Pre Match: Everton vs Arsenal

Fuhh.. Sempat jugak nak buat pre match nie.. Sorilah lambat buat pre match.. Bukannya sengaja sebab ada kenduri sikit hari nie.. Lepas nak kena fly balik ke North London sebab ada training dengan skuad Ladies Arsenal pulak.. Penat..

Okey cukuplah berborak nie.. Hari ini Arsenal akan berkunjung ke Goodison Park untuk perlawanan menentang Everton.. Wenger awal-awal lagi sudah memberitahu yang Wilshere tidak akan tersenarai dalam skuad menentang Everton malam ini..

Okey Atikah akan cuba beri bayangan skuad Arsenal malam ini.. Atikah yakin Wenger akan menggunakan formasi 4-5-1 dan mungkin juga 4-3-3..

ALMUNIA
SAGNA------GALLAS------VERMAELEN------CLICHY
FABREGAS------SONG-----ARSHAVIN-----DENILSON------VAN PERSIE
EDUARDO

ALMUNIA
SAGNA-------GALLAS-------VERMAELEN-------CLICHY
SONG-------DENILSON-------FABREGAS
ARSHAVIN-------VAN PERISE------EDUARDO

Atikah lebih suka jika formasi 4-3-3.. Tapi selalunya jika Wenger gunakan formasi 4-3-3 ianya lebih kepada wing dan kadang-kadang ianya bagaikan mengunakan fomasi 4-5-1..

Ini cumalah bayangan skuad yang akan menentang Everton nanti.. Okeylah Atikah x tahu nak tulis apa lagi tapi apa-apa pun Arsenal akan menentang Everton pada pukul 12.30 malam ini dengan siaran langsung akan disiarkan di Astro ESPN saluran 812.. Atikah predict Arsenal menang 2-1.. Adios!!

Comments

  1. fuhhh..
    tgk squad byngn atikah ni nmpk mntap jga..
    cme penyudah strker je yg jd pnntu..

    ReplyDelete
  2. mungkin juga Song akan beraksi sbg DM manakala Fabregas dan denilson akan merencana serangan di bahagian tgh.. Eboue di sayap kanan dan Arshavin di sayap kiri..Van Persie akan beraksi sebagai penyerang tunggal..Eduardo @ Bendtner akan masuk sbg supersub..

    -------------Almunia------------
    Sagna---Gallas---Vermaelen---Clichy
    --------------Song--------------
    Eboue---Cescy---Denilson---Arshavin
    ------------Van Persie---------

    aku predict Arsenal menang 2-1..
    Arshavin dan Van Persie score..

    ReplyDelete
  3. Aku harap formation cam ni plak...

    -------------Almunia------------
    Sagna---Gallas---Vermaelen---Clichy
    --------------Song--------------
    ---------Cescy---Denilson-------
    Bendy-----Van Persie----Arshavin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil