30 July 2009

No More Great King Kolo




woi! eboue lu tengok ja mai tolong aku ni...

Sob...Sob...gua terasa sedih dan pilu bila mengetahui berita King Kolo telah diikat bersama The Citizens...meneruskan perjuangan arena bola sepak yang merupakan sukan no 1 seantero dunia...K.Toure mengikut jejak Ade untuk berjuang di kelab baru yang tengah menggila membeli player2 baru...Wenger apa langkah ekau selepas ni...beli, jual lg, atau no more new signing...kukus duit penjualan tu lama2...Kolo Abib Toure sememang dirasai pemergiannya di hati Gooner seluruh dunia...Beraksi bersama da Gunners hampir 8 tahun dan merupakan sisa pejuang daredevil the invicible 04/05..Gua salute spring kat King Kolo ni...Honestly bagi aku, sepatutnya dia yang perlu mamakai armband bagi musim lepas berbanding Capt. Feb Sparrow...aku melihat ciri2 leadership yang tinggi dlm diri dia...dalam setiap game menunjukkan kesungguhan yang terbaik...menggalas tanggungjawab sbg centerback dengan cukup baik sekali...tidak kira dia bergandingan dengan sesiapa pun, CB mana pun, dia boleh bekerjasama di atas pitch...menunjukkan sikap profesional tinggi..kehilangannya membuat kan gua rasa moral down sehari suntuk...gua adalah peminat Arsenal ketika wujudnya TH14 dalam skuad The Gunners dan Toure merupakan antara best defender yang aku tahu di dalam skuad Arsenal (zaman gua mula minat Arsenal la).. Dan aku rasa sedikit xpuas hati bila dia berpindah ke Man.C, apsal la dia pergi situ...apsal x pergi jauh2 cam itali ka, spain ka..cam Vieira dan Henry...tp nak wat camna, maybe dia masih suka dengan saingan di EPL ni dan cuba untuk menyahut new challenge di City..sebagai seorang player profesional, gua harap dia x buat statement atau action taik kat Arsenal nanti..

adoi miss plak try aku tadi, wei..modric tiru gaya aku plak, gua luku pala baru tau..


Dan mungkin kita kedengaran pemergian seorang lg player x llain x bukan sahabat senegara King Kolo, Eboue...Emmanual Eboue ni aku rasa masih lagi diperlukan di Arsenal..Dia di katakan telah dikaitkan dengan Fiorentina...The Viola ni memang minat lama dah ngan Eboue, sejak Wenger cuba pancing Melo aritu, mrk nak swap ngan Eboue, tp BOD Arsenal buat derk jer...aku pun heran la...Skang bila Eboue jadi blah, Arsenal gak yang rugi...Melo x dpt, Eboue melepas gtu jer...Alahai.. Pak Wenger...Desas desus ini makin bergegar bila lihat Si Eboue melakukan aksi seperti ingin meninggalkan Arsenal ketika game lawan Hanoover 96 semalam...dia bagi kasut dan jersey kat fan2 Arsenal...Adakah ia satu simbolik atau sekadar sedekah jariah kepada fan2 Arsenal..emm..kita tunggu dan lihat jer la nanti...Eboue dah la bleh main lebih dari satu posisi dan gua suka lihat dia main bila dia cuba meluru masuk defend pihak lawan dengan larian dia dan pass atau terus buat shoot...bab defend lak, memang bagus ar sebab asalnya posisi dia RB kan..dan paling meninggalkan kesan ialah tarian yg mengasyikannya itu..Huargh3..memang best la ko eboue...
wei.leklok ar..jangan wat taik ar ngan aku..tonyoh2 jgn x tonyoh
Berita Legend Pat nak join balik Gunners aku memang sokong 100% la..dan armband tu bleh bagi kat dia balik dan mungkin sinar kegemilangan masih ada dekat dia jika jadi nakhoda Arsenal next season...pergh..memang gua happy la bila perkara ini betul2 berlaku...Arsenal memerlukan DM yg mantop...dan Vieira sememangnya adalah legend kita..dan bleh memberi tunjuk ajar kat Song dan Denilson..Diaby aku rasa memang bengap dari dulu lg..bebal..tp maybe dia ada imrove next season..sapa tau kan...

1 comment:

  1. Teringat masa Kolo bergaduh dgn Mad Jens... Dua2 dah takde but Kolo will be one of the Arsenal legends... All the best King Kolo...

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan