Pre - Match: Arsenal vs MU















Arsenal akan menanti kunjungan Juara Bertahan Champions League iaitu MU di Emirates.. Perlawanan akan berlangsung ikut waktu Malaysia ialah pada pukul 2.45 pagi ini.. Akan ada siaran langsung di Astro ESPN.. Kalau siapa yang nak tengok streaming nanti Atikah tulis link streaming dekat Shout Mix..

Okey banyak berita gembira diterima kem Arsenal semalam.. Iaitu kepulangan semula Van Persie dan Silvestre.. Ini sudah pastinya memberikan sedikit kelegaan kepada Wenger dan peminat Arsenal.. Namun ia tidak kepada Ferguson..
Stadium Emirates akan menjadi saksi kepada kemaraan Arsenal atau MU nanti.. Namun mengikut rekod Arsenal terlalu kebal untuk ditewaskan di gelanggang sendiri.. Rekod 8 kali tanpa bolos disini harus diteruskan dan ini akan memberikan tekanan kepada MU.. Jika kita mampu menang 2-0 disini dan tanpa bolos.. MU bakal mengigit jari dan menangis air mata darah.. Kerana mereka gagal untuk melayakkan diri ke pentas final dan mempertahankan kejuaraan..

Namun Atikah sebenarnya teringin nak tengok Arsenal mengayamkan MU.. Nanti bolehla Atikah buat Sup Ayam.. Haha.. Okey kalau kita nak belasah MU so Atikah rasa 4-0 dah cukup.. Jika Liverpoll boleh buat kenapa tidak kita?? Bukan kah Arsenal dan Liverpoll sama-sama hebat?? Namun semestinya Arsenal jauh lebih hebat..

Okey sebelum tu Atikah nak mintak maaf dulula.. Atikah langsung x nak senaraikan nama Adebayor sebagai kesebelasan utama hari ini.. Jika di bandingkan prestasi semasa Atikah rasa Bendtner lebih layak digandingkan bersama Van Persie..

Bukannya apa.. Bendtner jauh lebih rajin dari Adebayor.. Dan ini akan memaksa pertahanan MU kucar-kacir.. Dan ini akan memberikan peluang kepada pemain lain untuk merembat masuk gol penyamaan dan seterusnya gol kemenangan.. Okey mari kita lihat pemain yang Atikah rasa akan diturunkan Wenger..

ALMUNIA
SAGNA-----TOURE-----SILVESTRE-----GIBBS
WALCOTT/EBOUE-----FABREGAS-----SONG-----NASRI
BENDTNER-----VAN PERSIE

SUB
FABIANSKI (GK)
DJOUROU
DENILSON
DIABY
WALCOTT/EBOUE
VELA
ADEBAYOR

Ini cuma pandangan Atikah.. Namun siapa pun yang akan diturunkan Atikah berharap mereka mampu mengaibkan MU seterusnya melangkah ke Final Champions League.. Dan Atikah meletakkan keyakinan 200% kepada sesiapa saja yang bermain dan kepada Wenger jugak.. Diharap kepercayaan ini akan digunakan sepenuhnya Wenger dan pemain Arsenal..

Kepada peminat Arsenal di England marilah beramai-ramai ke Stadium Emirates untuk menyokong Arsenal dan menakutkan peminat dan pemain MU.. Bagi peminat Arsenal di Malaysia pula pergilah ke Mapley yang berdekatan..

Kepada peminat di England siap-siapkanlah pizza.. Bukan untuk dimakan tapi untuk dibaling.. X kisahla kat sape pun.. Janji jangan baling dekat pemain Arsenal.. Peminat di Malaysia cepat-cepat call Pizza Hut suruh hantar pizza.. Tapi untuk dimakan ye.. Tapi kalau ade kat mapley balinglah dekat peminat MU.. haha..

Peminat Arsenal marilah kita beri kepercayaan 200% kepada Wenger dan pemain Arsenal.. Jika kalah kita terima sajalah.. Tapi biar kalah berjuang jangan kalah di belasah.. Kalah dan menang adat permainan.. So kita cuba sajalah tahun depan.. Tapi jangan kita kalah bermain sambil leka.. Atikah x suke tu.. Jadi pemain Arsenal do the best.. Berjuang habis-habisan.. Dan kami peminat Arsenal akan menerima apa saja keputusannya.. Tapi ingat biar kita kalah berjuang!! Bermain mati-matian!! Jangan putih mata biar putih tulang!! Adios.. GO GUNNERS!!

Comments

  1. OK, hope gile Arsenal will win the game. kalau dpt 10-0 best gak ;)
    Bukannya apa.. Bendtner jauh lebih rajin dari Adebayor.. Dan ini akan memaksa pertahanan MU kucar-kacir.. :)
    setuju gile dgn statement nie. Not because of I'm a big fan of him, tp kalau Ade kita bandingkan dgn Arshavin, lagilah namk perbezaan. Ade mmg pemalas. pastu, kalau shot tak masuk, sengih je. But I think that Nick will not play. sbb wenger tk simpan die pon mase tu kan? and myb die jadi sub jek :(
    wak Diaby mmg patut dijadikan sub sahaje :)

    Caiyok! Caiyok Gunners!!

    ReplyDelete
  2. Ina... mentang-mentang Ade tak hensem, ko kutuk jer dia eh... hahaha

    Maybe dalam kepala dia terbayang san siro kot, tu yang main hampeh... But masing-masing ada kelebihan dan kekurangan. Susah striker gunners skgg nak kekalkan consistency...

    Hope game pagi nie, Fabregas dan Samir meletop...

    semutipoh (MKF Gooners)

    ReplyDelete
  3. yeah.. setuju.. hanya henry je konsisten.. betul x?? x pelah ina bendtner.. bendtner kan super sub arsnl..

    ReplyDelete
  4. tahi lalat: Ehhh Ade laaa yg paling hensem kat Gunners. hehe :P

    ReplyDelete
  5. hehehe... bagi aku ler tak kisah ler Ade ker...Bendtner ker... Vela ker...RVP ker... Dudu ker (ops dia injured) yang penting siapa yg jadi striker mesti score pagi esok... shoot down the red devil...hehehehe

    ReplyDelete
  6. bukan mereka saja.. nasri, fabregas dan walcott pun kalau boleh bagi gol.. barulah gempak.. lebih2 lagi kalau silvestre..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil