Ia merupakan impian saya bekerja bersama Arsene!!

Pavel Progrebnyak menyatakan kesudiannya untuk menyertai Arsenal selepas dikaitkan bakal mengantikan Adebayor..

Penyerang Rusia, yang pernah bekerjasama dengan Arshavin di Zenit ST Petersburg, bakal mengambil peluang itu untuk beraksi di Stadium Emirates..

Arsene Wenger merasakan penyerang berusia 25 tahun itu mampu untuk mengantikan tempat Adebayor yang akan berpindah ke AC Milan musim panas ini berdasarkan satu laporan..

Progrebnyak berkata," Ini merupakan kali pertama saya mendengar minat Arsenal tapi sudah semestinya saya gembira dengan minat yang ditunjukkan mereka kepada saya.."

"Saya rasa untuk pemain lain mendapat peluang untuk bermain dibawah kendalian Arsene Wenger akan menjadi big step forward"..

Kontraknya bakal berakhir pada bulan November dan Zenit sudah bersedia dengan perjanjian terbaru, kelab itu mungkin melepaskannya musim panas ini atau bakal kehilangannya tanpa sebarang wang dapat kepada mereka..

General Manager Zenit telah bersedia menjualnya ke Blackburn musim sejuk yang lalu tetapi tidak berjaya mencapai kata persetujuan.. Dan Progrebnyak berkata beliau hanya akan berpindah ke 4 kelab utama England sahaja..

Arsenal bakal membuat tawaran dan ia sudah semestinya bakal menjadi gandingan terbaik untuk menjadi target man Arshavin..Tapi beliau sering diketepikan Pavluchenko dalam skuad Rusia dan mungkin beliau tidak mampu untuk beraksi di tahap tertinggi..

Beliau telah menjaringkan 37 gol dalam 82 perlawanan bersama Zenit sementara 5 gol dalam 14 pernampilan bersama skuad Rusia..

Adakah Wenger betul-betul nak dapatkan Progrebnyak?? Atikah pun x pasti.. Tapi Atikah rasa lebih baik kalau kita dapatkan Karim Benzema.. Tapi untuk mendapatkan Benzema paling murah pun 30 juta.. X kisahlah janji ramai pemain yang Wenger beli dan paling penting berkualiti dan berpengalaman.. Adios..

Comments

  1. erm...bgs laa kl0 de pnyrang bru yg de smgt dri smpn pnyrang lme yg b'karat..

    ReplyDelete
  2. btul tu cesc, aku lebih suka plyr yg ikhlas nk pegi drp plyr yg stay tp men x ikhlas utk club n peminat.. tgk pd rekod gol, progrebnyak ni mcm bagus je kalu dpt digandingkan ngan arshavin sbb 22 bleh ckp kedah.. tp jgn lupa plyr pertahanan, pertahanan gunners terlalu rapuh jika dilihat pd kebolosannya.. bek spt christian zapata,brede hangeland,bruno alves,lescott,gary cahill ni aku hrp ada antara mrk yg terpikat ngan jersey baru arsenal..gokhan inler ngan miguel veloso pun mcm malu2 je nk ckp wenger hensem..cnfirm antara mrk ni ada yg myarung fly emirates next season.. tingan gak nk tgk abg karim kita men utk gunners tp memandangkan kita lbih mngenali pakcik wenger yg berpantang beli sblm murah, jd kita berserah jelah kpd takdir dan waktu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil