My Life, My Heart and My Soul is In Arsenal Forever

Okey sebenarnya Atikah malas gila nak tulis artikel sejak kekalahan Arsenal ini.. Nak beli surat khabar pun malas.. Rasa memang teramat kecewa dengan keputusan ini.. Kalau di Old Tradford x pelah.. Ini di Emirates!!! Memang sukar untuk Atikah terima keputusan ini..

Semalam semangat Atikah cukup berkobar-kobar.. Kerana Atikah yakin kita akan bertarung bermati-matian.. Biarlah kalah asalkan kita bermain bermati-matian.. Start masuknya gol kedua MU tu.. Atikah terus tutup komputer.. Terus masuk bilik dan tidur.. Tapi ia tidaklah semudah disangka sebenarnya.. Tidur Atikah langsung x lena..

Kesilapan beberapa pemain memang menyebabkan Arsenal merana.. Pada hakikatnya Atikah sebenarnya x kisahla kalau kita x menang piala 10 musim sekali pun.. Kerana Atikah akan tetap menyokong Arsenal.. Tapi Atikah tahu keputusan begini akan menyebabkan ramai pemain Arsenal pergi..

Sejak bangun je dari tidur tadi Atikah dah terbayang beberapa pemain pergi meninggalkan Arsenal.. Dan sekarang ini kepercayaan Atikah yang mengatakan selama ini pemain Arsenal akan terus stay sudah lebur.. Atikah dah menganggap kesemua pemain dan jurulatih akan mengkhianati kita pada hujung musim ini dengan meninggalkan Arsenal..

Atikah sebenarnya ada beberapa kali bertanya diri Atikah sendiri semalam.. Mengapa Atikah menyokong Arsenal?? Mengapa bukan pasukan lain?? Aah.. Dari hari ini lupakan Arsenal dan pergi sokong pasukan lain... Namun hati Atikah berkeras bahawa Arsenallah satu-satunya kelab yang patut Atikah sokong.. Mungkin senang untuk berkata bahawa kita akan menyokong pasukan lain.. Tapi hati kita mungkin tidak sesenang itu..

Mungkin jiwa dan raga Atikah sudah berada di Arsenal.. Diri Atikah sudah cukup sebati dengan Arsenal.. Tapi entahla.. Kekecewaan ini amat-amat menyakitkan.. X dapat untuk Atikah luahkannya.. Rasa macam tiada gunanya menyokong Arsenal pun ada.. Lupakan bola dan fikir pasal permainan lain..

Namun hati Atikah tetap berkeras tidak mahu.. Nak lupakan bola sepak?? Tidak mungkin!!!! Ia terlalu sukar... Apatah lagi tidak menyokong Arsenal.. Atikah masih mencuba untuk berfikiran positif.. Namun tidak boleh.. Mungkin kepala otak Atikah amat-amat berserabut.. Ya Allah!! Tenangkanlah diri hambamu ini..

Entah kenapa Atikah menghadap je komputer terus hilang segala idea untuk menulis artikel.. Atikah terbayang bagaimanalah agaknya peminat Arsenal sejak kekalahan Arsenal semalam.. Menangis?? Terkena sawan?? Gila?? Atau sebagainya??

Okey macam inilah marilah kita lupakan seketika Arsenal.. Beri tumpuan untuk pasukan Ladies Arsenal yang akan bertarung untuk merebut gelaran treble musim ini.. Pada 10 Mei nanti untuk menjulang FA Women Premier League Champions.. Atikah yakin ini akan mengubat luka didalam hati kita buat sementara waktu..

Namun untuk mengubat kekecewaan yang teramat-amat sangat ini ialah dengan kita memenangi treble musim hadapan.. Iaitu menang Piala Carling, EPL dan Piala FA.. Come on pemain Arsenal.. Jangan tinggalkan Arsenal.. Tolonglah tunggu lagi semusim!! Kalau masih belum dapat sebarang piala anda semua boleh pergi dari Arsenal dan peminat akan redha dengan kepergian kamu semua..

Namun sesiapa saja yang keluar dari Arsenal pada penghujung musim ini!! Atikah jamin!! Kesemua peminat Arsenal seluruh dunia tidak akan memaafkan kamu!! Dan Atikah bersumpah.. Atikah tidak akan sesekali menyokong anda lagi.. Dan Atikah sendiri akan mencari idea bagaimana agaknya nak berjumpa anda dan membakar gambar anda dihadapan anda!! Itu janji Atikah!!

Entah berapa minggu dan berbulanlah baru kita mampu untuk melupakan kekalahan ini.. Aaahhhh... Namun Atikah nak sangat kesemua peminat Arsenal masih ada kepercayaan kepada Arsenal.. Jangan sesekali meniggalkan Arsenal!! Tolonglah janji dengan Atikah.. Dan Atikah bersedia menerima segala luahan hati kesemua peminat Arsenal.. Jangan lupa postkan komen anda!! Adios!!!! GOOD LUCK LADIES ARSENAL!!!
TAHNIAH LADIES THE GUNNERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments

  1. apa nak buat....dah kalah..terimah lah...malam tadi persembahan Arsenal tak cukup sempurna...kita sebagai Fan pun cukup kecewa...

    sebaik atikah ada beri kata peransang & semangat...hilang rasa gundah gulana...cuma mata je yg kuyu pagi ni bukan kerana menangis tp mengantuk...

    ReplyDelete
  2. tol gk pe yg atikah ckp 2...
    mybe rmai yg kuar..
    cth RVP yg sgt dhagakn piala..

    tp xpe..jgn cpt pts asa k..
    kte kne ttp skong arsenal..
    jgn jd cm kebyk kn pnykong m.u yg skong tp xtaw pape psl m.u..de yg xknl lngsng pemain m.u pn de..

    jd kte jgn jd cm 2..
    skong time mnang jer..
    bila klh skong team len..ish 3x

    ReplyDelete
  3. ermmm...lpe plak..
    cbe atikah caik snrai pemain arsenal yg b'agama islam..
    rmai x???..

    peh 2 bnding kn laa ngn m.u setan 2..sume kapir!!

    ReplyDelete
  4. xpe.. lesson learn tuk wenger... moga iktibar wat arsenal....

    ReplyDelete
  5. ntahla.. tapi setahu atikah adelah 2-3 org cesc.. mu lngsg x de.. kafir betul.. dh nama pun setan!! hahaha

    ReplyDelete
  6. Salam...

    Meh aku senarai kan...

    1- Kolo Toure
    2- Bacary Sagna
    3- Samir Nasri
    4- Abou Diaby
    5- Robin V. Persie (dia convert coz wife dia org muslim Lubnan)
    6- Armand Traore
    7- Nacer Barazite

    Aku rasa tu jer lah, kalau aku miss look tolong tambahkan yea...

    ReplyDelete
  7. ke hadapan dindaku atikah...kanda dah bleh masuk blog ni...
    tp..... kanda jd x keruan...
    bila kanda naik motor...kanda rasa cam jalan kaki plak...
    bila kanda ngadap pc... rasa cam ngadap tv plak...
    bila kanda makan nasik pg td...
    rasa cam makan roti ja..
    ntahla....
    mungkin emosi kanda cukup terganggu..
    apapun...buat masa sekarang...
    kanda ingin lupakan dulu akan makhluk bernama bola itu...
    kanda nak p main badminton ja...
    moga emosi akan sedikit terubat...
    pasal game smalam..
    kanda x salahkan sapa2...
    rezki kita takda tahun ni..nak buat lagu mana..
    mungkin musin depan rezki tu ada balik..
    atikah..
    ntah...kanda mereng sikit hari ni..
    huhu...salam...
    farewell n gudnaik..ehh..good afternoon...
    bye...
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. hahaa..
    rmaikn yg islam...

    mnx2 jgn laa de yg kuar lg dri arsenal..
    hrp eduardo & tomas rosicky kmbli ke pretasi mrka..

    ReplyDelete
  9. yeah setuju tu cesc... achabing..... nk termuntah bace.. kanda dinda?? haha

    ReplyDelete
  10. Atikah... Brutal gak u nie kan. Tak makan pujuk rayu rupanya... Hahahaha...

    Baik-baik muntah tu, jangan muntah atas keyboard plak. Haru-biru kang... Biruuuuuuu...!!!!!! Sampai ahad nie lah kita tgk lawan pakai jersey biru... Huhuhuhu...

    ReplyDelete
  11. aku salute arsenal sbb ada pemain islam..
    sbb player france mmg rmai islam...
    agk2 dorang solat x eh nk2 lak time semi final ucl ni..
    dh nk maghrib bru strt main..

    ReplyDelete
  12. haaa taw pn...

    yg 2 hya die n allah yg taw..
    korg dh tgk lom jrsi bru arsenal yg bkl d gnakn utk taun dpn..
    home kkl tp away jer tkr wane ijau...
    retro ckit..

    tp yg psti jrsi m.u mcm gampang...hahaha

    ReplyDelete
  13. si achabing tu terkena sawan angau kekalahan arsenal kot sampai berdinda kanda dgn atikah??? ni yang buat aku cemburu ni.....tikah....hehehe...

    ReplyDelete
  14. The Red WarriorMay 6, 2009 at 2:25 AM

    Takpe game dah pon lepas...tak payah kita nak gundah-gulana. Kita ada 1 lagi misi untuk balas dendam dengan ManKayu si celaka jahanam tuh dalam EPL. Tunggu kemunculan Arshavin yg nak kasi Ronaldo malu di atas sikapnnya yg terlalu kurang ajar. The Red Warrior bersamamu Arshavin. Buktikan anda lebih hebat dari Ronaldo. Apa pendapat kawan²? Aku cadangkan nanti di bahagian serangan letakkan Vela utk menggantikan Adebayor.

    ReplyDelete
  15. Suka baca penulisan Atikah... ada YM tak? Leh sama-sama berkongsi duka match semalam ni :D

    ReplyDelete
  16. hahaha...ske bce smpai t'pkat ke bang!!1

    aku rse dh smpai mse arsenal trunkn pemain2 muda berbkt men dgn lbh kerap lg...

    adebayor lak leh g men ngn upbmyteam..
    2 pn xtaw g..

    ReplyDelete
  17. Kehkehkeh... YM Atikah eh???? Citer bola ke citer apa bro, tak best ker komen kat sini sampai kena berchatting... Hehehe...

    ReplyDelete
  18. hahahaaa...
    tol 3x..
    best pe kt cni...hehe

    ReplyDelete
  19. Uish bukan macam tu... takdelah kalau kau orang nk bagi YM pun ok... baru best ada list DHF Gooner ;)

    p/s: Power tak cover line? hua2

    ReplyDelete
  20. Kaver line eh... Tapi aku paham perasaan ko bro gonner, mmg agak rare nk jumpa gurl yg support gunners. Bila terjumpa yg satu kepala, for sure teruja kan, kan, kan...

    Tikah... ada org tunggu id YM awk nie... Hehe

    ReplyDelete
  21. boleh tahan jugak lah ayat cover line ko tu...gooner... ko jgn main2 ngan atikah si ladies arsenal nie dia baru menang FA cup tau...
    lagi satu dia nie kira taraf mahaguru gak pemegang tali pinggang kulit silat cekak musang... hehehe... jgn marah arr...

    ReplyDelete
  22. Zb... nampaknya mamat kuat provoke tu dah post kat thread gunners, aku mmg tak akan layan dia.

    Menang FA cup tapi tahun nie Everton menjadi pencabar kuat Arsenal Ladies. Harap dapat menggekalkan league title.

    Pehhhhh... Tali pinggang kulit silat cekak musang eh. Aku tambah satu lagi, black belt kaler merah taekwondo... Hahahaha

    ReplyDelete
  23. Hua2... tu la pasal.. nak jumpa pompuan minat Arsenal ni bukan main susah... Ni bukat setakat minat.. tau semua pasal Arsenal ni... :D

    So, jangan lupa bagi id YM tu :)

    p/s: Pompuan lain bila ditanya sure pilih Man Kayu :(

    ReplyDelete
  24. hahahaa.... hgpa semua ni bercakap tntg arsnl ke tntg atikah ha?? ish3.. ade yg memuji smpi kembang hidung atikah.. haha... ade yg buat lwk smpi pecah perut atikah.. hahahah..

    sape yg nk amik email atikah nie dipersilakan.. ati_prk@yahoo.com.. adios... nk cari berita sensasi nie..

    ReplyDelete
  25. yup tol 2...erm...
    mmg rmai nk man kayu..
    skit jiwa jer tgk ehh

    ReplyDelete
  26. weh aku bru join kt cni...
    korg dh nk lri kt ym ker???

    weh pe ni???

    ReplyDelete
  27. mana adelah cesc.. kwn2 atikah ramai yg minat mu.. bila tanya nama pemain x tau.. atikah sebut pun depa ckp weh sape tu?? bagitau pemain mu lah baru nk tau.. hrp sokong jer.. tapi x tau nama pemain sendiri.. yg tau cuma ronaldo je.. nnt kalau ronaldo blah pun depa x tau..

    ReplyDelete
  28. haaaaa...
    tol 2..
    m.u ni rmai pnyokong lalang jer...
    cm lalat pn de..

    kt memne n sme jer..
    cesc mmg skit ati kl0 org bru nk join dh nganjing2..
    atikah rse fabregas akn pndh x 1 ari nnti??

    ReplyDelete
  29. cesc sib baik ko sebut lalat... kalau ko sebut taik lalat ko silap... sepanjang aku mengenal si taik lalat dia adalah seorang gooner sejati...:)

    ReplyDelete
  30. hahaaa..
    zb_bro ko jgn tkt..
    aku sgt b'ati2 ble mengeluarkn kta2..haha

    bgs r klo cm 2..

    ReplyDelete
  31. Hahahahaha....
    aku tak takut cesc, sebab aku tahu semua gooner memang berhati2 bila mengeluarkan kata2... bukan tu aje... kita kan berhati besar dan berjiwa mulia... hehehehe... so sesiapa yang nak jadi macam kami nie come on join the gunners, become a gooner... :)

    ReplyDelete
  32. cesc.. atikah pun x taulah.. tapi atikah berharap sangat die x blah.. kalau nk blah pun dgn cara yg baik dan direstui peminat memandangkan die kapten arsnl..

    tapi kalau die blah dari arsnl secara tergesa-gesa gerenti die merana.. atikah mmg x nk tgk idol atikah jadi mcm tu.. hrp2 die jadi mcm tony adams yg setia bersama arsnl.. aminnnn.......

    ReplyDelete
  33. peeeeerghh..cemburu buta nye aku ngan gooner bleh dpt cantu je YM ikah,perghh i sirap tul lah.. cam biase je bai susun kata2 hikmat centu.. k lah hrp2 player gunners yg hensem2 terus stay at emirates lbih2 lg fab4,nasri, arshavin, persie.. persie pernah merungut pas juara epl 2004 cme mng FA Cup je, hrp dia x pindah..jd lah cam mamat belanda yg bernama dennis bergkamp yg hebat masa zaman kegemilangannya....

    ReplyDelete
  34. 1 more thing..mmg susah jumpa gurl cam ikah ni, ni pun x jumpe2 lg orgnya ni..dah la gurl pompuan lak tu, dah la minat bola minat arsenal lak tu, bkn takat minat tau serba serbi fsl gunners tu..welldone 2 u ikah n all d best.. teruskan perjuanganmu..

    ReplyDelete
  35. mujur la aku sokong man utd. the best team in the world. aper2pon byk btl plastics fans kat ashburtoon groove. team dh ketinggalan bkn nk support. siap blah awal2. byk plak kerusi kosong. mcm tu ke nk support team utk biggest fixture of the season?? belum kira free plastic flags lg. chelsea pon kalah kuheh kuheh

    ReplyDelete
  36. yg ko menyemak kt cni wt per????

    ayo somak laa tgk setan merah kt cni..
    p laa men jejauh aii..

    ReplyDelete
  37. Alloooo... lain macam jer nama ko nie... semutipoh b. dharmabull... buat per nak menyamar tunjukkan diri sebenar lah..

    Pasal kursi kosong kat emirates stadium tu, bukan nyer pasal fan dah kecewa tapi ader Bomb Threat kat situ... nie mesti kerja2 fan MU....

    ReplyDelete
  38. hahaa...
    tol 2 zb_bro..
    nmo ehh plik tp bnr...haha..

    ReplyDelete
  39. thanks onars.... wei setan merah.. blahla dari blog arsenal.. hg pa semua nie x de blog sendiri ke?? ohh.. lupe plak atikah.. yg peminat mu kan pemalas.. sbb tulah depa x de blog.. ade pun x diupdatekan..

    semutipoh b. dharmabull oi.. sbb kerusi kosong tu coz hgpa dh sabotaj arsnl.. siap psg bom.. penat atikah nk matikannya.. last2 atikah suruh depa blah jelah.. nnt x pasal2 mati plak.. dan terjadilah pulak tragedi emirates..huhu

    ReplyDelete
  40. bla laa woi setan merah!!!!

    brita sedih utk fan arsenal..
    oleh krna kekalahan arsenal klmarin seorg penyokong arsenal di kenya telah membnuh diri dgn mengngtungkn diri di balkoni dgn memakai bju arsenal selepas perlawanan...ish3x

    hrp para penyokong arsenal d mlysia x jd cm 2 yee..

    ReplyDelete
  41. Weiiii bull... Lu bikin wa panas jerkkkk, siap guna nick aku tu. Mcm budak2 lah lu bull. Aduhhhhhhh...

    Pasal kerusi kosong tu pun lu bleh buat spekulasi lu sendiri kan, abis abg polis yg dok check dgn K9 tu lu tak nk wat spekulasi ke.

    Suka btol lu kacau rumahtangga org ekkk. Hobi kot...

    Bull... Tolong jgn guna nama semutipoh, sbb masa aku mula2 komen kat sini, singnature aku semutipoh (MKF Gooners). Tolong jangan confuse kan org kat sini... Thanks

    ReplyDelete
  42. saper plak bull ni?? takat buat blog pon nk kecoh. ntah aper2. mcm tu la fans arsenal ni syok sendiri lbh2 plak aku tgk. kesian ....

    apsl aku tgk waktu kat sini, pelik plak. agak3 la. ni malaysia. xkan sokong arsenal taksub sgt smpai nk jd mat saleh celup...

    ReplyDelete
  43. Lu mana boleh tgk org senang bull, yg lu cari penyakit gi masuk blog nie baca semua komen2 kitorg watpe. Kan dah kena penyakit hasad dengki. Bagi lu mmg lah kitorg syok sendiri sebab lu kan anti gunners. Lagipun lu takde kena mengena pun kat sini dan lu takde kepentingan pun kat sini. Watpe lah lu asik menyemak jer.

    Yang wa tau, lu curi nickname tu dari wa. Dengan tujuan lu nak wat onar kat sini kan. Org mcm lu nie mana bleh tgk kedamaian dan ketenangan.

    Kalau tak blog jer, aku rasa tak perlu lah ko bersusah payah follow aku bull... Dok diam2 kat forum tu kan best.

    ReplyDelete
  44. apsl plak taik lalat ni emo sgt ni. dh xder taik nk mkn ke lalat wakaakaka
    aduhh taik lalat ni. xpyh la nk bikin aku panas. aku la semutipoh. dharmabull tu aku sj ltk. sbb dia tu idola aku. dh la taik lalat. x pyh nk bisin2. busuk nnti blog ni sbb ade taik lalalt wakakaka

    ReplyDelete
  45. Aku terasa menyesal up link blog nie kat forum tu. Tujuan aku ingin mengajak gunners kat situ datang dan meriahkan blog nie. Rupanya, ada mahkluk lain yg mmg dgn niat nak mengutuk datang sekali ke blog nie.

    Tapi aku masih lagi confuse, ko nie betol2 bull ke atau KAMBING POSER...

    ReplyDelete
  46. tu ler keja jd lalat. benda senang pon nk konfius. x nmpk ke nick aku tls aper?? aku la semutipoh. mari sini aku eja utk ko

    S-E-M-U-T-I-P-O-H

    glory glory man utd!!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil