Rosicky: I was nervous before first session

Tomas Rosicky mengakui dia agak nervous apabila kembali menjalani full training pada hari Khamis selepas 16 bulan mengalami kecederaan..

Pemain tengah Czech, yang kecewa selepas mengalami kecederaan tendon hamstring dan lutut sejak Januari 2008.. Menyelesaikan full contact session bersama rakan sepasukan di bawah pengawasan Arsene Wenger..

Harap-harap kembalinya Rosicky sekarang, yang menjadi key member kepada Arsenal sebelum mengalami kecederaan.. Walau bagaimanpun dengan hanya berbaki 2 perlawanan musim ini, Rosicky tidak mampu untuk beraksi memandangkan masih belum cergas.. Dan kita hanya mampu untuk melihat aksinya pada pre - match nanti..

"Saya amat gembira untuk kembali kepada pasukan," Rosicky berkata..

"Saya sedikit nervous I have to say.. Apabila anda sudah meninggalkan pasukan untuk tempoh yang lama anda tidak tahu apa yang akan berlaku.. Saya tidak tahu sama ada akan merasai perkara yang sama di dalam perlawanan.. Pemahaman yang sama.. Seperti yang saya ada dulu.. Tapi saya bagus dan melakukan segalanya untuk pasukan"..

"Ia merupakan masa yang sukar untuk medical staff dan saya.. Saya terima kasih kepada mereka TAPI saya harap saya tidak perlu kembali ke medical room sekali lagi!!"

"Sudah semestinya saya masih banyak benda yang perlu dilakukan sebelum saya 100% fit.. Saya rasa saya tidak perlu bercuti pada musim panas ini seperti pemain yang lain.."

"Jurulatih kecergasan Tony Colbert berkata ia akan menjadi sesuatu yang berbeza untuk saya.. Itu yang saya jangkakan kerana saya telah tidak bermain dalam tempoh yang lama.."

"Tapi sekarang saya perlu mula menjalani latihan kembali dan saya tidak mahu berhenti.."

Okey Atikah dah x sabar-sabar nak tengok kelibat Rosicky di atas padang dan meyarung jersi Arsenal musim hadapan.. Dan dengan ini Atikah mengumumkan Rosicky ialah our new signing dengan free transfer.. Hahah.. Itulah yang akan Wenger katakan..

Okey bye2 Atikah nak gi Fly to Old Tradford.. Jangan lupa saksikan aksi Arsenal esok!! Okey esok Atikah akan buat Pre Match semasa berada di Old Tradford.. Ha lagi satu siapa yang nak ikut Atikah mailah.. Ada 1 lagi tiket ekstra kapal terbang dengan tiket perlawanan.. siapa cepat dia dapat!! Hahah.. Adios..

Comments

  1. satu2nya MF kita yg suka rembat dr jauh slain mathieu flamini, tp buat ape nk cite flaminikan, skg ni pun aku x nmpakpn kelibat mamat tu ms game milan.. nmpknya season dpn arsenal mmpunyai gandingan mantap rosicky dgn sorang lg sharpshooter gunners iaitu arshavin..

    ReplyDelete
  2. atikah rasa mcm ini gandingan bahagian tengah arsenal musim hadapan.. iaitu terdiri dari Rosicky, Fabregas, Arshavin dan Nasri.. Gerenti mantap lah kita punya midfield musim dpn..

    ReplyDelete
  3. yap tol 2...
    n 1 g walcott..
    hope msim dpn die mkin mntap n penyudh die tjam...
    wt serang blas ngn arshavin mmg bez..
    kcik tp larian ehh menggerunkn..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil