14 May 2009

Wenger : Bidasan peminat sakiti Adebayor

Arsene Wenger mengatakan Adebayor yang mengalami unhappy season berpunca dari peminat Arsenal..

Adebayor dilihat bakal meninggalkan Arsenal untuk ke AC Milan musim lepas..

Pemain antarabangsa Togo itu akhirnya manandatangani kontrak baru bersama The Gunners sehingga 2012.. Tapi sesetengah peminat Arsenal menganggap Adebayor menunjuk - nunjukkan dirinya untuk kelab terbesar Eropah..

Ahad lepas, beliau telah diganggu segelintir peminat Arsenal di Emirates selepas diperkenalkan sebagai pemain gantian sewaktu menentang Chelsea..

Tetapi Wenger mengharapkan untuk Adebayor menamatkan musim ini dengan flourish di saat Arsenal akan berkunjung ke Old Tradford esok..

Wenger berkata, "Pada saat ini saya tidak mahu membuat sebarang tafsiran tetang siapa yang akan kami simpan"..

"Tapi Adebayor ialah sebahagian dari perancangan masa depan kami"..

"Saya percaya beliau telah diganggu oleh perasaan kurang senang dari peminat kerana beliau hampir meninggalkan kelab dan ia menggangunya sedikit"..

"Beliau mengalami banyak kecederaan musim ini.. Tapi didalam latihan beliau teramat-amat tajam dan kembali ke prestasi terbaiknya"..

Wenger juga menafikan tentang laporan yang mengatakan yang beliau akan berhijrah ke Real Madrid..

Florentino Perez dikatakan bakal memenangi jawatan Presiden lagi dan mahu Wenger mengantikan Juande Ramos..

Tapi Wenger menyatakan "Saya sepenuhnya memberi tumpuan tentang perlawanan menentang MU sabtu ini"..

Ish3.. Real Madrid nie x habis-habis nak dapatkan Wenger.. Juande Ramos tu bukannya teruk sangat pun.. Lagi pun sanggup ke peminat dan presiden Real tahan dengan polisi perpindahannya?? Dan hanya lebih pentingkan pemain muda??

Dah lali Atikah dengar cerita nie.. Atikah tahu yang Wenger x akan tinggalkan Arsenal.. Kalau sampai masanya nanti Atikah dah tahu siapa yang akan membimbing Arsenal.. Iaitu bekas pemain Arsenal.. Terdiri dari Tony Adams dan Dennis Bergkamp.. Amacam okey x?? X sabar nak tunggu waktu itu datang nanti..

Dalam pada itu Arsene Wenger telah membuka pintu untuk Emmanuel Adebayor meninggalkan Arsenal musim panas ini dan mengatakan yang dia tiada masalah untuk melepaskan Adebayor kepada Chelsea atau mana-mana big four rival..

Nampaknya Wenger tidak kisah untuk menjual Adebayor.. Dan nampaknya kita bakal mendapatkan Pavel Progrebnyak atau pun Ryan Babel untuk mengantikan Adebayor nanti.. Adios..

Eh kejap2..Ade satu lagi cerita.. Bekas kelab Aaron Ramsey iaitu Cardiff City berminat untuk meminjam Ramsey ke Cardiff untuk musim 2009/2010.. Namun tawaran mereka itu ditolak Arsenal.. Good Job.. Jangan pinjamkan Aaron Ramsey kerana beliau mampu menjadi back up untuk Fabregas suatu hari nanti.. Adios..

4 comments:

  1. kesian gak kat abg adeb ni tp nk buat mcne sbb fans cme mnilai dr segi performance dan bukannya mslh yg dihadapi.. fans aku mengagungkan sorg plyr yg hebat dan dlm ms yg sama bleh mlupakan segala kehebatan itu jika plyr tu gagal mncapai prestasi sbnrnya..itula hakikatnya..

    oops Aaron ramsey msti stay d emirates..ni sbb d jarang diturunkan je kalu d salu men cnfirm song pun kalah.. amaury bichoff yg sesuai sbnrnya klau nk diloankan, kesian mamat ni jrg men. antara pembelian x efektif wenger musim lps..

    ReplyDelete
  2. amauri bischoff sebenarnya hebat.. tapi sayang die slalu mengalami masalah kecederaan.. onars.. sebenarnya seorang striker di nilai menerusi sentuhan penyudahnya.. bukan hanya menerusi aksinya.. itulah dari segi pandangan Atikah..

    ReplyDelete
  3. betul la tu ikah..aksi yg baik bermaksud ssorang striker yg mmpu mjaringkn gol dgn kerap..adebayor sbnrnya mmpunyai sentuhan pyudah yg baik cme dia tertekan dgn sindiran penyokong dan kcederaan yg dialami..

    ReplyDelete
  4. itulah namanya yg die tidak mempunyai mental yang baik.. die kene bljr dari eboue lah mcm mana nak tahan dgn sindiran peminat..

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan