13 June 2009

Wenger nak simpan Fabregas, dan Van Persie selama yang mungkin!! & Rosicky punya peluang kedua!!

Seperti yang Zend laporkan.. Van Persie bersedia untuk melanjutkan kontraknya bersama Arsenal.. Arsenal menawarkan kontrak selama 4 tahun dengan gaji sebanyak 80 ribu pound seminggu..

Atikah yang baru je sampai ke North London untuk menjalani latihan bersama skuad akademi Ladies Arsenal menggunakan kesempatan ini untuk menemu ramah Van Persie.. Van Persie mengakui yang dia gembira berada di North London..

Isterinya dan anaknya gembira berada di North London.. Jadi kalau boleh dia mahu kekal bersama Arsenal selama yang mungkin.. Inter Milan dan Barcelona masing-masing mahu mendapatkan khidmat Van Persie ini..

Dengan Inter Milan bersedia membida sebanyak 25 juta untuk mendapatkan khidmat Van Persie untuk mengantikan Zlatan Ibrahimovic yang akan berhijrah ke kelab lain pada musim panas ini..

Berita memang cukup mengembirakan Atikah.. Atikah dah pun jumpa Ivan Gazidis namun Ivan Gazidis mahu Atikah bersabar dan melihat kejayaannya nanti.. So x sabar Atikah nak tengok Van Persie tandatangan kontrak barunya sebelum pergi bercuti..

Skipper Arsenal yang menjadi rebutan ramai ini disahkan Wenger yang mereka mahu melanjutkan kontrak Fabregas.. Kontrak terkini Fabregas hanya akan tamat pada 2014 nanti dengan gaji terkininya ialah sebanyak 45 ribu pound seminggu.. Sebenarnya Zend kontrak Fabregas masih lama lagi..

Menurut ejen Atikah Arsenal akan melanjutkan kontraknya pada musim panas ini iaitu selepas kembalinya Fabregas dari tugasan antarabangsa.. Tawaran gaji yang Arsenal akan bagi ialah kemungkinan besar sebanyak 100 ribu pound seminggu!!

Ini bermakna Arsenal amat-amat mahukan khidmat Fabregas selama yang mungkin.. Jadi jika ada pasukan yang mahu mebeli Fabregas selepas Fabregas bersetuju menerima tawaran kontrak lanjutan dan gaji sebanyak 100 ribu pound seminggu ini.. Harga Fabregas akan meningkat dengan mendadak..

Ini bermakna untuk mendapatkan Fabregas mungkin mereka perlu membayar untuk Arsenal dengan memecahkan rekod perpindahan dunia bernilai 80 juta milik Ronaldo.. Berita ini sudah semestinya mengembirakan Atikah sebagai peminatnya..

Arsenal juga akan memberikan lanjutan kontrak selama setahun lagi untuk Rosicky membuktikan kemampuaannya.. Kontrak terkini Rosicky yang akan tamat hujung tahun ini.. Namun Arsenal mahu memberikan peluang untuk Rosicky untuk menjadi tonggak utama Arsenal dan membuktikan kemampuaannya..

Atikah yang menemu ramah Rosicky dapat melihat riak gembira di wajahnya.. Mari ikuti temu bual Atikah dan Rosicky di padang latihan Arsenal.. (Atikah lari kejap dari latihan skuad akademi Ladies Arsenal)..

Atikah: Hai Rosicky.. Nampak happy je.. Dengar cerita Arsenal lanjutan kontrak Rosicky selama setahun lagi betul ke??

Rosicky: Laju betul Atikah tahu.. Padahal Arsene Wenger cakap dekat Rosicky secara rahsia.. Ya.. Ianya benar.. Dia mahu saya buktikan yang saya penting dalam pasukan ini..

Atikah: Hehe.. Biasalah Rosicky.. Spy Atikah nie cekap sikit.. Laju je tau.. Cuma kadang-kadang tu ianya cuma rumours.. Itulah sebabnya Atikah tanya Rosicky nie..

Rosicky: Ohh.. Sebenarnya Wenger amat kecewa dengan saya apabila saya kata saya perlukan rawatan lagi.. Tapi Wenger x pernah mahu menunjukkan jalan keluar kepada saya.. Dia ada kepercayaan kepada saya..

Itulah serba sedikit temu ramah Atikah dengan Rosicky.. Yang lain-lain tu Atikah suruh dia ajar Atikah shot dari luar kotak penalti dengan ajar Atikah tackle bola.. Tapi apa yang penting Atikah minta sedikit nasihat darinya untuk menjadi seorang pemain sayap yang bagus..

Sebenarnya Atikah dah bosan asyik jadi GK je.. Nak jugak jadi striker ke pemain sayap kiri ke.. Barulah ada cabaran.. Ehh.. Apa yang Atikah merepek nie?? Okey-okey Atikah nak pergi latihan dah nie..

Nanti x pasal-pasal kena buang pulak.. Jumpa lagi dalam artikel akan datang.. Atikah akan cuba curi-curi masa untuk berikan laporan terkini pasal transfer rumours.. Adios!!

12 comments:

  1. hahah.. sorry .. news dari mane aku dpt daa.

    ReplyDelete
  2. x pe2.. ialah atikah peminat fanatik fabregas.. jadi atikah tahu segala-galanya pasal fabregas.. zend pulak peminat fanatik van persie.. so zend tahu segala-galanya pasal van persie right??

    ReplyDelete
  3. hehehe. right2.. tapi aku xde spy kat sane.. nnti aku cube cari no contact van persie.. senang sket..haha

    ReplyDelete
  4. x de spy kat sane?? atikah kan ade spy kat sana.. x payah ramai2 spy kat sana nanti habis semua cerita sama-sama kita bersaing nak tulis.. lagi susahkan??

    ReplyDelete
  5. Aku yakin van Persie akan stay kat Emirates, lagi pun wife dia kan tengah pregnant anak kedua.

    ReplyDelete
  6. mmglah van persie stay lagi.. sbb kontrak die hanya tamat musim panas tahun depan.. harap2 die sign kontrak baru nie supaya lega skit fan.. atikah harap die kekal kat arsenal smpi 2015 (mengikut kontrak baru yang ditawarkan)..

    ReplyDelete
  7. Bukan pasal kontrak berapa lama Atikah, Inter nak sangat van Persie. Tu yg cuak sikit. Sepatutnya last season AW kena seal dgn kontrak baru.

    ReplyDelete
  8. mmg cuak bai sbb inter mmg bertubi-tubi gasak AW spya jual persie, mmg 100% berpegang pd kata persie yg mahu kekal dan mendptkan trofi bersama arsenal tp skg ni dah suke ar sbb mamat dah hampir nk sain agreement..ha 1 gi sain contrak tu ok la ni yg toure ni pe hal lak ni, mak siti bid £15m ni..hadooiii sakit ar idung...

    ReplyDelete
  9. Tu yg agak cuak, kalau dah nak blah bukannya kira sangat bape current club offer. Dah tak pandang semua tu... Skrg nie AW hanya berharap kesetiaan players jerk. Tapi kalau nak blah sangat, tak bleh nak buat apa-apa lah. Tapi kalau nak tahan pun, player mintak yg bukan-bukan atau gaji tinggi, AW lepaskan gak...

    ReplyDelete
  10. ada betulnya tindakan AW lpskan plyr2 yg dah x hingin men di emirates..buat apa nk simpan lg kalu plyr tu sendiri dah x ikhlas nk men..

    ReplyDelete
  11. It's very easy to find out any matter on web as compared to books, as I found this article at this website.
    Also see my page - transfer news football 2008

    ReplyDelete
  12. Wow! This blog looks exactly like my old one! It's on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!
    Here is my site ; latest football transfer news sky sports

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan