Transfer Rumours

Arsenal, Chelsea dan Liverpool dilaporkan oleh spy Atikah yang berpengkalan di Perancis menyatakan ketiga-tiga pasukan ini bersaing untuk mendapatkan tandatangan pemain tengah Paris ST Germain iaitu Stephane Sessegnon..

Pemain yang dilahirkan di Allahe, Republic of Benin di Western Africa pada 1 June 1984.. (Happy Birthday
Stephane Sessegnon yang ke-25).. Arsenal pernah cuba mendapatkan khidmatnya sebelum dirampas oleh PSG.. Bermain sebanyak 53 perlawanan musim ini dan menjaringkan 9 gol dan mengutip 8 kad kuning..

Namun mengikut laporan spy Atikah dia lebih cenderung untuk beraksi bersama skuad kuda tua Liga Inggeris dan pemenang Piala FA 2008/2009 iaitu Chelsea.. Mungkin tiada peluang untuk kita mendapatkannya..

Spy Atikah yang berpengkalan di Merseyside juga tidak kurang hebatnya apabila melaporkan Arsene Wenger sedia melaborkan sejumlah 12 juta untuk mendapatkan Joleon Lescott walaupun David Moyes berharap mampu mengekalkan Lescott..

Manchester City juga mengintai untuk mendapatkan Lescott.. Namun kehadiran Wayne Bridges ke Eastland pada musim sejuk yang lalu sudah semestinya membuatkan Lescott tidak akan berminat menyertai Manchester City.. Jadi peluang kita mendapatkan Lescott amat cerah cuma yang menjadi halangannya ialah David Moyes dan keingginan Lescott sendiri..

Yang spy Atikah yang jarang dapat transfer rumours yang panas-panas nie tiba-tiba je membuat kejutan dekat Atikah.. Entah dari mana dia tahu tapi dia mengatakan Wenger kemungkinan mahu membawa Robert Green ke Emirates Stadium selepas Green menolak lanjutan kontrak dari West Ham..

Jadi Atikah pun suruhla dia naik kereta api pergi North London untuk mengambil beberapa respon dari peminat setia The Gunners mengenai berita ini.. Peminat The Gunners rata-ratanya gembira dengan rumours ini..

Menurut mereka Green jauh lebih bagus dari Almunia.. Dan memandangkan pula umurnya baru berusia 29 tahun berbanding Almunia yang sudah berusia 32 tahun.. Jadi mereka amat-amat mengalukan kedatangan Green ke Emirates Stadium..

Dan jika perkara ini berlaku Atikah menyarankan Wenger pergi pinjamkan Fabianski ke pasukan lain untuk menimba pengalaman berguna supaya pada masa akan datang dia mampu menjadi penjaga gol yang paling disegani di dunia nanti.. Atikah pun gembira dengan rumours ini dan berharap Green akan hadir ke North London kerana Green ini pun x kurang hebatnya..

Okey dikesempatan ini juga Atikah nak memberitahu anda semua yang Atikah tidak akan membuat artikel di Arsenal Malaysia selama lebih kurang seminggu untuk pergi bercuti.. Memandangkan School Holiday pun telah hadir so Atikah mahu menggunakan kesempatan ini untuk bercuti..

Atikah akan kembali pada 8 Jun 2009.. Insyaallah.. Jadi Atikah harap dalam tempoh tersebut Afham dan Kakashi akan postkan info-info terkini tentang Arsenal.. Atikah harap tidak banyak berita-berita yang panas untuk mengelakkan Atikah terlepas peluang untuk mengetahuinya.. So happy holiday.. Adios..

Comments

  1. ikah bercuti time cuti sekolah ni mcm ikah ada sangkut paut ngan kementerian pendidikan jer, student lg ke? ke cikgu??..ok2 takpelah anyway Selamat Bercuti kpd ikah.. jgn lama sgt, nanti rinduu aa..

    ReplyDelete
  2. Pasal Lescott tu aku setuju sangat. Tapi trend skrg nie, bila manager dengar kelab2 besar nak sambar player, cepat2 dia main harga dan demanding. Tapi firasat aku, sama kes macam Hengerland. Up sikit gaji, akan kekallah player tu disitu... Huhuhu

    ReplyDelete
  3. aku wase kalu gaji adebayor dinaikkan sprti apa yg dia minta nescaya mamat tu terus melafazkan ikrar kesetiaannya kpd club, tp x seme perkara club bleh layan.. msti depend pd kedudukan n kewangan club.. confirm jap lg ni ada sorg dua plyr arsenal kene rembat ke mana2 ni..

    ReplyDelete
  4. Takde nya Ade nak sound kat AW pasal gaji bro, sah-sah AW jual dia terus. Last season boleh lah dia buat hal but not this time. Kalau dia nak kekal kat Emirates, dok diam2 sudah...

    Aku memang suka cara Lescott main, finishing dia setanding striker wowwwwww...

    ReplyDelete
  5. mmg bai, x sme defend bleh buat mcm mamat ni.. aku plg suka ms vs villa ari tu..dia jd hero selamatkan everton last minute tp cilaka btul lah ashley young jd pembunuhnya..aku mmg benci aston villa ngan o'neil yg berlagak mcm bagus tu..tp utk tgk lescott pakai fly emirates agak2 mmg x agak ar..

    ReplyDelete
  6. onars.. atikah student lagilah.. sbb tulah atikah boleh holiday...

    ReplyDelete
  7. aa haa dah blkpun buah hati pengarang jantung ni.. seronok ye bercuti, ole2 fabregas x bw blk ke..oh ye ikah student lg eaa..form 5 ke? ke upper 6? mujurlah ikah xde seminggu je, sib baik kakashi backup baik punye.. apapun slmt pulang dan menyambung perjuangan bersama the gunners..

    ReplyDelete
  8. onars.. atikah bukannya ke london.. setakat pahang dgn terengganu je.. dekat sana mana ada ole2 fabregas.. atikah baru je form 2.. kakashi mmg buat yg terbaik utk back up atikah.. tabiklah sama kakashi.. kalau x mesti pengunjung blog lari..

    ReplyDelete
  9. perhhh...bio btl ni...
    form 2!!!
    bir btl ni...
    mushkil2

    ReplyDelete
  10. betullah cesc.. sebab tulah atikah x nak bagi tau umur atikah.. kalau x nnt semua org x percaya..

    ReplyDelete
  11. haa?? aapa?? form 2? hallamak! adik2 lg rupanya.. maaflah sbb usik2 ikah sblm ni ingtkan umur ikah 21 22..hai 7 sebatan ni..

    emmm xde ape yg perlu diperkatakan selain tahniah buat ikah krn pd umur yg mcni ikah dah mencapai tahap kematangan yg cemerlang dan terbilang.. siap jd penulis blog lg tu,karangan mesti salu dpt A ni.. ok2 teruskan usaha murni ikah menghidupkan blog ni..tp tahun dpn kene kurangkan sikit sbb ada perkara yg lebih besar bakal ikah tempuhi..he he he.. welldone ikah n all the best to u! GO GUNNERS!!!!

    ReplyDelete
  12. You go Atikah... Umur bukan menjadi penghalang utk Atikah terus menulis dalam blog nie. Cuma aku terasa sikit jealous sebab masa zaman aku form 2 takde lagi internet. Nak belajar PC pun parents tak mampu nak bayar yuran... Isk, isk, isk... Sedih tak citer aku... Heheheh...

    ReplyDelete
  13. alah onars.. atikah x kisah pun onars selalu usik atikah.. thanks onars dan taik lalat kerana memberikan sokongan.. taik lalat.. atikah pun cuba nak slowkan nie.. sbb tahun dpn nak PMR dah.. tapi hati atikah nie x nak hilang dari lupakan arsenal seminit pun.. tu yang peningkan atikah nie..

    ReplyDelete
  14. alaa ikah ni, PMR tu kene struggle la n x bermakna ikah perlu lupakan arsenal n abg2 kat sini,hi hi usik lg tu.. yap sebetulnya ikah perlu tumpukan pd pelajaran, penting utk ms dpn ikah juga.. minat ikah pd arsenal ni bleh dijadikan perangsang utk ikah berjaya..hai nmpak gaya season dpn ni arsenal nk kene mng liga ni xpun UCL,baru ada org bersemangat jwb PMR he he..SEMOGA IKAH BERJAYA..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil