16 December 2009

Bye-bye

Okey ini merupakan artikel terakhir Atikah untuk Arsenal Malaysia minggu ini.. Atikah lepas ini akan pergi bercuti bersama keluarga.. So Atikah akan kembali memulakan tugas Atikah kembali sebelum perlawanan menentang Aston Villa minggu depan.. Dan sebelum itu Atikah juga nak pertahankan diri Atikah..

Tentang artikel post match menentang Burnley yang Atikah buat.. Okey Atikah sedar ramai pengunjung baru di dalam blog ini.. Tetapi kalau pengunjung baru tanya kepada pengunjung yang mula-mula lihat Atikah buat artikel di Arsenal Malaysia.. Inilah cara Atikah tulis selama ini..

Atikah dari mula dan x akan pernah sesekali tukar cara Atikah tulis artikel Atikah.. Semua yang Atikah tulis sememangnya dari luahan hati dan dari segi pandangan Atikah.. Sama ada anda nak ikut atau tidak itu terserah.. Itu hak kita nak bagi pandangan peribadi..

Tentang dari fakta pula Atikah x pernah mereka-reka cerita.. Semuanya dari sumber yang boleh dipercayai.. Tetapi jika dari post match perlawanan kesemuanya dari pandangan peribadi Atikah dan mungkin ada sedikit dari fakta dan analisis..

Atikah seboleh-bolehnya nak memuaskan hati semua pengunjung blog Arsenal Malaysia.. Tetapi Atikah sedar yang Atikah x boleh nak lakukannya kerana Atikah hanyalah seorang manusia.. Jadi janganlah hanya umur Atikah baru 14 tahun semua orang nak terus-terus menyalahkan Atikah..

Segi pandangan kita pada sesuatu perkara kadang-kadang cukup berlainan.. Kita perlu sedar tu.. Blog inilah satu-satunya tempat Atikah luahkan persaan kecewa Atikah dengan pasukan Arsenal.. Yang Atikah sedar ini satu sajalah Atikah x bagi pandangan di sudut positif..

Tapi sekurang-kurangnya Atikah x adalah kutuk Vermaelen habis-habisan.. Jadi tolonglah hormat sikit semua pandangan dan apa yang Atikah suka.. Janganlah jadikan umur sebagai sebab utama nak mengutuk atau nak memarahi Atikah..

Atikah sedar itu semua hanya cadangan.. Atikah bukan nak emotional.. Tetapi kadang-kadang cadangan yang anda utarakan itu mampu menyakitkan hati sesiapa saja yang membacanya terutama sekali kepada orang yang ditujukan.. Jadi apa kata kalau bagi cadangan tapis sikit setiap kata-kata yang nak diluahkan..

Jangan hanya nak tulis ikut suka hati saja dan langsung x pernah nak fikir tentang perasaan orang itu.. Atikah cuba sedaya upaya untuk memastikan semua artikel Atikah ada sudut positif.. Tetapi kita tidak boleh selalunya sempurna.. Sebab kita ini manusia.. Ingat tu..

Atikah cuba x nak ambil kisah.. Tapi kadang-kadang Atikah x mampu nak melakukannya kerana makin ramai yang mula menguris hati Atikah berbanding menyedapkan hati Atikah.. Atikah ada perasaan jugak.. Selama ini Atikah senang berada di sini sebabkan Atikah boleh tulis apa saja yang Atikah suka..

Tapi sekarang ini perasaan Atikah mula pudar dan kadang-kadang x ada langsung mood nak tulis artikel.. Atikah cuba bersikap positif.. Tapi lama-lama Atikah dah x boleh lagi nak bersikap positif.. Setiap kali Atikah bukak blog nie mesti ramai yang x puas hati dengan Atikah..

Hati Atikah makin lama makin berat nak bukak blog nie.. Tapi Atikah tabahkan juga hati untuk luahkan kekecewaan Atikah dan berikan anda semua berita terkini.. Bila Atikah x ada ramai tertanyakan mana Atikah.. Tapi bila Atikah ada ramai yang macam benci Atikah..

Macam mana perasaan anda kalau anda berada di situasi Atikah sekarang.. Serba salah, kecewa, risau, sedih semuanya Atikah rasa.. Atikah cuma nak berikan yang terbaik untuk semua pengunjung blog ini.. Kebanyakannya berjaya tapi kadang-kadang gagal..

Atikah dah cakap Atikah cuma manusia biasa.. Kadang-kadang buat kesilapan.. Atikah bukannya the perfect girl dalam dunia ini.. Cuma dianugerahkan Allah sebagai seorang penulis yang bagus je.. So Atikah nak minta maaf kepada semua orang yang x puas hati dengan Atikah.. Tapi tolonglah faham perasaan dan hak Atikah.. Adios!!

12 comments:

  1. sabar atikah.mulut manusia mmg susah nk ttup.sebagai fan arsenal,kita ade hak nk kritik plyer arsenal atas kesilapan mereka supaya mereka improvekan permainan.papepn,sy sbgai pembace blog nih suke bace ape yg kamo postkan..think positive keyh.;)

    ReplyDelete
  2. Baru tegur sikit da nak mengamuk, sempit btol pemikiran, tapi nk marah xbole jugak, budak2, biakan laa
    kepada penulis2 lain terutama owner blog ni, rajin-rajin la menulis, da kalo nk harapkan budak ni je last2 blog ni jadi tempat luahan perasaan membabi buta die, kita nk tau pekembangan terbaru arsenal, bukan nk baca kutukan2 die, kalo suka kt player tu bukan main die puja lagi, kalo xsuka bukan main lagi die maki, kalo da berlandaskan emosi mcm tula jadinya, fikir-fikir kan la

    ReplyDelete
  3. salam..

    Pada atikah, banyak2 kan bersabar. Kita harus belajar bersifat terbuka dan matang, inilah kehidupan, tak semua orang setuju dengan kita dan semestinya tak semua yg kita buat tu betul.kalau xtahan dikritik, jgn menulis. Setiap perkara yg kita lakukan di dunia ni ada risikonya. Tapi jgn lupa, setiap perkara juga ada hikmahnya. semoga kita semua dpt belajar dari kesilapan

    -saudara seislam

    ReplyDelete
  4. Adoyai..ni dah kire tahap kronik dah ni...

    Atikah,sebenarnye byk pendatang baru kt blog ni. Maybe dorg tak paham style atikah.So, maybe amik masa skit. Untuk itu, atikah jgn cepat mengalah.Dorg perlukan masa utk paham style atikah dan atikah juga perlukan masa dan plg penting kesabaran dalam menangani hal ni. umur 14 tahun sudah hebat menulis.Kalau dlm arsenal,mmg youngster yg terbaik.

    Kpd yg lain, beri peluang pd atikah. maybe ada yg x bsetuju tp beliau masih terlalu muda dan adakalanya begitu sensitif tambahan pula beliau wanita. Tanpa atikah,blog ini mungkin tidak padat dgn berita2 tkini dan content yg bagus2.Jadi, berilah peluang dan ruang kepadanya agar beliau bebas berkarya di sini dgn tenang.Bukan bmaksud mengikut telunjuknya tapi memberinya tunjuk ajar.Itulah yg sebaiknya.Segala kutukan hanya menambah parah.

    ReplyDelete
  5. betul kata gundala. i second that. lagipun, kalo terasa mmg dah tak suke dan tak boleh terima dah dgn gaya penulisan atikah, cara terbaik adalah pangkah saja browser anda. hanya kerana die menulis mengenai arsenal dalam bahasa melayu, anda tidak berhak meminta beliau menulis mengikut sedap anda.

    lagipun, sebelum ni, aku selalu jumpa blog yang cerita pasal first team player kat arsenal. tapi atikah bukan saja menyentuh reserve team; youth team ngan ladies team juga diberi perhatian sama. ini merupakan contoh fan yang baik.

    apa dia punya pandangan, itu hak dia. aku ada pandangan aku. itu hak aku. tak perlu kita nak suruh dia berubah kerana kita. apatah lagi apa yang telah beliau lakukan ini satu dalam sejuta (memandai aku je buat nisbah camneh).

    once again, go atikah go!

    ReplyDelete
  6. atikah...xyah layan la komen2 org di sini. layan cuma klu fakta yg dikongsikn tu x betul. tanpa atikah, blog ni akan sunyi, xde update..onwer pn senyap jer..hehehe..jgn marah ar owner (mgkn busy kot). yg pastinya artikel2 atikah mmg berwibawa, informatif & updated. komen2 ni sekadar hiasan.
    actually x salah dgn komen2 ni..ini menunjukkan blog Arsenal Malaysia dh dpt perhatian, readers makin ramai & t'nanti2 artikel t'baru dr blog ni. just amek komen2 yg m'bina utk mantapkn penulisan. yg 'low rated' tu..abaikan..hehe..ceria2 selalu & always be positive..
    teruskan karya anda...

    ReplyDelete
  7. nasihat utk Atikah: Sabar dan pertingkatkan usaha anda dan berserahlah kepada yg Maha Berkuasa...rilek2 k, yg dop ngutuk tu biar la...maybe dia bahagia dengan perlakuan dia tu...bajet dia hebat kot...selamat bercuti ek

    ReplyDelete
  8. Eh ape cerita ni, rilex ye atikah, rilex semua. Biakan je kutukan2 tu, xmenjejaskan kite pon. Mane yg baik kite amek jadikan panduan mane yg mengutuk kita jgn pedulikkan, tu mesti fan2 team lain yg nk meng'kucar-kacirkan' blog ni(haha sangka burok pulak).
    Gooners semua, kite cool je ok!

    Once a Gunners always a Gunners! Go Arsenal! :)

    ReplyDelete
  9. lah..baru form 2 ke si Atikah ni..ish..ish..bole pegi jauh dalam bidang penulisan..

    ReplyDelete
  10. siapa yg nak baca berita best2, x mau baca kritikan penulis, x paham apa itu blog..better lu org baca arsenal.com je..

    4 u atikah, teruskan menulis..dont stop ok..dulu wa masa mula2 kenal tulisan lu mmg rasa lain mcm gak la..tapi lama2 wa paham..its ok..no prob at all..happy holiday dik!

    ReplyDelete
  11. atikah da best writer..u can go more further in writing..i like da way u write in ur article..best!! go girl..gunners will owez behind u n support u..happy holiday..

    ReplyDelete
  12. B00OOooooooooooo~ u get lost!!

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan