Cesc Fabregas: Arsenal perlukan Xabi Alonso

"Kita perlukan seseorang di tengah untuk membuat persaingan dan membuat satu perubahan, tambahan memberikan kita satu dimensi yang baru.," Kata Fabregas. "Saya fikir semua itu kita perlukan. Yang lain kita dah 'perfect'. Xabi akan menjadi hebat. Dia berpengalaman dan boleh menjaringkan gol. Saya pasti pihak atasan menyedari hal itu.

Alonso telah menarik minat dari Real Madrid, telah dijangka menyertai Arsenal musim lepas untuk mendapatkan lagi duit untuk membawa Gareth Barry ke Anfield tetapi telah mengalami satu musim yang mengembirakan, dengan Rafael Benitez menyatakan bahawa dia tiada niat untuk menjual pemain itu.

Kapten Arsenal, Fabregas, telah mempertahankan Arsene Wenger berikutan cercaan daripada penyokong dan pemegang saham kelab. "Beliau dicerca kerana sesuatu benda yang bukan kesalahannya," Kata Fabregas.

"Beliau meletakkan semua tanggungjawab keatas dirinya mungkin kerana itu beliau mendapat cercaan yang tidak sepatutnya. Beliau adalah seorang yang baik dan sangat kommitmen kepada kelab.

Comments

  1. Salam.... hai geng, rasa macam dah bertahun tak lawat blog nie... hehehe

    Alonso ke arsenal???... mungkin tidak bro, surat khabar ari nie dah sibuk menyatakan yang si alonso akan ke Real Madrid dgn yuran perpindahan 22m berserta petukaran pemain si Gabriel Heinze... so arsenal atau Feb4 dah boleh lupakan alonso kita cari jer player lain, mcm si felipe melo ker alenssendro rosina ker tak pun barry pun barry ler... hehehe...

    ReplyDelete
  2. huhu..dapat si alonso..wow..
    best tol..player tengah spain..kanan england..kiri rosicky..cezh..gempak seh...

    ReplyDelete
  3. elo all the gooner...

    aku xrasa Rafa senang2 bagi kat musuh dia Xabi ni.aku pon suka mamat ni..tackle keras, passing master dan kreatif.apa pun aku lagi suka Yaya Toure..huhu

    ReplyDelete
  4. Yaya Toure... tak mungkin iz6 sebab dia dah buat kenyataan yang akan stay kat real tu... maklum ler jore 3 cup kalau nak pindah pun dia nak gi AC Milan... hehehe

    pasal si barry pulak confirm dia akan ke Man.City dgn yuran perpindahan 12m... so jgn lagi kaitkan dia dgn arsenal... huhuhu

    ReplyDelete
  5. walahai zb_bro aku igt ko dan pindah barca dgn yuran perpindahan x dinyatakan, ha ha hah...ok aku wase skg ni xde plyer yg dah men kat epl akan join arsenal..aku cume nmpak miguel veloso je skg ni, dgn harga 13m aku yakin xdenye AW nk angkat veloso dgn harga ni..segagah arshavin tu pun belasan juta ni kan pula si veloso.. cnfirm bleh dpt dlm 7 ke 8m..ho ho..ni pndapatan aku je,ntah2 xde sorg plyrpun yg dibeli utk next season ni..

    ReplyDelete
  6. hahaha... mana boleh aku pindah barca, aku tetap dengan gunners bro... gooner forever

    ye ke onars ko cuma nampak veloso je... kalau kau nak tahu semasa aku mengemaskini folder kat e-mail aku...aku terima nie... jeng...jeng...jeng...

    ----------------------------------------------------------
    Arsenal Close To Signing Ajax's Thomas Vermaelen – Report
    4 Jun 2009 08:47:44 (Ricky Brooks, Goal.com)

    The Belgium international defender is on the verge of moving to the Emirates Stadium for €11.5 million...
    According to a report in the British tabloid The Sun, Premier League giants Arsenal are set to complete a deal to sign Ajax's Thomas Vermaelen.

    Apparently, the two clubs are close to agreeing on an €11.5 million (£10m) transfer fee for the 23-year-old.

    The centre-back is highly-rated in the Eredivisie, and it is thought he has the potential to excel at the highest level.

    "It's true. He's a very good player and could certainly be a success at Arsenal," an inside source from Ajax is quoted as saying.

    It is claimed that Gunners chiefs met with Ajax general manager Rik van der Boog on Wednesday to reach an agreement.

    Since moving to the Godenzonen in 2004, the 21-time capped Belgium international has scored six goals in 85 league appearances.
    ----------------------------------------------------------

    amacam onars percaya tak???... hehehe
    apa2 pun kita tunggu pengesahan dari arsenal.com dulu ok

    ReplyDelete
  7. sesungguhnya aku x pernah meragui ko zb, ha ha.. yap betul tu, karangan ko tu dah melambangkan kebenarannya..setelah kajian demi kajian eksperimen dan pemerhatian dibuat aku dah dpt satu infrens yg thomas varmaelen adalah sejenis hidupan yg akan tumbuh dgn baik di padang emirates..itupun jika mendapat suhu dan pencahayaan yg cukup drpd arsenal.. tp velosopun ada cerita dia bai,tp semenya lum disahkan.. apapun fasal thomas vermaelen ni aku dah suke dah ni mcm dah dekat sgt je mamat ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil