lg penyudah Vela semalam mmg tumpul...maybe jrg main kot

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil