18 November 2009

New Deal For Dudu




Syukur Alhamdulillah (baca dgn gaya cam iklan Bio-Aura ok)...hahaha...Brazilian-born Striker, Eduardo da Silva atau nama santifiknya Dudu telah mengukir tanda tgn nya kat kertas kontrak untuk terus berjuang bersama rakan2 seperjuangan dgn Arsenal. So, fitnah yg x berasas yg mengatakan team Bangau yg xkan berjalan seorang diri dan bakal lumpuh dan xbleh berjalan dah ingin menyunting bunga yg dulunya layu dek dicantas pemain Birmingham City dan sekarang sudah mekar kembali di Taman Ashburton Grove..Bleh blah la woi...hahaha..



Dudu, 26 thn yg join Arsenal dari Dynamo Zagreb pada 2007 dan antara pemain Arsenal yg malang dikalangan yg termalang dek kerana berada kecederaan paling ngeri dalam era ini, pada Feb 2008. Walau bagaimanapun dalam 48 penampilan dalam kesebelasan utamanya bersama Arsenal, dia telah 18 kali merobek gawang oppenent. Selayaknya ia digelar Fox in The Box...Tgklah ketika dia mewakili Crotia baru2 ni...2 bijik meledak gol. Ini kerana dia mempunyai naluri seorang penyerang yg semula jadi, position yg tepat untuk menjaringkan gol. Bak kata The Professor, Dudu adalah seorang yg istimewa tp bukan OKU tau (org kurang usaha) yg memiliki bakat yg besar dan penjaring gol yg natural...



Akan tetapi berapa lama perjanjian kontrak tersebut tidak diketahui kerana apa?..aku pun xtau gak. Dan komen dia pasal Arsenal plak, dia mengatakan ketika menggalas tugas negara yg berbunyi begini " Gua balik Crotia minggu lps dan ramai yg bgitau kat gua bahawasanya Arsenal bermain permainan bolasepak yg terbaik kat Eropah ketika ini". Jadi tidak hairanlah kenapa dia bersetuju untuk menyambung kontrak beliau dengan The Gunners. Dia gembira berada di London sekarang ni...hahaha...aku pun tumpang 2 kaki gembira...kkikiki...



Berita ini memang berita yg mengembirakan untuk semua yg berkaitan dengan Arsenal, x kiralah pemain ka, peminat ka, pengurus ka...kan2. Dan aku harap dia yg ditugaskan menggantikan penyerang utama yg cedera iaitu Da Magician RVP dapat melaksanakannya dengan terbaik. Hidup Gunners, Hidup Dudu...huhuhu...

No comments:

Post a Comment

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan