21 November 2009

Sedih dengan kekalahan

Rekod kekalahan 13 kali berturut-turut lebur dengan mudah apabila kekalahan tipis 1-0. Kelihatan pemain-pemain Arsenal seperti keletihan untuk bermain pada perlawanan tersebut. Persembahan Armand Traore terlalu gugup dan masih mentah. Oleh yang demikian Sunderland lebih menumpukan kepada bahagian tengah dan bahagian kiri mereka. Jarang sekali melihat Armand Traore membuat overlap seperti Gibbs dan Chilchy.

Padang licin satu punca permainan yang terbaik tidak dapat dipersembahkan kerana sering kali melihat pemain agak terlalu mengawal untuk melakukan larian, gelicik dan sebagainya. Walaupun begitu. Tahniah buat Song kerana berjaya menyelamat keadaan dan mengawal bola dengan baik.

Jesteru itu ini menjarakkan lagi kedudukan antara Arsenal dan Chelsea. Perlawanan minggu depan Arsenal vs Chelsea ini Arsenal perlu melakukan sesuatu dan meletakkan harapan yang tinggi untuk memburu kemenangan. Diakui perlawanan tersebut pasti sukar apabila dilihat dengan keputusan Chelsea mengalahkan Wolverhampton dengan jumlah jaringan besar iaitu 4-0.

Record defeat 13 consecutive melting easily when sliced 1-0 defeat. Arsenal players looked like exhausted to play in the game. Armand Traore presentation too jittery and still raw. Therefore Sunderland more focus on the middle and left them. Rarely saw Armand Traore make overlap run as Gibbs and Chilchy.

Smooth pitch game one of the best sources can not be well performed because the players often look a little control to run and tackle. However. Congratulations to Song was successful rescue situation and control the ball well.

So that this position longer gap between Arsenal and Chelsea. Next week between Arsenal vs Chelsea, Arsenal need to do somethings, and putting high hopes to pursue victory. Recognized the game really difficult decision when viewed with Chelsea beat Wolverhampton with a large number of goal, namely 4-0.

9 comments:

  1. mungkin sbb player ars keletihan baru abis international break. sagna, gallas, n arshavin baru abis play off. tp gua kecewa dgn persembahan ramsey. dia terlalu gugup dan mudah hilang bola. nasri pulak jarang melakukan tugasnya sbg backup eduardo yg nmpak sgt xda fizikal yg kuat utk hold bola dr di rampas player lwn.. traore pulak nampak takut2 utk bergerak sbg flanker sblh kiri spt clichy @ gibbs. byk serangan sebelah kanan saja. wenger plak bole simpan walcott lama sgt. sepatutnya tmpt nasri tu walcott yg main dulu. nasri lebih selesa di sebelah kiri dan arshavin sbg sub dia.. sbb wenger tau arshavin keletihan dan dia xkan bg arshavin main 1st eleven.. rosicky sepatutnya main sbg partner cesc. ramsey yg jd reserve. itu pendapat gua la.. - otai gunners -

    ReplyDelete
  2. stuju... ramsey mengecewakan. kalaulah eduardo score bile dia ader chance tue (chip goal keeper in 1st half) mungkin sunderland akan temgelam dlm game tue.

    ReplyDelete
  3. sangat2 kecewa, utk jadi juara sem ni, kite xpatot kalah dgn team bukan big four... adoiii..

    ReplyDelete
  4. "Rekod kekalahan 13 kali berturut-turut lebur dengan mudah apabila kekalahan tipis 1-0."

    beb, gua bukan nak kondem typing error sbb gua pun selalu buat silap.

    tapi takut melekat jadi badi laa plak nanti. wakakaka...

    ReplyDelete
  5. Majulah bola untuk peminat bola.. =)

    psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

    ReplyDelete
  6. ye tak ye da..aku nak tulis kemenangan..sori sume..
    tok se la jadi badi...

    ReplyDelete
  7. What a data of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge regarding unexpected emotions.
    Also visit my website - tottenham transfer news sky sports

    ReplyDelete
  8. Genuinely when someone doesn't know afterward its up to other visitors that they will help, so here it happens.
    my web page > chelsea transfer news squad

    ReplyDelete
  9. I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.
    Also see my page :: real madrid transfer rumours 2012

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan