31 October 2009

Ayam tetap Ayam Jugak...




Ambik kau team ayam woi...kena tembak ngan meriam merah 3 bijik...telur ko x menetas2 pun...hahaha...riaknya aku...Dan bleh plak Harry muka selenge tu ckp team ayam dia close gap ngan Gunners...haluuu...tolong skita ar...hahaha...pastu ckp hampir2 beli Verminator kita tuh..ptuih...dia pun xminat ar nk main team cikai2 cam Spurs ni...emph..menyampai I...eh apsal aku ni cam auwww...plak...huhuhu...apa2 pun tahniah la kat budak2 wenger ni...berjaya mengatasi North London Derby yg menarik sekali...first aku nak komen pasal game kali ni...peluang yg xdpt digunakan sebaik mungkin..kenapa woi...terutamanya Fox in da Box...kenapa musang no 9 ni xleh skor...yg paling frust time 1 by 1 ngan keeper tetekhang tu...adoila..kecewa aku tgk...itu bukan standard sebenar Dudu...Gua harap Dudu comeback dgn sentuhan berbisanya...


Sepatutnya kita bleh skor lebih dr 3 butir...kenapa aku ckp mcm ni sebab peluang kita byk...Ramsey, Dudu. RVP dan Bendi...adoi...geramnya aku...tp yg bangga skit kita x bolos...fuh bab bolos ni mmg sakit ati sakit mata dan sakit...emmm...sakit pa lg ek...lu pk la sendiri...ok, analysis skit pasal game plak...


First Half, 20 mnt pertama permainan agak seimbang...kedua2 team possesion seimbang dengan hantaran2, kawalan bola dan seangkatan dengannya...Abg Hensem Sagna memberi bantuan kepada para2 penyerang untuk merobek gawang Spurs..crossing dia mlm ni menjadi2...apa org ckp berbaloi2...minit ke 42, Arsenal didepan hasil tembakan Da Magician RVP hasil crossing mantop Sagna...gol ini membuatkan segala2 nya berubah...dan gol ini jugalah membuatkan para ayam2 sekalian moral down dan seminit selepas itu di susuli jaringan Captain Cesc untuk membuatkan ayam2 senyap sunyi tidak berkokok dan kedudukan Arsenal didepan 2 gol tanpa balas. Gol pantas ini hasil kesilapan pemain Spurs menampan bola dgn kemas dan Cesc segera menghukum kesilapan itu dengan larian solo dr tgh pdg dan tup2 gol yg cantik sekali...pastu rehat 15 minit..Pak Wenger bg kata2 pujangga skit sebanyak dlm bilik bersalin..eh silap persalinan la...hahaha...Aku masih heran ar dgn Arshavin..semenjak dua menjak ni performance dia menurun daa...apsal la..dan Diababi player Arsenal yg paling aku nyampah sampah kak pah dan segal pah2 la masih gak main full time...ada apa dengan mamat ni wenger oi...main cam haram nak run with the ball memanjang...ada peluang passing kat teammate..tp haram jadah nak solo gak...Bendi xda sumbangan sgt sebb injured groin plak dan ditukarkan dgn Dudu pd minit ke 37..

















Ok, second half plak...para2 ayam dah xbleh blah dah...main pun biasa je...ada la attack berbahaya seposen dua tp gandingan beg Gallas ngan Verminator mantop menyekat serangan2 bahaya...dan Arsenal mengukuhkan cengkaman di North London dengan jaringan kedua peribadi RVP (6 gol berturut2 dlm 5 game klu x slpa aku la)...pd minit ke 60 dan Sagna sekali lg crossing mantop ttp sedikit sebanyak dihalang gak ngan Gomes dan defeder Spurs tp bola itu lebih sygkan kaki RVP dengan mencium kakinya dan menerjah jaring...3-0....lepas itu Arsenal teruskan agenda serang2 sampai Pak Wenger mengamok baling kotnya kat seblh Pat Rice pasal anak2 didiknya xna k attack habis2an..wuh, dasyat gak. maybe Wenger xnak keselipan 2 game lepas walaupun didepan, apa2 bleh terjadi...so kelebihan jaringan yg besar lah satu penyelamat...serangan demi serangan sehingga kan peluang2 yg terhidang gagal dimanfaatkan jgk...sedih tol...Pertukaran pemain dengan Eboue(78',Arshavin) dan Ramsey(86',RVP) menambahkan lg jenteran serangan akan tetapi setakat itu je la jaringan...syukur alhamdulillah (iklan Bio-Aura)..


Bg aku Man of The Match mlm ni adalah Song...sgt solid di tgh2 padang membantu back 4 dan bahagian serangan...serangan2 Spurs byk disekat olehnya dan mengawal permainan dengan baik...improvement yg cukup baik dr semasa ke semasa oleh Song...walaupun kdg2 underperformance tp biasala manusia kan...xleh lari dr kesilapan...Dan sebab inilah Wenger kata bhgn holding mid ni no vacancy..hahaha...Almunia plak xda save yg menarik dek kerana tiada cobaan2 yg tebaik gak dr Spurs...so lepak2 je la kat gawang Arsenal tu..huhuhu...tp ada la skit2 time sepakan bebas(freekick) kata Hasbullah Awang...hahaha...

Wokeh, setakat ini sajolah gua nyer celoteh dan ayat2 durjana menghina team ayam ni..so, yg tersa hati ka tergurisa hati terambik hati bleh mati wooo...hahaha...maapkan lah gua ni. gua hnya insan biasa...hahaha...OK, see ya..

7 comments:

  1. hahaha..
    mmg menarik ulasan ko..
    sejibik cm hasbulah awang..
    song mmg bgs..denilson leh duk diam psni..
    dudu mmg agk mengecwakn..tp xpe..ak ske die..hope die mnjdi psni..plik ckit coz wenger mrh gler..lex lee

    ReplyDelete
  2. huhuhu...tq2..lm dah x posting pasal bz ar...final year skang ni...

    ReplyDelete
  3. tak puas ak tgk diaby main..
    cam cibai jer..

    ReplyDelete
  4. Jgn kutuk diaby geng..atleast dia menyumbang jgk walau rata2nya sumbang..bagus2 sgt x guna gak kalu mata duitan, hipokrit dan rasa diri dah bagus smpai provoc bekas penyokong sndiri, berlagak mcm ape.. sikit hari lg ade lah tu makhluk yang x malu ckp nyesal tinggalkan arsenal..
    huh..kesal..
    ok tahniah kpd squad the gunners..rekod kat kg sndiri mmg best session ni, selagi x cecah 3 gol x sah..aku hrp mrk maintain.. twice yg cun dari persie, larian solo yg fantastic dari cesc, assist yg kacak si sagna, great performance alex song, defender yg mantap gandingan gallas dan bek serba boleh vermaelen.. perampas bola yg licik clichy.. dudu lak x berapa menjadi sbb x salu main aku wase, akupun suka mamat yang tenang ni..arshavin mmg x menonjol sgt mlm tu mungkin ada sbbnya yg x pasti, hrp2 dia will up balik lah..almunia x melalui ranjau onak dan duri sgt, yg agak2 mcabar sikitpun time free kick bentley tu, tu je lah kalu nampak dive yg hensempun..squad arsenal dah sempurna sebenarnya, cuma moral cepat down bila ada tekanan..cukup2 risau kalu arsenal leading stakat 1 atau 2 goal..ada harapan la tu nak seri..hrp2 xde lg mslh dalaman, mslh perparitan dan mcm2 mslh yg menjerumuskan arsenal ke pedalaman..

    ReplyDelete
  5. mungkin wenger marah sebab Arsenal main slow.. nanti jadi mcm lawan West Ham.. dah leading 2-0.. terus 2-2..

    ReplyDelete
  6. bkn setakat lwn west ham, sebelum ni da byk dah tragedi mengguris hati dan perasaan..leading 1 or 2 gol je da rasa cam menang mane x hangin org tua tu.. nk kne lead 3 ke atas baru boleh senyum, tupun senyum sikit jer..ketawa lg ar x leh..harap ujg minggu ni boleh menang dgn wolver 2-0.. ada harapan nk parking kat atas ataupun 2nd dgn advance 1 game..sbb chelsea jumpa man u..

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan