23 December 2009

Beli! Beli! Beli! Wenger, Jom Shoping!

Sekarang ni kalau bukak je laman-laman web atau blog-blog Arsenal seluruh dunia, perkara yang dibincang memang xde benda lain, alik-alik khabar angin Wenger nak beli pemain itu, pemain ini. Ni semua gara-gara Wenger bukak mulut kata nak beli pemain Januari ni. Ok untuk memastikan korang sentiasa update dengan rumors ni semua, ni ade penambahan baru senarai pemain yang kononnya Wenger nak beli. Walaupun khabar angin je tapi best jugak kan tgk senarai2 ni. Macam2 nama kene petik. So korang Check it out la:


Edin Hazard - Lille


Bellamy - Man City


Adriano - Flamengo




Roque santa Cruz - Manchester City



Solomon Kalou - Chelsea



Goran Pandev - Lazio



David Villa - Valencia



Dalam banyak-banyak pemain ni, saya paling tertarik dengan David Villa. Semua orang sedia maklum Villa antara penyerang terhebat dunia. Penyudah dia memang tajam. Saya memang peminat Villa dan pasukan sepanyol. Tapi untuk Arsenal dapatkan Villa agak susah kot. Paham-paham jela Wenger tu. Harga Villa pon sekarang ni dianggarkan lebih 40 juta pound. Kalau la betol Arsenal nak villa, kene pulak bersaing ngan Barcelona, Real Madrid dan Setan Merah. Agak sukar di situ. Tapi kalau Villa masuk Arsenal, fuh memang macam mimpi jadi kenyataan la, haha.

Ok Wenger kata dia nak seorang striker yang tinggi, tegap dan pantas (selain murah of coz). Dalam fikiran saya, nape tak try Gabriel Agbonlahor? Dia tinggi, pantas, muda dan mampu dimiliki (xmahal sangat). Itu pandangan saya la, korang pulak macam mane?


Tak sabar nak tunggu Januari

Go Wenger!! Go Arsenal!!

6 comments:

  1. Bro, name yg tgh panas skang edin dzeko ngan carlton cole, kalou tu mungkin gak kot sbb kan die xpat tempat kt chelsea. Pasal villa mmg payah ah, mahal gile babi kot. aku stuju gak ngan agbonlahor tu tapi nk ke aston villa lepaskan die? cadangan aku Zamora, Fulham. Murah pon murah, mantap pon mantap. Nak kate tua tak sgt, baru 28. ko tolong2 ah sms si Wenger tu, sampaikan cadangan aku ni
    -Karim

    ReplyDelete
  2. Agbonlahor agak sesuai tp tgh onform kat Villa,..emm...xde nak lepaskan kat Arsenal...C.Cole maybe la dan hope beli dia murah2 je la...WHam pun tgh struggle, duit pun ciput...klu jual Cole dpt income skit...Cole pun bleh thn la performance dia...klu x, x dpggl oleh Capello utk skuad England kan...

    ReplyDelete
  3. Andre-Pierre Gignac lagi bagus...edin dzeko pun ok...nak murah lagi?? sapa ek..aa..beli ronaldo brazil...the karat star...ok ape..besar,tinggi,tegap,buncit sikit je...hehe...
    tp kalo wenger yg latih gerenti hebat balik si ronaldo tu...

    ReplyDelete
  4. Karim aku xde nombor Wenger ah nak sms, ko agak2 die pkai maxis ke celcom? haha aku agak setuju gak ngan zamora tu tapi aku rase fulham xkan lpaskan dia sebab diorg tgh perform skang, zamora diorgnye star lagipun diorg bukannya kelab kaya tapi kewangan diorg stabil, tak mcm west ham. Tapi mmg betol top list skang edin dzeko ngan c. cole. Kalo ade berita terbaru lagi aku update kemudian ok!

    ReplyDelete
  5. Rasanya Wenger akan beli pemain yang tak penah kita dengo.. Selain striker, amat berharap Def Midfield, Centreback..
    Mungkin Mamadou Diarra (R. Madrid) sesuai kot.

    ReplyDelete
  6. Kalau la Eduardo still power cam dulu kan senang, xyah pening2 paler nk carik striker baru. nape Vela mcm dipinggirkan ye? die pon ok gak tapi nape Wenger mcm xnk guna die sgt?

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan