31 August 2009

Last Minute deal for new signinig

Viera and Chamakh

Arsene Wenger is set to be busy up until the 5pm transfer deadline tomorrow, according to the Daily Mirror as the Arsenal manager is still hoping to seal deals for Bordeaux striker Marouane Chamakh and former captain Patrick Vieira.

John Cross writes in the Daily Mirror: "Wenger has already had a £5m bid for Chamakh turned down but the Moroccan striker wants to join Arsenal and has just 12 months left on his deal. Frenchman Wenger, renowned for making last ditch deals having signed Andriy Arshavin at the 11th hour in January, has gone back to Bordeaux with a fresh offer hoping they will sell. Chamakh has made it clear that he won't sign a new deal so Arsenal are hoping Bordeaux sell now rather than lose him for nothing next summer."

Cross adds: "Vieira, 33, is still on his radar but that deal will depend on Inter allowing the French hardman to leave. Vieira is interested in returning to boost his World Cup chances after struggling to get regular games at Inter. St Etienne's Blaise Matuidi is another target but Arsenal don't want to pay £8m."

Chamakh played for Bordeaux last night in their 0-0 draw with Marseille, the Morrocan striker was substituted in the 87th minute of the match. So far this season the 25-year-old striker has played five games and scored three goals.

Vieira played the first half of Inter Milan’s draw with Bari on the opening day of the Serie A season and came on for the final 17 minutes of the 4-0 win over rivals AC Milan on Saturday night.

5 comments:

  1. harap2 sgt wenger dapat beli sorang lagi defensive player. sagna, gallas, vermaelen, ngan clichy memang trio yang terbaik. tapi bila salah sorang injured, sanderos, djourou, silvestre memang tak bole cover tempat diorang tu. cuma gibbs je yang ok.. harap2 dapat la sorang lagi player macam vermaelen tu.. - mode gunners

    ReplyDelete
  2. pelik..season lepas ronaldo dive bnyak kali..malah banyak video n record yg tunjuk dia dive..kira bleh dpt pelakon terbaik atas padang lh..tp mcm tak der aper pun..tp bila eduardo dive..baru skali jer..dunia dh gempar mcm dia wat salah yg hukuman nya penjara seumur hidup..

    ReplyDelete
  3. arsenal kena ada 3 atau empat pemain england dlm team..kalo tak..referee akan sentiasa bios/bias pd arsenal sbb arsenal dh bukan mcm team inggeris, tp team luar sbb tak der player inggeris..arsenal punya last trophy pun berakhir selepas pemain inggeris terakhir arsenal ada iaitu sol campbell..lps dia kuar..arsenal mcm satu musuh utama yg mesti dikalahkn oleh setiap team kerana yg bermain dalam arsenal bukan org inggeris tp bnyak dr negara lain..F.A. inggeris dh mcm mark arsenal sebagai team luar n di anak tiri kn..kalo tak caya..cuba check kejayaan arsenal yg lepas..mesti ada 3 or 4 player inggeris dlm team..kalo sesiapa bersetuju dgn saya sila reply...tp cm mana pun in gunners we trust..GO ARSENAL!!!!

    ReplyDelete
  4. aku setuju pendapat ko, dulu kita menang sbb tony adam, sol cambel. seaman dan asli cole, semuanya inggeris, bila dah xda org inggeris, cuma ada walcot n gibbs aje, xleh harap, tambah-tambah dgan kebanjiran player perancis dalam dlm arsenal, tu yang fa england cam nak jatuhkan arsenal.. semua keputusan bias sampai pak wenger kena halau keluar pandang...

    ReplyDelete
  5. so kesimpulannya kt sini pak wenger kenalh bnyak2kn survey pemain inggeris dari pemain luar..sbb walaupun referee dtg dari daerah berlainan semasa arsenal bermain..tp hakikatnya referee tu tetap org inggeris yg akan memberi muka kepada player inggeris time bermain..serupa lah kita kalo jd org melayu..cuba kalo team singapore join piala malaysia yg tak ade org melayu dlm team tu..agak2 kita nk bagi chance sgt ker kt diorg?ini kira contoh lh..bukan nk mksud aper pun..cume amik contoh untuk wat perumpamaan..kalo ada yg berkaitan hrp jgn marah..

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan