Youth Cup Final 1 Leg: Arsenal 4-1 Liverpool

Youth Arsenal membawa bekalan selesa ke Anfield pada 26 May nanti selepas membedil Youth Liverpool 4-1 di Emirates Stadium..

Gilles Sunu meletakkan Arsenal dihadapan pada minit ke- 20 sebelum Wilshere menjaringkan penalti untuk kedudukan 2-0.. Alex Kacaniklic menjaringkan gol untuk Liverpool merapatkan kedudukan 2-1.. Sanchez Watt menjarakkan kedudukan untuk Arsenal mendahului dengan advantage 2 gol pada minit ke-57.. Jay Emmanuel Thomas menjaringkan gol keempat Arsenal pada minit ke- 66 untuk memberikan advantage 3 gol untuk Arsenal..

Youth Arsenal sudah semestinya sudah menghampiri dengan kejayaan menjulang FA Youth Cup yang kali terakhir dimenangi Arsenal pada 2001.. Atikah berharap kita mampu menjulang piala ini untuk membuktikan pasukan muda Arsenal adalah yang terbaik.. Go Young Guns..

Dalam cerita lain Arsene Wenger telah menafikan laporan yang dia bersedia untuk mendapatkan khidmat Marouane Chamakh..

Penyerang Morroco berusia 25 tahun ini sedang mengalami musim yang productive untuk Bordeaux.. Menjaringkan 10 gol dalam 31 perlawanan.. Dan telah dikaitkan dengan berpindah keluar dari pendahulu Ligue 1 itu..

Arsenal dilaporkan mahu mendapatkan Chamakh tapi Wenger menafikannya dalam pre match press confrence..

"Chamakh merupakan pemain yang bagus.. Tapi itu tidak bermaksud saya akan mendapatkannya," kata Wenger..

Comments

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil