29 August 2009

Pengadil penyebab Arsenal tumbang

Okey mungkin ramai yang sakit hati dengan Diaby.. Tapi bagi Atikah kita x boleh salahkan Diaby semata-mata kerana kita tewas perlawanan ini.. Secara keseluruhannya.. Arsenal beraksi cemerlang..

Namun seperti kebiasaannya nasib tidak menyebelahi kita.. MU hanya bernasib baik selepas Diaby menjaringkan gol sendiri dan kesilapan Almunia menghadiahkan sepakan penalti.. Memang Atikah sakit hati..

Tapi kalau kita lihat.. Pengadil sering menyebelahi MU.. Arshavin dijatuhkan di dalam kotak penalti.. Dan sememangnya penalti.. Namun pengadil buat x tahu saja.. Tapi nasib baiklah 30 saat selepas itu Arshavin meledak gol cantik..

Dan selepas itu Fletcher berkali-kali menackle keras pemain Arsenal.. Namun tidak dilayangkan kad kuning.. Hanya diberikan sepatah dua kata saja.. Bahagian tengah jelas kurang kreatif tanpa kelibat Fabregas..

Terutama sekali apabila Arshavin seakan-akan hilang punca dan sering dikawal ketat.. Van Persie pula.. Memang sukar untuk mencari ruang untuk menjaringkan gol.. Denilson hilang punca tanpa Fabregas..

Song gagal menackle kemas.. Diaby.. Hmmm.. Atikah kagum dengan keinginannya mahu menebus kesilapan dia.. Tapi kita x boleh menyalahkan Diaby sebab own goal tersebut.. Almunia sebagai penjaga gol berpengalaman sepatutnya mampu menumbuk atau pun menangkap bola tersebut..

Eboue pula Atikah cukup kecewa sebab diving.. Arsenal baru saja mahu membersihkan nama yang baru tercalar.. Bendtner yang di bawa masuk gagal untuk beraksi cemerlang mungkin kerana ketiadaan Fabregas yang sering membaca hantarannya..

Di samping Denilson yang selalu dapat bola dari Bendtner kehilangan punca.. Dan lebih bertahan.. Ramsey yang dibawa masuk gagal untuk melakukan sesuatu kerana kemasukannya terlalu lewat..

Dan ditambah pula gol Van Persie yang dibatalkan.. Memang kecewa.. Dan Wenger pula diperintahkan keluar padang selepas menendang botol di tepi padang selepas jaringan Van Persie dibatalkan..

Tapi apa yang pasti Arsenal menguasai perlawanan.. Cuma nasib tidak menyebelahi kita.. Dan MU hanya menang nasib.. Kita masih ada satu perlawanan dalam tangan.. Dan Chelsea dan Totenham pula masih belum menentang big 4..

So bersikap positiflah.. Jangan terlalu kecewa.. Tapi bagi Atikah Wenger perlu beli seorang penyerang yang konsisten.. Atikah dah cakap ketumpulan bahagian serangan akan menjejaskan Arsenal..

Bahagian pertahanan pula.. Cukup bagus.. Bahagian tengah.. Rosicky, Nasri dan kecederaan Fabregas telah mengurangkan kreativiti di bahagian tengah Arsenal.. Dan Arshavin gagal mengalas tanggungjawab itu berseorangan..

Tapi Atikah rasa Wenger patut membawa masuk Ramsey lebih awal kerana Atikah yakin dia mampu untuk mencipta beberapa peluang dan mungkin juga melepaskan rembatan jarak jauh.. Tapi ingat fan Arsenal.. MU menang nasib sahaja itu.. Dan Diaby tidak boleh dipersalahkan hanya kerana own goal tersebut.. Adios!! Keep Positive Gunners..

10 comments:

  1. Diaby xbleh disalahkan 100% beb...lepas own goal tu dia berusaha nak dptkan goal...penalty Almunia buat tindakan kurang bijak...memang sedekah jariah ar Arsenal...pengadil memang lahanat...berapa kad di lygkan..Arshavin kena tackle keras pun bleh buat bodoh jer...hai, nak kutuk lebih2 bulan pose plak...hahaha...so lucky with MU The Sayur...common Gunners, focus next game...

    ReplyDelete
  2. MU The sayur!!!alumnia spttnya lebih matang,diaby aku no komen,wenger tlg la beli player,backup yg pling penting,kita main 1 season,bknnya time lwn MU the sayur je!

    ReplyDelete
  3. diaby main semlm ok...
    cume nasib MU baik...
    aku x puas hati ngan penalti tu...
    penalti tu sme cam eduardo...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. xkan nk salahkan almunia...x salah weyy almunia wat camtu..biaser jer tu..x kan almunia nk pitahan muker dier kat telapak kai runi tuuu

    ReplyDelete
  7. apa-apa pun atikah rasa almunia patut lebih matang berdasarkan umur dan pengalaman yang semakin meningkat.. kerana dia perlu jadi contoh terbaik utk fabianski, mannone dan sczesney..

    ReplyDelete
  8. mu menang sbb nasib baik jekk..tu pun pucat dah muka sesekor player dorang dok kena asak ngan arsenal..walau kalah,aku puas tengok serangan bertali arus yg dorang bikin..cuma nasib gak lah yang x menyebelahi kita..good luck gunners!

    ReplyDelete
  9. bg saya atikah, ars mmg control game mlm tu. cuma man u lebih nasib baik. wenger mungkin bg ramsey rehat sebab dia baru baik dr cedera masa lawan celtic ari tu.. xpe, nanti 2nd round kita layan the sayur kat emirates plak.. heheheehehehehe - mode gunners

    ReplyDelete
  10. mu tu sebenarnya main tipu dia upah pengadil untuk main tipu

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan