Latest News!!

Okey Atikah nak mulakan artikel ini dengan transfer rumors dulu..

Okey pemain tengah AS ST Etienne Blaise Matuidi.. Telah lama dikaitkan dengan Arsenal.. Dan sekarang dia mengakui dia akan berbincang untuk berhijrah selepas musim ini tamat.. The Director of Football at the French club, Damien Comolli, telah lama menjadi kawan Wenger..

Dan bekerja sebagai Arsenal’s Chief European Scout jadi dipercayai dia akan membawa Blaise Matuidi ke Emirates.. Matuidi berkata, "Saya bertanya kepada diri sendiri selepas berakhirnya bulan Ogos selepas Arsenal menunjukkan minatnya"..

"Peluang untuk menyertai mereka bukan sesuatu yang biasa.. Ia merupakan cabaran yang bagus untuk anda.. Kerana ianya Arsenal.. Tamatnya musim ini kami akan melakukan perbincangan.. Segalanya mungkin"..

Walaupun hanya baru berusia 22 tahun.. Matuidi telah melakukan 117 penampilan di Perancis.. Dan 19 cap untuk U-21 negaranya.. Jadi dia tidak boleh dikatakan tidak mempunyai pengalaman yang cukup.. Dan dia akan membuat gandingan yang baik bersama Fabregas di bahagian tengah Arsenal..

Dimanakah Adebayor semasa sesi memakai jersi baru away kit 2009/2010?? Semua pemain hadir dalam sesi tersebut kecuali pemain penyerang kontroversi Arsenal iaitu Emmanuel Adebayor..

Selalunya pemain yang akan meninggalkan Arsenal pada musim akan datang tidak akan menyertai sesi mengambil gambar bersama jersi baru.. Adakah ini bermakna perlawanan menentang Stoke City akan menjadi penampilan terakhirnya dengan menyarung jersi Arsenal dan kali terakhir bermain di Emirates Stadium??

Ini akan menjadi persoalan di minda peminat Arsenal.. Namun Atikah x nak komen apa-apa mengenai situasi ini.. Kerana sudah naik muak Atikah nak buat artikel tentang Adebayor.. Namun Van Persie juga tidak ada dalam sesi tersebut!! Adakah kedua-dua pemain ini tidak akan kekal di Emirates Stadium muism depan?? Atau mungkinkah ini kerana kontrak bersama Nike?? Entahlah.. Cuma mereka sahaja yang tahu..

Dalam pada itu lagenda The Gunners iaitu Robert Pires berkata yang Arsenal tidak bermaksud apa-apa jika tiadanya Wenger..

"Arsenal perlukan Arsene lebih dari Arsene perlukan Arsenal.. Arsene buat Arsenal seperti apa yang terjadi hari ini.. Dan fan tahunya tentang perkara tersebut".. "Jika dia pergi esok, dia akan mengangkat mukanya bukan keluar menerusi pintu belakang"..

"Polisi youthnya akan dibayar pada masa hadapan.. Dan tiada keraguan di situ.. Arsene mahu mati bersama ideanya.. Walaupun dia tidak memenangi apa-apa selama 4 tahun.. Tapi yang paling penting dia tahu apa yang dia mahukan"..

"Persoalannya ialah, adakah dia akan meniggalkan Arsenal?? Ia akan bermula dengan zero.. Sebenarnya mentality di Sepanyol tidak sama seperti di England.. Dia tidak akan power jika bersama Real Madrid"..

Sejujurnya Atikah amat setuju dengan apa yang dikatakan Pires.. Atikah yakin Wenger akan kekal di Arsenal sampai ke penghujung kariernya walaupun selalu diberikan dana yang sikit semasa musim perpindahan..

Sebabnya ialah peminat Arsenal dan pengurusan Arsenal mampu bersabar dengan segala eksperimen x masuk akalnya itu.. Namun ianya tidak terjadi di kelab lain.. Kesemua peminat selalu berada di belakangnya dan mempercayainya 200%..

Jika pengurusan Arsenal memecat Wenger Atikah yakin kesemua peminat Arsenal di seluruh dunia akan melakukan protes.. Kerana mungkin kadang-kadang kita tidak sedar yang kita sebenarnya amat menyayangi Wenger..

Atikah mahu mengajak kesemua fan Arsenal di Malaysia akan bersifat positif mulai hari ini.. Jangan memaki pemain.. Jika Adebayor tidak mengapa.. Kerana Adebayor merupakan mata duitan.. Adakah anda semua boleh menyambut cabaran Atikah ini??

Ingat bermula perlawanan menentang Stoke kita tidak akan memarahi mana2 pemain.. (Kecuali Adebayor).. Kita perlu mempercayai segala perancangan Wenger.. Dan kita akan memberikan sokongan penuh kepada kesemua pemain.. Kecuali pemain yang mata duitan dan x ikhlas bermain di Arsenal.. Okey?? Adios..

Comments

  1. wokeh...
    aku percaya n skong prancngan wenger tp aku akn ttp maki pemain yg main x seprti yg dihrpkn oleh wenger..
    mcm diaby 2..wenger slalu mskkn die utk imbng fzkal tp die lak yg men hmpeh...

    ReplyDelete
  2. okey.... x kisahla.. kdg2 atikah pun marah gak.. tapi jgn lah over sangat..hehe..

    ReplyDelete
  3. Aku pun takde lah marah sgt, kalau dpt luahkan kira dah release tension lah tu. Kejap jer moody. Sebagai peminat agak kecewa lah tapi kita kenalah igt yg players2 Arsenal lagi lah kecewa kan. Just keep the faith guys...

    ReplyDelete
  4. Aku x kira, sape main bodoh aku nk maki kecuali Fabregas.. Adebayor, Diaby, Gallas, Eboue semua tu patut kena maki.. haha.. Van Persie pn kadang2 sengal gak.. tp still ok lagi la..

    ReplyDelete
  5. ha ha yg paling susah nk kena maki selain fab4 ialah vela,nasri rosicky, arshavin dan dudu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil