02 August 2009

Berkalung2 Tahniah The Gunners


We are the champion.....itulah madah kata yg sesuai untuk Arsenal dek kerana berjaya membenam Power Ranger Biru 3-0 hasil jaringan Eduardo da Silva dan Astonishing Jack Wilshere 2 bijik sekali gus mengekalkan rekod unbeatean pre-season match dan bakal meneruskan rekod ini...Dan yg paling menusuk kalbu, memecah urat saraf dan memberikan perasaan gumbira para2 penyokong Arsenal ialah Menjulang Emirates Cup buat kali kedua...kita suma tau Cup ini bukannya memberikan erti yang besar akan tetapi ia merupakan satu permulaan yg bagus untuk perjuangan kempen baru season 09/10...bab kata Eboue, cup ini untuk peminat...hahaha...betol3...pa pun Congratz Da Gunners....

Maybe suma dah tau dan dah tengok game menarik yg dipersembahkan oleh Arsenal terutama persembahan anak2 muda belasan tahun yang cukup gemilang...Si Atikah pun dah kaw2 bab game semalam kan....so article gua kali ni bukannya nak buat post match ka, line up ka, hahaha...Gua di sini dan hari ni nak buat sedikit biography pemain muda Arsenal yang telah memyumbang besar dalam kempen Emirates cup 2009 ni, siapa lagi klu bukan JACK WILSHERE...baiklah, kita ikuti bersama wartawan ArmyruleTV, Masdol Kamal Siddiq Sigaraga dan djouroukamara plak, En. Sony 10megapiksel...jom kita layann.. dan zassss!!!!


hai nama saya Jack, awak sape ek?...


Dol: Jom bersama saya kita terjah budak yang bernama Jack Wilshere ni yang telah diperkatakan ramai leh peminat dunia bolasepak yang telah mebuat kontrovesi dan spekulasi yang bakal menggegarkan Emirates Stadium...apa lg jom kita terjah..jom!!!


Dol: Hello Jack, apacer, sihat ka? mak kat kg sihat gak? emm...awek dah ade?...klu xda nak rekemen ngan artis Malaysia...hohohho....eh2 ke situ plak...ok Jack, gua ni Dol dari ArmyruleTV nak interbiu ko ckit la, boleh x? klu x bleh aku gtau Pak Wenger, ha...cuak2...ha camna bleh kan...



JW: Hahaha, lawak spastik la ko ni Dol, belajar ngan Nabil ka..bleh2 apsal xleh plak..tapi xda ka bahagian gua ckit, mahal ni biography aku...hahaha



Dol: wah3, manyak cantek, nanti gua blnja Setaqbak la...camna, baekkkk punya ar...ok2 tanpa delete ke recycle bin lg masa kita, kita mulakannya...ok, kita mula ngan asal usul ko dulu...

JW: Baiklah, nak start tang mn dulu ek,...emm, ok nama pendek gua Jack Wilshere, nama pjg plak Jack Andrew Wilshere...lahir kat Stevenege, Hertfordshire pada 1st Jan 1992...apa lagi ko nak tau Dol...


Dol: Ok, ko gtau la sket2 pasal career ko bermula camna, kat mana, mula umur berapa..adoi, ko ni cam xpenah ditemuramah plak...



JW: Ooooo...xde masalah...ok, aku bermula start main bola ni kat Luton Town FC soccer school masa tu umur baru 9 thn, dop beringus lg org kata...haha...pastu, aku join team great camna Arsenal ni pada Oct 2001 masuk Arsenal Academy...ha gitu...pastu aku buat byk la penampilan untuk Under 15, 16 dan 18..pastu Feb 2008 gua dapat masuk Arsenal reserve plak dan debut first time lawan team Membaca (Reading)...


Dol: Camna lak gol ko, first gol untuk team ka pa ka...?



JW: 1st goal aku untuk Arsenal waktu lawan Uner 18 Aston Villa 4-1..pastu lak hatrik time lawan Under 18 Watford...camna hebat tak aku...pastu ada la gol2 dan assist2 yg gua buat untuk Arsenal Reserve...nak citer pun pjg plak...klu ko suruh pendekkan ade separuh lg...malas la..



Dol: Hampeh tol ko ni...xpa2, camna plak ngan Arsenal First Team, bila ko dapat main ngan senior2 ko ni...?



JW: Arsenal First Team gua main time pre season friendly July 2008...masa tu time lawan Barnet...aku changing ngan Lansbury pastu assist gol Jay Simpsons..and then, aku sumbat 2 gol time lawan team estet mana ntah Burgenland XI 10-2, seterusnya time lawan Stuttgart gua buat volley menewaskan Pak Cik Leman..hahaha untuk result 3-1...best giler ar time tu...


Dol: Camna plak dgn peringkat tertinggi cam UCL ka...klu x silap gua, Ramsey penah gak score kat UCL..ko ade x?



JW: Ooo bab UCL plak ek...pada tanggal 25 Oct 2008, gua di amanahkan oleh Pak Wenger untuk jd sub time lawan Kyiv, pastu 2nd appearences gua plak time lawan Porto pd 10 Dec 2008 gantikan Ramsey, tp mase tu team cirit 2-0 la bhai...aku cukup bangga la jadi player yg kelima berumur 16 tahun main UCL...ko x rasa iri hati ngan gua ka...hohoho



Dol: Xda maknanya nak dengki Jack oi...ok, setahu gua ko signing pro contract dgn Wenger kan, betol kan? bila tu ek...?



JW: Time tu klu aku belum ilang ingatan pada 5 Jan 2009, awal tahun ni ha...pastu 2 July plak aku sign long term...abis crita..


Dol: Ok2 soklan last ni...lepas ko well perfomnce time pre season match ni siap score 2 butir lg, apa plan ko lepas ni...


JW: Lorr...dah nak abis ka, ko xnak tanya pasal aku main ngan England plak...x masyuk ar...



Dol: Xpa la pasal tu lain kali ar...kita xcukup masa ni...dah2 jawab apa yg aku tanya td...


JW: Ok la...hampeh punya reporter makan gaji buta ka pa...harapan aku x lain x bukan dapat menakbur bakti ngan Arsenal la, nak julang lebih manyak silverware maa... dan gua masih muda lg kan so masa depan gua masih jauh lg dalam karier bola sepak ni ha...


Dol: Baiklah, cukup la setakat ini, trimas Jack kerna menyudikan diri ditemuramah oleh wartawan paling macho seantero Malaya..huargh2...bongkaknye aku...


JW: Same2...woi2 lepak lu, dah nak blah ka...kata nak blanja gua Setaqbak,...klu mahal sgt, KFC pun aku taram beb...nak murah lg...Kedai Mamak pun jd...hahaha...

Dol: Hehehe..ingat dah lupa...ok2 jom kita gerak skang...jom...ok para penonton ArmyruleTV sampai di sini saja laporan saya, Masdol Kamal Siddiq Sigaraga untuk ArmyruleTV terima kasehhhh...zasss..


JW: Eh, macam kenal jer ayat Terima Kasehhh ko tu, aku tgk kat youtube...band Alleycats kan...klu btol 1 dollar...camna...

Dol: Dah2...nak menyibuk lg..dah abis dah...Nak aku blanja x ni..ha..kan kan..ha



Begitulah kawan2, interbiu Jack Wilshere dengan wartawan kita...apa2 hal majulah sukan untuk negara...In Arsene We Trust, In Arsenal We Believe tp kadang2 we frust bhai...ok, jumpa lagi...bye3


hai awak ape kabar?

No comments:

Post a Comment

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan