Wenger : Saya kekal di Arsenal!!

Arsene Wenger akan kekal dengan Arsenal selepas hari yang penuh dengan dramatik berkenaan masa depannya di North London..

Dan untuk memastikan segelintir peminat The Gunners yang mahu melakukan protes untuk Wenger kekal di Emirates Stadium..

Pengurus Arsenal, yang telah diberikan tawaran untuk mengendalikan Real Madrid jika Florentino Perez menjawat jawatan presiden Real Madrid.. Telah menegaskan akan kekal bersama the Gunners..

Wenger telah berkata yang Real akan menjadi satu projek yang bagus.. Tapi Wenger yang berkata kepada Sportsmail berkata, "Tiada apa untuk dirisaukan, ia bukanlah satu isu untuk saya.. Saya kekal disini.. Jika ia berubah saya akan beritahu kamu.. Tapi jangan risau pasalnya.. Ia bukanlah suatu isu"..

Dia yang telah dibacking oleh board telah diberitahu yang dia hanya mempunyai dana perpindahan sebanyak 13 million untuk digunakan pada musim perpindahan nanti dan boleh mnambahkan dananya itu jika menjual pemain.. (Atikah cadangkan jual Adebayor & Diaby)

Dijangkakan, kumpulan yang dikenali sebagai Arsenal Supporters Trust (AST).. Lebih 1000 orang yang akan mengambil bahagian dalam 'Wenger march' ke Emirates Stadium sewaktu perlawanan Arsenal menentang Stoke City.. (Nak ikut!!!! Jom kita ke North London sabtu nie.. Atikah uruskan penerbangan.. Hahah.. Kayanya..)

Mereka akan membuat banners yang menyuruh Wenger kekal selepas seminggu Fan Arsenal dikritik tentang membuat pertanyaan pada keputusan pengurus..

Seseorang dari AST berkata, "Arsene Wenger merupakan seorang pengurus yang bagus yang pernah kami ada"..

"Dalam beberapa tahun yang lepas dia telah menunjukkan kerja yang bagus dengan menyertai Champions League walaupun mengalami masalah kewangan selepas berpindah ke Emirates Stadium"..

"Arsene mesti kekal.. Ivan Gazidis memahami kepentingan kedua-duanya iaitu kewangan dan peminat.. Dan menyokong pengurus dalam pasaran perpindahan untuk Arsene akan kembalikan kami ke atas"..

Semalam Wenger meluangkan masa selama 3 jam bersama chief executive Arsenal Ivan Gazidis, yang menyertai pengurus untuk lunch di training ground.. Sesuatu yang cuba dilakukannya setiap minggu.. Dan selebihnya mengenai perancangan pada musim hadapan..

Sesetengah members board Arsenal takut Wenger akan berhenti demi Real Madrid selepas dia gagal menampakkan dirinya sewaktu question-and-answer session pada meeting shareholder Khamis lepas..

Okey sampai disitu sahaja laporan Atikah.. Atikah harap kita mampu membeli beberapa pemain untuk mengukuhkan pasukan walaupun dananya hanya 13 million.. Wenger sudah semestinya akan menjual beberapa pemain untuk menambahkan dananya.. Atau pun peminat akan menyaksikan tiada signing pada musim panas ini..

Namun jangan risau kita sudah pun berjaya mendapatkan dua signing baru pada musim panas nanti dengan free transfer.. Iaitu seorang penyerang dan pemain sayap.. Tomas Rosicky dan Eduardo Da Silva.. Heheh.. Adios..

Comments

  1. hurray..in arsene wenger we trust..!!

    ReplyDelete
  2. YAHOOOOO!!!!!!!
    camni-lah coca cola...yehhh
    peh pst gmpak msim dpn ni...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil