Wenger: Robin mesti kekal di Arsenal!!

Arsene Wenger telah memaksa Van Persie mengikut jejak Walcott yang menandatangani kontrak jangka panjang bersama Arsenal..

Walcott yang baru sahaja menandatangani kontrak yang di fahamkan sehingga 2013 di samping menerima gaji seminggu bernilai £60,000..

Walaupun kecewa 4 tahun sebarang piala Walcott tetap percaya Arsenal mampu memenanginya suatu hari nanti..

Kunci kepada kejayaan Arsenal ialah berpunca dari khidmat kapten Cesc Fabregas dan Van Persie yang menjadi penjaring terbanyak kelab..

Dan Wenger mahu Van Persie kekal bersama Arsenal untuk masa hadapan..

Wenger berkata: "Saya berharap beliau menandatangani perjanjian terbaru ini dan saya mencuba dengan bersungguh-sungguh untuk memastikan beliau menandatanganinya"..

"Beliau merupakan pemain yang penting di dalam pasukan dan di atas padang beliau merupakan pemain yang cekap"..

"Kami mahu beliau kekal kerana kami memberikannya peluang semasa beliau mengalami situasi yang buruk di Feyenoord"..

"Saya rasa beliau telah developed dengan cukup baik dan saya x nampak sebab mengapa beliau perlu tinggalkan kelab dan beliau sayang kelab ini"..

"Kami akan beritahu anda secepat yang mungkin apabila kami hampir untuk mendapatkan tandatangannya"..

Wenger mengatakan mereka perlu melakukan kesemua cara untuk memastikan kesemua pemain kekal..

Beliau menambah,"Anda tidak dapat bayangkan kerja yang kami lakukan bersama pemain muda ini dan berikan mereka peluang, selepas itu melepaskan mereka pergi"..

"Kami agak kritikal kerana mengunakan pemain muda, dan kemudian kami membenarkan mereka pergi disaat mereka berada di tahap tertinggi?? Ini tidak boleh di terima!!"

Atikah amat bersetuju apa yang dikatakan Wenger ini.. Kita tidak patut membiarkan pemain yang kita gilap dan beri peluang kepada mereka meninggalkan kelab disaat mereka berada di tahap tertinggi.. Ini amat-amat mengundang risiko kepada kelab.. Kita mengilap bakat mereka kemudiannya meninggalkan kelab disaat mereka sudah menyinar dan mempunyai pengalaman yang cukup dan ini membuatkan kita perlu bermula dari awal kembali..

Dan ini memaksa kita kemarau trofi sekali lagi.. Peminat sudah tidak sanggup kecewa lagi!! Sampai bila peminat yang selama ini bersama Arsenal memberikan sokongan padu disaat pasukan Arsenal jatuh dan bangun akan merasai kebahagiaan dengan melihat Arsenal menjulang trofi?? Pemain Arsenal bukan anda sahaja mahu menang dan merasai kenikmatan menjulang piala.. Peminat juga!! Okey sampai di sini saja artikel Atikah.. Adios!!

Comments

  1. uii cpt betul ikah dpt berita ye.. emm bagus sgtlah kalu persie stay d emirates..lum puas lg tgk sentuhan berbisanya.. n utk wenger lak kalu btl apa yg dia ckp tu mujurlah, barulah team bleh will up..syg jgk penat2 gilap n then lps mcm tu je..patutnya dari dulu lg dia sedar akn kelemahan ni.. k luv..opss..

    ReplyDelete
  2. cepat btol update atikah ni.cekap,pantas dan produktif ..respeks la...ada aja bahan yang diketengahkan....untung kami Fans Arsenal Malaysia...haiiii,Untungla sapa yang dapat atikah nie....hehehe..... ;-p

    ReplyDelete
  3. thanks onars and idhassano.. biasalah atikah slalu ulang alik ke north london.. hahah... biasalah bnyk spy atikah kat sana.. hehe.. atikah still available okey!! x de sape pun dalam hati atikah selain arsenal dan keluarga atikah dan kesemua peminat arsenal..

    ReplyDelete
  4. still available??? itu yang nak dengar tu...ada harapan tak???hahaha....(Gurau je). Atikah ni saya gelarkan First Arsenal Lady in Malaya....berani dan tegas terhadap para pengkutuk dan penyangak pasukan Arsenal...respeks la...lagi2 kalau tengah marah...kecut budak2 MU....hahaha...

    ReplyDelete
  5. emm harapan tggl harapan idhassano,baik kita hrpkan arsenal mng esok.. ikah ni jinak2 merpati,mmg sng nk dekat tp ssh nk dpt.. ttg keberaniannya mmg diakui terserlah.. hmm gud job babey..

    ReplyDelete
  6. heheh.. thanks.. jgnlah puji lebih2 kembang hidung atikah hahah... atikah mmg pantang org mengutuk arsenal lebih2 lagi kalau kutuk benda yg x benar.. kita kutuk mereka benda yg betul kan?? so atikah nk kalau mereka nk kutuk arsenal pun biarlah yg betul.. jgn mai kutuk benda yg x benar..

    ReplyDelete
  7. bgSnye AtiKah nie.....SapE aTiKaH sBenRnye??

    ReplyDelete
  8. thanks messi_ajib.. atikah ialah fan arsenal dan berangan jadi kapten ladies arsenal.. hahah...

    ReplyDelete
  9. baeik punya soalan dari messi_ajib....ada makna...hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil