Arsenal terlepas Yaya Toure & Viera ke Birmingham City??

Nampaknya kehadiran Melo ke Arsenal mungkin akan terjadi apabila adik kepada Kolo Toure telah pun menandatangani kontrak baru bersama Barcelona.. Ini bermakna Yaya akan kekal di Nou Camp sehingga 2012..

Jadi sebarang harapan fan Arsenal untuk melihat Yaya beraksi bersama Arsenal tidak akan kesampaian.. Tapi jangan risau kemungkinan kita akan dapat seorang lagi prospek terbaik defensive midfielder iaitu Felipe Melo..

Atikah sempat melihat aksinya menentang South Africa.. Memang cukup mengkagumkan.. Itulah apa yang mampu Atikah katakan selepas melihat aksinya.. Jadi bagi Atikah kita terlepas Yaya.. Melo merupakan alternitif yang bagus..
Ejen kepada Felipe Melo pula memberi tahu yang Melo amat gembira bersama Fiorentina.. Tapi mungkin akan menimbangkan tawaran untuk beraksi bersama pasukan di EPL.. Namun buat masa ini Melo hanya memberikan tumpuan kepada skuad Brazil..
Dalam berita lain pula spy Atikah terdengar berita yang kemungkinan besar bekas kapten Arsenal iaitu Patrick Vieira mungkin akan kembali ke EPL.. Vieira yang kini bersama Inter Milan dilaporkan bakal menyertai pendatang baru EPL iaitu Birmingham City..

Vieira mungkin akan menerima gaji sebanyak 90 ribu pound seminggu bersama Birmingham.. Namun Vieira dikatakan lebih berminat untuk menyertai PSG dari kembali ke EPL untuk menyarung jersi Birmingham City..

Sejauh mana kebenaran rumours tentang Vieira akan kembali ke EPL ini tidak dapat dipastikan.. Tapi Atikah lebih gembira jika Viera kembali menghabiskan sisa-sisa keriernya bersama Arsenal..

Mengapa Atikah berkata begitu?? Kerana sebab utamanya kita gagal untuk mencari pemain tengah yang sesuai untuk bergandingan bersama kapten kita Fabregas.. Dan bagi Atikah Vieira mungkin merupakan alternitif yang bagus untuk bergandingan bersama Fabregas.. Adios!!

Comments

  1. FAKTA:MELO bekas pemain SABAH..melo pernah bermain dalam LIGA M bersama pasukan SABAH pada tahun 2004 melalui pinjaman dari kelab Brazil.Dia sempat bermain sebanyak 5 game sahaja bersama SABAH kerana prestasi yang kurang memuaskan.Selepas itu dia telah menyertai club Real Mallorca di Spain.Untuk maklumat lanjut boleh layari http://en.wikipedia.org/wiki/Felipe_Melo_de_Carvalho

    ReplyDelete
  2. betul tu joe wenger.. tapi selepas melo join almeria.. prestasi dia cukup mengkagumkan.. waktu itulah wenger mula jatuh cinta dgn melo..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil