Ohhh Fabregas!!

Fabregas melahirkan rasa yakinnya kepada Wenger akan memperkukuhkan Arsenal musim hadapan.. Namun perkara ini tidaklah membuatkan Atikah tertarik dengan berita ini.. Kerana masih ada yang lebih panas dari ini.. Seperti ini..

Mengikut spy yang Atikah berikan tugasan untuk memantau Barcelona.. Dia melaporkan yang Barcelona bersedia membeli Fabregas dengan nilai 40 juta!! Namun Atikah yakin Wenger tidak akan menerimanya walaupun Barcelona membuat tawaran sehingga 100 juta sekali pun..

Kerana kepercayaan yang diletakkan Wenger ke atas Fabregas cukup untuk membuktikannya.. Menjadi kapten Arsenal sewaktu usianya hanya baru 21 tahun.. Hanya beberapa bulan tua dari kapten termuda Arsenal iaitu Tony Adams..

Jika Wenger mahukan wang lebih baik dia menerima tawaran dari Real Madrid ataupun Bayern Munich.. Jika Wenger membuat keputusan menerima tawaran tersebut sudah semestinya seluruh peminat The Gunners akan membuat tunjuk perasaan di hadapan Stadium Emirates dan di hadapan rumah Wenger sendiri..

Dan mungkin juga yang akan mengantungkan diri mereka.. (Atikah harap x lah).. Jadi Atikah cuba berfikir secara positif dan percaya dengan semua kata-kata Fabregas selama ini iaitu selagi Wenger kekal selama itulah saya akan kekal di Arsenal..

Kalau ikutkan hati Atikah dah lama Atikah capai pistol dan tembak presiden Barcelona tu.. Ye lah x habis-habis nakkan Fabregas.. Masa ada dekat Nou Camp x nak Fabregas.. Bila Fabregas ada dekat Emirates baru terhegeh-hegeh nakkan si Fabregas..

Jadi Atikah sarankan kepada peminat The Gunners yang meminati Fabregas endahkan berita sebegini.. Jika ia berlaku pergi beli pistol dan tembak Fabregas dan Presiden Barcelona tu.. Hahah.. Adios..

Comments

  1. Sabar Atikah... Salah disisi undang2 Malaysia memiliki senjata api, boleh dihukum gantung sampai mati.

    Hubungan antara Arsenal dan Barcelona memang akrab sejak dari AW menjadi pengurus dulu. Dari zaman Petit, Overmars, Sylvinho, van Bronckhost dan kemudian Henry, semua ex-gunners prefer transfer ke Barca.

    Sebab tu Barca bagi Fabregas ke Arsenal dulu, atas dasar semangat kesukanan. Memang dulu Fabregas muda, masih mentah tapi dibawah bimbingan AW, dia menjadi salah seorang players yg hebat. Dengan usia yg maish muda, dia kini setanding players2 star yg telah dimamah usia.

    Sekarang, terpulanglah pada dia. Pilihan ditangan dia. Barca hanya menyatakan minat jer. Kena ingat, Barcelona adalah kampung Fabregas. Satu hari pasti dia akan kembali ke tanahair sendiri.

    ReplyDelete
  2. elo there..

    aku xrasa yg Fabregas akan join Barca dlm masa terdekat ni..tambahan lagi diorang dah ada midfield yg cukup mantap dah (Xavi,Iniesta,Basquet,Pedro)..yg aku sian kat Hleb.asyik jd reserve jerk..huhu..cian dia

    ReplyDelete
  3. iz6, ko ksian? aku lg ksian tgk dia celebrate ms barca dpt CL,ye lah diakan men 120minit final CL tu..aku rs dia patut dpt man of the match mlm tu ataupun pemanasan bangku simpanan terbaik ke,ni x dpt lngsung sdgkan dia mmg patut x dpt apa2pun..kesian..

    ha ah taik lalat aku mmg setuju dgn pendapatan ko yg lumayan tu..kalu fab4 nk pindah barca skalipun kita xleh nk caci maki dia sbb itu mmg tmpt tumpah darah dia..cuma buat ms terdekat ni aku cnfident fab4 stay lg mgkin utk 1 2 tahn lg..yg ckp fabregas nk pindah tu hanya gosip2 yg nk lakukan majalah ngan surat khabar je.. fabregaskan hebat mstilah jd tumpuan, xkan nk lakukan surat khabar nk cerita pasal hleb menghirup udara segar di camp nou lak..

    ReplyDelete
  4. Cleb... Uwah,uwah,uwah... London hidup tak tenteram, bising... Blah gi Barca...

    Kat Catalan hidup tenteram, tak bising... Main hampeh gak... Nak gi Lyon plak...

    Kat Lyon, apa plak alasan bila tak menjadi...???

    Kesimpulannya... Ko tu dah kena curse... Huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. pesal lak ko bngang dgn presiden barcelona??
    biar lah...biarlah fabregas p barcelona...
    hak die....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil