Mampukah Fabregas jadi seperti Kaka??

Tiap-tiap hari media di dalam dan luar negara bercerita tentang Fabregas.. Seperti biasa berbagai-bagai riaksi yang akan timbul dari segenap fan Arsenal apabila muncul sahaja cerita pasal skipper muda Arsenal ini..

Barcelona dikatakan akan membuat tawaran bernilai 40 juta euro selepas secara sahnya mereka menerima tawaran Man. City untuk Eto'o yang dikatakan nilai perpindahannya bernilai 25 juta euro..

Namun dalam masa yang sama mereka juga bersedia untuk membawa Villa ke Nou Camp dengan nilai 40 hingga 50 juta euro.. Ehh.. Atikah nie nak cerita pasal Barcelona ke pasal Fabregas nie??

40 juta euro bukannya sikit.. Sudah semestinya Wenger dan pengurusan Arsenal berasa serba salah untuk menerimanya atau menolaknya.. Namun jika mereka menerimanya keputusan terakhir terletak di tangan Fabregas..

Adakah Fabregas akan menjadi seperti Kaka yang menolak tawaran yang cukup lumayan dari Man. City?? Dan Kaka hanya meninggalkan AC Milan selepas pengurus kesayangannya iaitu Anclelotti ke Chelsea dan AC Milan pula mengalami masalah kewangan??

Kaka telah berikan segalanya kepada fan AC Milan sebelum meninggalkan mereka.. Dan segala-galanya telah berjaya Kaka cium di AC Milan kecuali kalungan armband AC Milan yang masih belum digapainya..

Fabregas pula menegaskan yang jika Wenger kekal dia akan kekal.. Dan itulah salah satu sebanya dia tidak layak meninggalkan Arsenal.. Dan satu lagi Fabregas berjaya menjadi kapten Arsenal dan telah menjulang Piala FA..Dan beberapa kali hampir memenangi EPL dan Liga Juara-juara..

Dan satu lagi.. Fabregas masih belum memberikan apa-apa kepada fan Arsenal sepanjang menjadi pemain ataupun semasa menjadi kapten Arsenal.. Dan yang paling penting janjinya yang mencurah-curah kepada fan Arsenal..

Atikah kalau nak sebut janjinya memang banyak sangat.. Tapi ini yang Atikah x akan lupakan.. "Saya bangga menjadi kapten Arsenal dan menyarung jersi Arsenal.. Dan saya mahu memenangi trofi bersama Arsenal"..

Mungkin Fabregas mahu mengikut jejak langkah Henry yang meniggalkan Arsenal untuk menyertai Barcelona.. Tapi dia perlu ingat Henry pergi meninggalkan Arsenal sebagai seorang kapten lagenda dan disayangi peminat..

Dan kepergian Henry diiringi tangisan fan setia Arsenal.. Dan hampir kesemuanya berjaya diberikan Henry kepada fan Arsenal sepanjang tempohnya menjadi pemain Arsenal.. Dan sampai sekarang Henry masih di hati fan Arsenal memandangkan Henry pergi dengan penuh bermaruah..

Sementara Fabregas pula terang-terang mengatakan yang dia mahu kembali ke Barcelona.. Dan apa yang berjaya diberikan Fabregas kepada kita?? FA Cup 2005 dan Emirates Cup sahaja.. Tapi sebesar mana pernannya masa itu??

Sedikit sahaja.. Kali ini jika Fabregas nak pergi.. Pergi sahaja.. Jangan nak berdolak dalih lagi.. Dah muak Atikah dan fan Arsenal dengar sikap dolak dalih kau tu.. Bukannya Atikah marah tapi cuma kecewa yang amat sangat..

Kalau Fabregas pergi.. Calon penganti yang paling sesuai ialah Aaron Ramsey.. Biarlah dia masih kurang pengalaman.. Tapi sekurang-kurangnya dia lebih sayangkan Arsenal dan sanggup menolak tawaran MU yang merupakan kelab pujaannya semata-mata untuk menyertai Arsenal..

Kalau benarlah Fabregas terlalu sayangkan Arsenal.. Inilah masanya untuk membuktikannya.. Jangan fikir dua kali untuk menolak tawaran pasukan-pasukan lain jika benarlah kau memang sayangkan Arsenal.. Adios!!

Comments

  1. Spekulasi dan provokasi media terhadap Fab4 amat ketara skrg nie. Media kdg2 boleh mempengaruhi keputusan pemain itu sendiri. Yang jadi mangsa kemarahan ialah fans. Jangan sampai gooners mengeluarkan risalah seperti Adebayor sudahlah. From now on, Fab4 kena bagi jawapan yg firm. That's it...

    ReplyDelete
  2. risalah pasal adebayor tu cuma main-main je.. gurau senda fan arsenal.. x ke boleh mengeratkan silaturahim di antara fan arsenal..

    ReplyDelete
  3. tw x pe sbb np fabregas nk main kt barcelona????
    sbb die kecewa sgt ngn ARSENAL...
    yela,dh brp thn dh x mnang pape cup,bapak bosan...
    kalo ak jd player pn,ak nk blah,crik team yg ag power...
    ARSENAL name je cm power,tp haprak,habuk pn x de...
    nnth2 season dpn,city gnti tmpt ARSENAL sbagai top 4 kt epl...
    punca segalanya adalah WENGER...
    sepatutnya dia kena bli player star or die ltk jawatan...
    x malu ke handle team dh brp thn dh,tp x mnang2 pape cup pn...
    board arsenal tkt kot nk pecat WENGER,hahahaha...
    papepn hrp player2 ARSENAL dpt berhijrah ke team lain,x de pape dh kt ARSENAL ni,hahaha....

    ReplyDelete
  4. woi anonymous.. kita perlu ingat yg sumber kewangan arsenal amat terhad.. bukannya mcm si cik city tu punya dana berbillion-billion euro..

    ReplyDelete
  5. atikah!!klu brani letak la gmbr bogel atikah..

    ReplyDelete
  6. alah kalau sumber kewangan terhad jual je kelab arsenal yang lebih kaya sikit.ape susah.kekadang aku tak suke sangat dgn prinsip wenger ni.

    ReplyDelete
  7. aq sokong wenger sbb dia bijak dlm wt pecaturan
    dan cara permainan nye yg tidak m'bosankan
    x mcm pengurus lain yg ske beli player mhl lps 2 x dpt main dgn baik utk club dan slalu tercedera
    tpi aq rse wenger nie perlu bnyk player star dlm team reserve dia kerana beliau x boleh harap kn sngat kebelasan utama dia kalo slh sorng injurey...
    team mereka akn ilang konsistan
    bahagian defend n goalkeeper dia perlu ambik perhatian
    dgn vermaelan cedera,Koscielny dgn Squillaci yg tidak ad persafahaman yg mantap n almunia yg trok prestasi nya
    dan wenger perlu mencari pengganti mereka dlm p'pindahan januari nanti atau m'perbaiki kelemahan team beliau....

    ReplyDelete
  8. I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is
    written by him as no one else know such detailed about my
    problem. You are amazing! Thanks!

    Feel free to surf to my web blog :: causes of hives

    ReplyDelete
  9. Howdy! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new
    updates.

    my page logancitybrassband.com

    ReplyDelete
  10. Attractive component to content. I simply
    stumbled upon your website and in accession capital to claim that
    I acquire actually loved account your blog posts. Anyway I'll be subscribing for your feeds and even I fulfillment you get entry to constantly quickly.

    My blog post http://buyvolumepills.ukherbal.net

    ReplyDelete
  11. Nice blog here! Additionally your web site a lot up fast!
    What host are you the usage of? Can I get your associate
    hyperlink to your host? I wish my site loaded up as quickly as
    yours lol

    My web page: www.szshot.com

    ReplyDelete
  12. I feel this is one of the most important information for
    me. And i am glad studying your article. But should observation on some general
    issues, The web site taste is wonderful, the articles is
    in reality excellent : D. Just right job, cheers

    Also visit my blog post buy Vigrx Plus

    ReplyDelete
  13. hello!,I love your writing very so much! proportion we be in contact
    more approximately your article on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem.
    Maybe that's you! Looking ahead to see you.

    My blog post; increase men semens

    ReplyDelete
  14. Hi there! Quick question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone 4. I'm trying
    to find a theme or plugin that might be able to correct this issue.
    If you have any suggestions, please share. Cheers!


    Also visit my homepage; www.northpride.altervista.org

    ReplyDelete
  15. We stumbled over here by a different web address and thought I might check things out.
    I like what I see so i am just following you. Look forward
    to finding out about your web page for a second time.

    Also visit my weblog - vigrx plus results

    ReplyDelete
  16. I may get arοunԁ to doing a similar thing myself sometime, if І can finԁ finаnce.



    Feel fгee to vіsit my ρage ... fast cash loans now

    ReplyDelete
  17. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.

    I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to the whole thing. Do you have any suggestions for newbie blog writers? I'd really appreciate it.


    my web blog: genf20 plus

    ReplyDelete
  18. At this time I am going to do my breakfast, after
    having my breakfast coming over again to read further news.


    Also visit my webpage ... back pain treatment

    ReplyDelete
  19. What's up to all, for the reason that I am really eager of reading this weblog's post to be updated on a regular basis.

    It contains good information.

    Feel free to surf to my site; bust cream review

    ReplyDelete
  20. After looking into a handful of the blog articles on your web page, I seriously appreciate your way
    of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the
    near future. Please visit my web site as well and tell me how you feel.



    Here is my page; implants

    ReplyDelete
  21. I've been after a helpful overview on this for weeks, and this has been a perfect help. I shall be getting this shared on twitter for definite.

    Also visit my page fast online loans

    ReplyDelete
  22. I quite like reading through a post that can make men and women think.
    Also, thanks for allowing me to comment!

    Here is my weblog ... alta white

    ReplyDelete
  23. Off for a scan on my fingers, can ardlу tуpе with
    this break. Rly hard pressing the kеys quickly ωith a fracturеd fοrefіnger!

    ?.

    Feel frеe tο visit my blog poѕt; fast online cash loans

    ReplyDelete
  24. I think this is one of the so much important
    information for me. And i am happy studying your article.
    However wanna commentary on some basic issues, The
    website taste is perfect, the articles is in point of fact nice : D.

    Just right activity, cheers

    Also visit my website: buy zetaclear

    ReplyDelete
  25. It's nearly impossible to find knowledgeable people in this particular topic, but you seem like you know what you're talking about!
    Thanks

    Feel free to surf to my web-site :: http://snorezip.herbalcurenow.com

    ReplyDelete
  26. Pretty! This has been an incredibly wonderful article.
    Thanks for supplying these details.

    my blog: buy hgh enrgizer

    ReplyDelete
  27. This paragraph is actually a pleasant one it helps new web viewers, who are wishing in favor of blogging.


    my web blog - virility ex for sale

    ReplyDelete
  28. Hi there, I found your web site by means of Google even as looking for a similar subject, your site came up, it appears great.
    I've bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just was alert to your weblog through Google, and located that it's
    really informative. I'm going to be careful for brussels. I'll be grateful should you proceed
    this in future. A lot of people shall be benefited out
    of your writing. Cheers!

    my blog post; http://buyprovacyl.beep.com

    ReplyDelete
  29. I feel that is among the so much significant
    info for me. And i am happy reading your article.
    However wanna statement on some general issues, The site taste is perfect, the
    articles is in point of fact excellent : D.
    Just right task, cheers

    Also visit my page :: http://virilityex.herbalcurenow.com

    ReplyDelete
  30. Now I am going to do my breakfast, later than having my breakfast coming again to read further news.


    My website: http://buyprofollica.beep.com/

    ReplyDelete
  31. Seems аs thοugh the cаt is out
    of the bаg οn this..... I will havе a гead
    anԁ sеe whats cοming....

    Fеel fгee to surf to my blog ... fast payout loans

    ReplyDelete
  32. Appreciate the recommendation. Will try it out.

    Feel free to surf to my blog breast actives

    ReplyDelete
  33. Hello there! I could have sworn I've been to this website before but after checking through some of the post I realized it's new
    to me. Anyways, I'm definitely delighted I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!


    my web site :: buy hgh energizer

    ReplyDelete
  34. Hello, I enjoy reading through your post. I like to write a little comment to
    support you.

    Stop by my site ... buy meratol

    ReplyDelete
  35. Hello There. I discovered your weblog using msn. That is an extremely neatly written article.
    I'll be sure to bookmark it and come back to learn more of your useful info. Thanks for the post. I'll certainly return.


    my blog - capsiplex

    ReplyDelete
  36. Hi there to all, how is the whole thing,
    I think every one is getting more from this website, and your views are nice for
    new visitors.

    Also visit my web-site - ucgi.naka-tomoko.com

    ReplyDelete
  37. Terrific work! That is the kind of information that
    should be shared around the internet. Shame on Google for no
    longer positioning this publish higher! Come on over and seek advice from my website .
    Thanks =)

    Also visit my web site beep.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil