30 August 2009

Come on UEFA

Selepas Eduardo 'dive' pada perlawanan menentang Celtic yang lalu.. Atikah dan spy-spy Atikah mula menyiasat secara terperinci tentang berapa banyak dive yang dilakukan pemain lain selepas kontroversi Eduardo tersebut.. Tetapi diving Rooney dan McGeady lebih menarik perhatian Atikah..



Sila tengok video dulu sebelum bandingkan dengan gambar ini.. Penipu bukan.. Rooney memang penipu dan dive semata-mata mahukan penalti.. Almunia tidak patut dilayangkan kad kuning sebaliknya kepada Rooney..



Aiden McGeady.. Pemain Celtic dan sudah semestinya salah seorang yang memprotes keputusan pengadil selepas Arsenal mendapat sepakan penalti.. McGeady dive dan Mowbray menyifatkan McGeady dive disebabkan dia tertekan selepas melepasi 2 tackle muncul seorang lagi..

Ianya sebijik seperti yang dialami Eduardo.. Eduardo melepas pemain Celtic.. Berapa banyak entahlah.. Selepas itu Boruc datang secara tiba-tiba.. Dan Sudah semestinya faktornya sama seperti apa yang dikatakan Mowbray..

Come on lah UEFA.. Bukan Eduardo saja yang dive.. Rooney jelas dive.. McGeady juga.. Mereka berdua ini pun patut diban.. Atikah x sabar nak medengar keputusannya esok.. Atikah telah mengarahkan spy Atikah spy setiap inci waktu pendengaran kes tersebut..

Atikah harap UEFA berikan keadilan.. Kami akan menerimanya dengan tangan terbuka jika Eduardo di kenakan tindakan.. Tetapi kami juga mahu lihat Rooney, McGeady dan pemain-pemain lain yang dive menerima tindakan yang sama.. Adios!!

5 comments:

  1. saya ada 1 soalan utk uefa tentang kes eduardo ni.. kata la eduardo kena hukum sbb kesalahan dive n ref tak nampak so bg penalti.. katakan la pulak kalau game tu eduardo BETUL2 kena tackle n jatuh TAPI ref tak nampak n tak bagi penalti. adakah ref pun patut kena hukum jugak NGAN UEFA? bg saya mcm tu baru adil. tak bole nak salahkan player je.. pokoknye, uefa kena faham ref tu manusia. dia boleh buat silap bila2. sama jugak kalau player tu offside, tapi linesman tak angkat bendera? itu pun kira menipu jugak kan????? BETUL TAK?? - mode gunners

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. itu hakikat kite fan arsenal boleh terima.tapi mcm berat sebalah je aku rase.akmal dtg kembali...apa khabar atikah?

    ReplyDelete
  4. ni yg lagi satu pelik..dulu time cristiano ronaldo kat man.u brape bnyak kali dia dive...kira bleh dpt pelakon bola sepak handalan..tp uefa tak wat ape pun..kdg2 tu tergolek sendiri pun ref ckp kena tackle..tp tu sume mcm tak der makna jer..tp bila time player arsenal buat..gempar satu dunia..kn ke pelik tu..

    ReplyDelete
  5. awat aku punya comment kat atas tu diremove?xboleh terima kenyataan ke?come on la...

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan