Skip to main content

Sembang Jumaat

Atikah sebenarnya x tahu nak buat artikel apa.. Dah lama Atikah tercengat depan komputer tapi satu cerita pun x berjaya menarik minat Atikah selain dari jenaka Felipe Massa.. Yang masih berfikir-fikir sama ada mahu memberikan kereta lumbanya kepada Michael Schumacher untuk dipandu pada GP Eropah nanti..
Tapi Atikah nak cerita pasal nombor 5 yang kini kosong setelah ditinggalkan Toure.. Atikah beranggapan nombor tersebut akan menjadi milik Vermaelan.. Vermaelen pernah memakai nombor ini semasa perlawanan menentang Barnet yang lalu..

Dalam pada itu.. Toure membuatkan perasaan Atikah terguris apa yang dikatakannya.. Toure mengatakan dia ke Eastland bukan kerana duit tetapi dia merasakan dia akan diberikan penghargaan di sana..

Adakah selama ini fan Arsenal tidak memberikan penghargaan sewajarnya kepada ahli terakhir dari skuad Invincibles ini?? Mungkin semasa pilihan kapten tempoh hari dia patut diberikan kalungan tersebut.. Tapi nasib tidak menyebelahinya..

Atikah x fahamlah.. Tapi Atikah x nak bangkitkan hal ini.. Dan x nak menyakitkan hati Atikah nie.. Jadi Atikah buat-buat dia x pernah katakannya.. Dan Atikah harap dia tidak maksudkan yang fan Arsenal tidak pernah menghargainya..

Akhirnya ahli terakhir skuad Invincibles telah pergi.. Jadi mampukah Wenger mencipta kembali pemain-pemain yang berada dalam skuad Invincibles 2 ?? Mungkin ya.. Mungkin tidak.. Atikah harap suatu hari nanti Wenger mampu mencipta skuad Arsenal yang mampu memecahkan rekod 49 perlawanan tanpa kalah ini..

Jika skuad lelaki Arsenal mencipta rekod 49 perlawanan tanpa kalah.. Lain pula ceritanya kepada skuad ladies Arsenal.. Mencipta rekod 108 perlawanan liga tanpa kalah sebelum Everton menewaskan Arsenal Ladies 3-0..

Mampukah Wenger memberikan kembali senyuman peminat dan pemain dengan memenangi sekurang-kurangnya trofi EPL musim lepas dengan mencipta kembali rekod 49 perlawanan tanpa kalah musim depan??

Dan mampukah skuad ladies Arsenal mempertahankan treble mereka musim lepas dengan jurulatih baru?? Dan kambali mencipta 108 perlawanan liga tanpa kalah atau 108 perlawanan tanpa kalah dalam kesemua kejohanan??

Dan mampukah Arsenal memenangi UEFA Champions League tahun depan setelah keempunan bertahun-tahun lamanya.. Kali terakhir kita memenanginya semasa ianya masih dikenali sebagai League Cup Winners pada tahun 1993..

Dan adakah misi utama skuad ladies Arsenal iaitu memenangi kembali UEFA Women's Cup Winners yang dimenangi mereka pada tahun 2007 yang lalu berjaya disamping mempertahankan gelaran treble mereka musim lepas??

Dan Atikah berharap misi utama skuad Arsenal & Ladies Arsenal berjaya.. Disamping memberikan kegembiraan kepada fan Arsenal.. Good Luck & Adios Amigos !!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil