Fabregas pecah kepala & Keeper Arsenal menjadi rebutan!!

Ini gambar yang Atikah nak tunjukkan dulu.. Kelakar x?? Kesian betul MU ada pemain yang gay.. Walaupun kacak dan cuba cari girlfriend tapi siapa yang tahu rupa-rupanya Ronaldo ini gay!! Okey cukuplah tu kita gelak sebab lepas nie Atikah nak informkan berta yang amat-amat menyedihkan..

My idol.. Arsenal skipper.. Fabregas.. Memberikan berita yang cukup mengejutkan Atikah.. Bukannya dia nak tinggalkan Arsenal.. Bukannya dia nak pergi ke Barcelona musim panas ini.. Tapi kepala Fabregas mengalami kecederaan..

Bukannya dia dah jadi gila okey.. Kepalanya berdarah semasa perlawanan persahabatan menentang Azerbaijan.. Jika semalam Gibbs menentang skuad muda Azerbaijan dia skor twice tapi kapten Arsenal pula mengalami kecederaan di bahagian kepala..

Pekara ini terjadi semasa first half dan memaksa Fabregas tidak beraksi pada second half.. Doktor perubatan Sepanyol mencuba sedaya upaya mereka untuk mengelakkan Fabregas kehilangan banyak darah..

Berapa teruknya kecederaan kepala yang dialami Fabregas Atikah x dapat nak pastikan.. Jika Atikah dapat update terkini tentang kecederaan Fabregas Atikah akan informkan kepada anda semua.. Atikah telah pun menghantar spy Atikah fly ke sana untuk memberikan penjelasan lanjut tentang perkara tersebut..

Tapi ianya mengambil masa yang lama untuk sampai ke sana dan nampaknya Atikah kena siasat perkara ini sendirilah.. Tapi Atikah harap Fabregas tidak mengalami kecederaan kepala yang teruk.. Berita ini memang membuatkan Atikah susah hati.. Kerana Atikah x nak dia mengalami kecederaan dan mengelakkannya terlepas peluang beraksi untuk Sepanyol mahu pun Arsenal..

Penjaga gol skuad simpanan U-18 Arsenal iaitu Charlie Mann telah pun meninggalkan Arsenal untuk menyertai Crystal Palace.. Atikah yang memaksa spy Atikah pergi interview fan Crystal Palace jelas gembira dengan berita ini..

Charlie Mann meninggalkan Arsenal dengan alasan dia tidak diberikan peluang dan sering menjadi back up kepada James Shea yang menjadi penjaga gol utama skuad Arsenal U-18.. Charlie Mann mempunyai bakat seperti kebiasaannya yang ada dalam pemain Arsenal..

Peminat Crystal Palace berharap dia mampu menjadi penjaga gol yang lebih hebat dari penjaga gol utama mereka sekarang ini.. Atikah ucapkan selamat maju jaya untuk Charlie Mann.. Mungkin suatu hari nanti kamu akan kembali ke Arsenal.. Ianya tidak mustahil..

James Shea pula telah menandatangan kontrak Profesionalnya bersama Arsenal.. Walaupun masih belum diberitahu didalam laman web rasmi Arsenal namun spy Atikah berjaya menghidunya.. Mungkin ianya akan di rasmikan nanti..

Spy Atikah yang berpengkalan di Perancis pula memberikan laporan kepada Atikah yang wakil dari Paris ST Germain berjumpa dengan Wenger untuk mengatakan hasrat mereka untuk mendapatkan khidmat Lukasz Fabianski..

Namun apabila Atikah tanya spy Atikah yang mengintip perbincangan tersebut tiada keputusan dibuat.. Namun jika ianya hanya pinjaman ia memungkinkan Wenger memberikan lampu hijau.. Atikah juga setuju dengan Wenger.. Kita tidak perlu jual Fabianski.. Kita hanya perlu meminjamkannya sahaja untuk memperoleh pengalaman..

Atikah akui kadang-kadang Fabianski sering melakukan kesilapan.. Namun dari kesilapan itulah dia belajar.. Tiada satu pun keeper di dunia ini yang perfect.. Lebih -lebih lagi jika masih muda.. Kita jangan hanya menilai dia dari kesilapannya.. Cuba kita ingat berapa banyak save yang dia berjaya lakukan??

Berapa banyakkah sepakan berbahaya yang berjaya diselamatkannya?? Semasa gawangnya bolos berapa kalikah pertahanan ada?? Kita jangan berfikir secara negatif.. Kerana kita mampu dapat lebih dari 10 perkara negatif tentang Fabianski.. Jadi berikannya masa dan peluang..

Atikah yakin suatu hari nanti dia mampu menutup mulut pengkritik yang mengkritiknya selama ini.. Jangan pula anda terkejut bila dia jadi penjaga gol rebutan seluruh kelab besar dunia nanti.. Sebab Atikah nampak bakatnya.. Namun yang kurangnya ialah pengalaman..

Seperti yang Atikah cakap tadi no body perfect.. Tapi mungkin Fabianski mampu menjadi perfect di hati fan Arsenal suatu hari nanti.. Percayalah apa yang Atikah cakap nie.. Teruskan beri kepercayaan anda kepada Fabianski kerana suatu hari nanti dia akan membalasnya..

Percayalah pada Fabianski!! Jika anda bolah memparcayai Almunia semasa Almunia melakukan kesilapan mengapa tidak kepada Fabianski?? Fikir dan renungkanlah apa yang Atikah bahaskan ini.. Sebelum itu selamat datang kepada Ahsan@Zend yang menjadi penulis baru blog Arsenal Malaysia.. Adios!!!!!!!


In Fabianski Atikah Trust!!

Comments

  1. aduh, fabregas... harap cedera dia tidak terlalu lama.. Kalau sampai akhir season 2010.. dui.. xtaw la nak ckp ape.

    Go Fabianski! Agree with u.. dia cuma perlukan bnyk pengalaman..

    Anyway, thanks Atikah.

    ReplyDelete
  2. aduhhh!!!
    biar btl ni...
    hmpeh tol laa..
    cmne laa leh cdra ni....
    jgn laa lme sgt...
    abih spain n arsenal t..

    aku pn stju klu arsenal x jual fabianski ni...
    die bgs sbnr nye...
    nk bg pnjm pn...emmm...
    xpyh laa kot..

    ReplyDelete
  3. Auwwwwwww... Geli tengok mamat tu posing mcm tu...
    Aduhhhhhh... Dua alam aka bi-seks ke???
    Masalah mental kot... Wakakakakak...

    Setakat pecah kepala, pecah bibir tu adatlah main bola. Jangan patah sudah... Get well soon Fab4...

    ReplyDelete
  4. sama2 zend.. biasalah berita pasal fabregas nie laju skit atikah dapat tau.. yelah idol atikah lah katakan.. tapi x delah sampai habis season 2010 zend.. tu lebih2 dari sakit kepala dah tu..

    ReplyDelete
  5. hint utk wenger bg aaron ramsey atau jack wilshire men lebih kerap supaya lebih pengalaman incase kalu jd perkara yg sama lg kat fab4 ni ada la jgk dak2 ni bleh sub, nk sama ngan fab4 tu ssh ckit la tp sekurang2nya wenger x fkr pnjg nk turunkan mrk dan fan pun x le cuak bila mrk men.. kebaikan utk club jgk xkan nk terkial2 lg mcm nk dptkan arshavin time fab4 injured ari tu..

    ReplyDelete
  6. Hehehe... Ronaldiver a.k.a Diva Diver... aku pernah baca satu artikel dulu tapi tak ingat kat mana... ada satu kenyataan yang menyatakan mamat nie lebih suka berkawan ngan lelaki dari perempuan... dan satu lagi kisah nya tahun lepas dia bertekak ngan team mate dia sebab masa training asyik tengok kawan tu punya anu jer sehingga menyebabkan kawan dia hilang fokus masa training... hehehe

    ReplyDelete
  7. Kehkehkeh... Sutun, sutun... Siap letak bunga tepi telinga, mengalahkan bapuk. Eeeeeee... Geli aku... Spesis songsang rupanya... Wakakakakaka...

    ReplyDelete
  8. THE DEVIL KILLER:
    aku rasa vitor manone lebih baik berbanding fabianski...

    ReplyDelete
  9. ya..vito lebih baik

    ReplyDelete
  10. vitor manone baik bakal penganti alumnia

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil