Post Match:Arsenal 0 vs 0 MU

Okey first semalam Atikah x buat post match kerana Atikah ada hal sikit.. Bukannya kerana Atikah sedih atau sebagainya.. Atikah lihat game semalam banyak improvement.. Dan Wenger juga mengotakan janjinya dengan mengatakan pertahanan kita akan kebal.. Di sini Atikah nak tulis kesebelasan utama Arsenal..

FABIANSKI
SAGNA-----TOURE-----SONG-----GIBBS
NASRI-----DIABY------DENILSON-----ARSHAVIN
FABREGAS
VAN PERSIE

SUB
MANNONE (GK)
BENDTNER
WALCOTT
EBOUE
RAMSEY
SILVESTRE
VELA

Sebanyak 5 kad kuning dilayangkan kepada pemain Arsenal.. Namun Atikah cukup tidak terima kenyataan yang Arshavin dilayangkan kad kuning.. Sebenarnya Michael Carrick hanya berlakon dan Atikah x nampak sebarang contact di situ.. Itu cuma di pandangan Atikahla.. Tapi di sini Atikah langsung tidak menyebelahi sesiapa pun dalam sebarang kesalahan..

Paling menghairankan Atikah ialah mengapa tackle Darren Fletcher terhadap Song tiada sebarang kad?? Dan bukan itu sahaja banyak lagi tackle2 dari pemain MU langsung tidak di layangkan kad.. Dan memang Atikah akui pengadil ini kadang-kadang berat sebelah sikit..

Untuk first half kedua-dua pasukan saling menyerang.. Namun pemain MU gagal untuk menembusi pertahanan Arsenal dan sering offside.. Dan Gibbs juga beraksi cemerlang dengan mengawal ketat pergerakan Ronaldo..

Arsenal sebenarnya mempunyai 1 atau 2 peluang keemasan sepanjang first half tersebut.. Tapi sayang gagal disempurnakan.. Terutama sekali dari Diaby!! Untuk first half Atikah tabik pertahanan kita.. Dan Fabianski juga sering berehat sepanjang tempoh tersebut..

Second Half MU mula bertahan dan Arsenal agak tertekan untuk menjaringkan gol selepas kesemua pemain MU berada di kawasan kotak penalti mereka.. Banyak freekick di terima Arsenal namun gagal di sudahkan Van Persie selepas Carrick sering mengeluarkan bola tersebut..

Freekick MU yang di ambil Ronaldo juga sering tidak melepasi benteng dan tendang ke arah penonton.. Arsenal hampir sahaja ketinggalan selepas MU melakukan counter attack namun mereka sudah pun offside..

2 pertukaran dilakukan pada minit ke- 69 dengan membawa masuk Walcott dan Bendtner untuk mengantikan Arshavin dan Nasri.. Pada minit ke- 77 Wenger merehatkan Gibbs dan membawa masuk Eboue..

Diaby memang amat mengecewakan sepanjang permainan tersebut.. Mempunyai peluang untuk menjaringkan gol namun gagal di sudahkannya.. Denilson pula bagi Atikah dia bertahan dengan cukup baik dan sering mencover bahagian bawah.. Banyak improvement dari Denilson sebenarnya dari segi bertahan..

Arshavin seperti ada dan tiada di atas padang.. Nasri cukup rajin menyerang dari sayap kanan.. Fabregas?? Bermain dengan cukup baik tapi yang mengecewakan Atikah ialah yang dia sering melakukan tackle yang x masuk akal.. 2 kad kuning dari 2 perlawanan!! X pernah2 diterimanya sebelum ini..

Toure membentuk gandingan yang mantap bersama Song.. Song sering membaca pergerakan pihak lawan dengan cukup baik.. Sagna pula seperti kebiasaannya akan membantu Nasri di bahagian sayap kanan..

Fabianski?? X banyak nak dikatakan tentang aksinya.. X banyak di cabar.. Dan sering berehat.. Van Persie pula selalu dikawal sering naik turun padang dan kadang2 Diaby yang jadi striker.. Haha.. Tercapai jugak impian si Diaby nak jadi striker..

Apa-apa pun Atikah nak ucapkan tahniah kepada pemain Arsenal kerana banyak improvement.. Tapi Atikah cukup kecewa dengan aksi Arshavin.. Adakah kerana dia baru baik demam?? Striker dan beberapa pemain yang lain patut sharpkan finishing.. Kerana banyak peluang disia-siakan..

Wenger patut beli seorang striker yang konsisten dan sharp finishingnya.. Semalam Adebayor tidak di senaraikan dan Wenger menyatakan yang Adebayor mengalami masalah pangkal paha namun tidak serius.. Betul ke?? Okeylah.. Apa-apa pun Atikah harap kita dapat membelasah Stoke City pada perlawanan terakhir liga.. Adios..

Comments

  1. dinda ikah...
    game smalam bg aku ok ja..
    cuma..mangkuk hayun diaby tu ja yg haprak skit perfomancenya..
    tp yg aku tak puas hati...asan wenga wak kluaq nasri kandaq..
    mana bleh!! dia la yg byk atur serangan..patutnya wak kluaq mangkuk hayun diaby tuh!!! merapu ja kot atas pdg..
    meluat betul aku!!
    hat len2 tu...aku bangga sbb depa main ngan bagus walaupun xleh boh gol..sbb mancestaik dok berkampung kot dlm kawsn depa ja..penakut cam anak haram!!!
    ronaldog? haha... kakinya masih dipanjangkan usia..patut cantas ja 3 4 kerat... bukan bagus mana pun.. berlakon ja lebih.. gibbs bagus..bleh mematikan langkah ronaldog yg sumbang tu...
    apa2pun.. musim dpn..arsenal akan JUARA!!!
    peace be upon u!

    ReplyDelete
  2. smlm dapat draw sbab si silvestre lembab x main....song main mmg cantik...byk tolg toure....denilson pon cantik...cuma si diaby tu patut wenger kuakan bukn nasri..sebb nasri da kontrol cun mlm td...apa2pon nsib baik si lembab xmain....fuhh...legaa..

    ReplyDelete
  3. bisalah tu achabing and anonymous.. wenger kan susuah sikit nak nmpk kelamahan diaby.. atikah yg duk blkg die menjerit bagi tau suruh diaby digantikan.. tapi wenger buat2 pekak je.. sakit hati betul.. tapi atikah srnk tgk ronaldo kene ikat ngan gibbs.. gibbs pun dh lupakan kesilapan die ari tu.. mmg game nie bestlah dari waktu lwn chelsea ari tu.. Go Gunners!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. smlm tengok arsenal main smart..diaby pon main smart gak..defend pon kuat sbb silvestre x main..x faham nape korg x ske diaby..

    ReplyDelete
  5. diaby ni bagus gak tang umpan mengumpan dan men 1 2, cume passing dia agak fail ckit.. byk improve dlm game arsenal mlm td..MU cme nk draw je dr game ni sbb tu dorang men berkampung pandan je 2nd half..apapun mmg puas tgk game ni..tahniah kpd MU ,tahniah kpd arsenal,walaupun MU juara EPL atleast mrk gagal mengkailan ikan masinkan gunners.. hrp season dpn AW membawa masuk 2 3 org plyr yg berpengalaman utk mantapkan lg squad terutama bahagian pertahanan..

    ReplyDelete
  6. game mmg boring. mmg man utd main utk draw jer. maybe sbb dlm kepala pikir nk angkat cup jer. dlm game mi, bab yg plng mahal bg aku bila lps abs game, bila farbegas slm dgn players man utd. kalo salam biasa xper lg, ni salam senyum2 seronok mcm dia menang. tu belum lg cmpr dia salam dgn atok fergie, mcm ada sumthing jer miahahahaha

    aku hrp season dpn arsenal dpt menang la tittle ni, boring plak asik man utd jer angkat

    champions champions glory glory man utd!!!

    ReplyDelete
  7. kalu main ngan mu x dapat tengok player dorang bikin drama mmg x sah..mmg aku dah cap dorang ni kaki auta dlm pdg..kena skit tegolek kena lebih..nasib x de player kita yg kena buang padang..so,game ari tu aku puas ati walaupun seri..tp, kalu mng..tntu ada lak fan mu yg gantung diri..nauhzubillah!

    ReplyDelete
  8. hahaa..
    gntung dri xpe tkt de yg lri g skong club len..
    skong time mng n xtaw pape pn..

    game ok laa..tp aku plik npe plyer arsenal ssh nk try jauh..yg diaby ni hrp je tggi tp tkt nk tnduk..sengal..

    nasri x ptt kuar mlm 2..walcott pn de cm xde jer..
    gibbs bgs..

    ReplyDelete
  9. Bila Fab4 buang jersy Gooney, cakap tak sporting. Habis kena sumpah seranah...

    Bila Fab4 salam, senyum, cakap ada something. Tak sporting gak ke??? Dah hormat pun masih tak puas hati...

    Maknanya, baik buang jer jersey... Tunjuk loyal kat club. Pergi jahanam dgn sporting.

    ReplyDelete
  10. sbr bro...
    dri buang bek bkar yooo000...hahahaaa

    ReplyDelete
  11. These are genuinely great ideas in regarding blogging.
    You have touched some good factors here.
    Any way keep up wrinting.
    Feel free to visit my website :: man utd transfer news nani

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil