Gosip perpindahan

Okey Atikah berjaya menghidu beberapa khabar angin mengenai musim perpindahan nanti.. Inilah senarai pemain terbaru yang berjaya dihidu Atikah dan Atikah akan cuba memberikan analsis tentang bakat dan apakah keistimewaan mereka untuk Arsenal..

Roland Juhasz.. Dilahirkan pada 1 Julai 1983 di Tapioszentmarton, Hungary.. Sedang beraksi bersama R.S.C. Anderlecht di dalam Liga Belgium..

Beraksi sebagai pemain petahanan tengah.. Telah menjaringkan 5 gol sepanjang 92 penampilannya bersama R.S.C. Anderlecht..

5 million dilaporkan cukup untuk membawanya ke England.. Namun kita perlu bersaing dengan 4 pasukan dari England.. Iaitu Aston Villa, Tottenham, Bolton dan Hull City..

Inter Milan juga sedang memantau prestasi terkininya dan beberapa pasukan ternama Jerman..

Juhasz dilaporkan mahu beraksi bersama pasukan England.. So Arsenal nampaknya memiliki kelebihan dari pesaing dari England.. Namun persaingan sengit mungkin di terima dari Aston Villa..

Atikah sebenarnya x taulah dia nie hebat ke x.. X kisahla.. Janji di kental di bahagian pertahanan dah..

Edin Dzeko.. Dilahirkan pada 17 Mac 1986.. Merupakan pemain Bosnia.. Sedang bermain di liga Jerman bersama peneraju liga iaitu VFL Wolfsburg..

Beraksi sebagai penyerang.. Telah menjaringkan sebanyak 33 gol dalam 59 penampilannya bersama VFL Wolfsburg.. Semalam die menjaringkan hatrik semasa menentang pasukan Hannover SV.. So 60 penampilan dan 36 gol setakat ini..

Jurulatih First Team Arsenal telah mengesahkannya dan sedang memantau prestasi terkininya untuk mengantikan tempat Adebayor..

Seorang penyerang yang bagus sebenarnya.. Mampu menjaringkan gol sama ada menerusi kaki mahu pun kepala.. Jadi Atikah amat-amat mengalukan kedatangannya ke Emirates..

Tapi sebelum itu kita perlu tewaskan MU, Chelsea dan Liverpool dulu sebelum mendapatkan khidmatnya.. Dzeko mampu menjaringkan gol dari jarak dekat dan berbahaya dalam kotak penalti.. Masih muda.. Dan mungkin inilah serpihan jigsaw yang Wenger hilang selama ini..

Hensem dan comel gak mamat nie.. Hahah.. Yoann Gourcuff dilahirkan di Ploemeur, Perancis pada 11 Julai 1986.. Dipinjamkan dari AC Milan ke Boardeaux.. Beraksi sebagai pemain penyerang.. Telah menjaringkan 12 gol dari 35 penampilan..

Entahla.. Atikah x berapa pasti sama ada die nie hebat ke x.. Tapi dia amat dikenali di Perancis dan menjadi pemain harapan Boardeaux.. Dan Wenger bersedia menjual Adebayor ke AC Milan dengan Yoann Gourcuff akan menjadi sebahagian dari pejanjian tersebut..

Yoann Gourcuff mempunyai potensi yang besar.. Dan sedang diintai Liverpool dan Manchester City.. Namun jika benar Adebayor dan Gourcuff akan menjadi dari sebagian dari penjanjiaan, maknanya kita bakal mendapat Gourcuff..

Yohan Cabaye.. Dilahirkan pada 14 Januari 1986 di Tourcoing, Perancis.. Bermain di posisi defensive midfielder.. Mewakili pasukan Lille OSC didalam Ligue One..

Menjaringkan 13 gol dalam 107 penampilannya bersama Lille OSC.. Cabaye dilaporkan bernilai 6.5 million.. Dan Lille juga bersedia untuk menerima tawaran Arsenal..

Cabaye yang ditanya mengenai minat Arsenal berkata, "Sudah semestinya saya gembira.. Namun saya masih mempunyai kontrak bersama Lille.. Tapi saya tidak akan menolaknya jika mendapat tawaran"..

Adakah Wenger sudah berputus asa nak mendapatkan Alonso yang hanya akan dijual dengan 18 million?? Atikah x kisah siapa pun yang Wenger nak beli.. Janji die bagus dan mampu menjadi cover bahagian pertahanan..

Tapi Gourcuff merupakan pakar sepakan percuma.. Dan persembahannya pun boleh tahan.. Jadi tiada sebab untuk Atikah bermogok dengan kehadirannya nanti..

Penjaga gol berusia 17 tahun berasal dari Argentina sedang bersedia untuk melakukan trial bersama Arsenal.. Dan akan fly ke Emirates esok (Selasa 19 May).. Empunya badan ialah Damian Emiliano Martine..

Jurulatih pasukan remaja Argentina berkata, "Saya pasti yang dia bukan sahaja akan stay dekat kelab di England.. Tapi juga akan mencari posisi ke dalam skuad utama".. "Dia masih perlukan sedikit masa.. Kerana dia masih muda"..

Sorilah sebab Atikah x boleh nak bagi secara terperinci memandangkan Atikah x dapat banyak cerita tentangnya.. Gambar pun Atikah x jumpa.. Tapi setahu dan apa yang Atikah dengar dia merupakan seorang penjaga gol berbakat besar.. X sabar nak tengok dia main dekat Arsenal.. Harap-harap dia lepas trial untuk membolehkannya bersama Arsenal..

Dan dalam pada itu Arshavin mengatakan yang MU tidak akan menjadi sehebat sekarang jika mereka kehilangan Ronaldo.. Hahah.. Atikah setuju tu.. 200% setuju.. Okeylah sampai disini saja artikel Atikah.. Adios..

Comments

  1. walahai ikah..rajinnya buat karangan..bersemangatnya cari bahan ye.. tahniah tahniah..seronok dpt news ni..wokey la x berani nk komen lbih2 sbb selagi dorang ni blum myarung jersey gunners selagi tu lah kita xleh berasa lega dan selesa.. apapun hrpnya sme ni mjadi satu perkara yg baik utk kejayaan arsenal next season..walahhoore gunners!

    ReplyDelete
  2. Arsene Gunner cakap...

    aku rasa bab keeper tu pun ok gak...kena try carik back-up yang bagus skit laa...
    kalo si aluminum tu injed, kena ada la keeper yang diyakini skit, yang si fabiski ni glabah sangat la..cuak aku nak berharap ngan dia.

    ReplyDelete
  3. betul gak pe yg ko war2kan ni anonymous,fabianski bagus gak tp kdg2 je,utk big game dia mula gelabah arnab tmbah2 ngan bek lak cantu..tp kita dah ade victor mannone,x tau lak dinyer perform mcne..

    ReplyDelete
  4. btl kate onars t...
    xleh hrap sgt nnt xder st pun player AW beli..

    ReplyDelete
  5. mmg la T, sbg fan gunners kita cnfirm tahu mcne cara AW ni..last mnt nanti kang ade jugak bdk dajah 6 ngan ting 1 dibelinya ni..tp hrpnya AW next season ni bkn mcm AW season yg lps2 itu je,biar ade ckit perubahan kalu x bykpun..apapun kita tgu dan lihat je apa yg dia nk buat..

    ReplyDelete
  6. thanks onars.. atikah bnyk masa tu yg slalu buat artikel tu.. sebenarnya penjaga gol yg nak ditrial tu baru berusia lebih kurang 17 tahun.. kalau wenger beli die gerenti untuk prospek jangka panjang..

    kita dah ade almunia, fabianski dan mannone.. itu dh cukup untuk first team.. so budak nie mungkin untuk skuad simpanan je..

    ReplyDelete
  7. hehe...ramai player sebaya dengan afham ler..

    ReplyDelete
  8. Every years kalau citer bab transfer players, Arsenal paling banyak link. Especially budak-budak muda. But, end of the day hanya dua or tiga maybe AW akan beli. We've enough youth players, stop to buying them. Next season im hoping AW beli experience players. If not, we out of big four...

    ReplyDelete
  9. if betul la arsenal bole dpt edin dzeko mmg good prospect utk arsenal team..bahagian defend perlukan player experience coz instint dorg kuat n bole baca pergerakan lawan if arsenal bole dpt kan tomas varmaelen bole backup gallas n toure..utk player yg flexible mmg terasa kehilangan flamini yg bole backup sume area...perlukan penganti mcm dia..yohan.

    ReplyDelete
  10. Cayang atikah... my only ladies gunners... rajin dalam memberi maklumat... :)

    Gosip... sememangnya sedap dibaca tapi susah untuk dipercayai. Dzeko sememang nyer seorang ST yang berbakat besar, tetapi untuk mengharapkan dia ke emirates adalah sesuatu yang mustahil kerana dengar cite si alex bapak setan merah telah pun menghantar agen dan telah pun membuat perjumpaan dgn dia nie... dgn kuasa membeli dari MU mungkin kita(gunners) akan dpt melihat dia bermain di England tetapi sebagai Setan Merah... hehehe

    Ini berkaitan gosip yang menyatakan our prof, AW akan ke Real... ummmm... mungkin kot, tetapi apa yang pasti dia akan menamatkan kontrak dia dulu sehingga 2011 itu janji dia dalam beberapa siri perjumpaan bersama peminat di ashburton grove... dia juga akan kekal dgn polisi yang dipertanggungjawabkan kepada dia tetapi dengan sedikit perubahan... katanya musim ini terdapat banyak result keatas kajian dia dalam membentuk a new generation of gunners dan pasti nya musim depan akan terdapat perubahan dan peningkatan yang ketara dari gunners... you all just wait and see...

    Ooohh to...
    Ooohh to be...
    Ooohh to be a gooner...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil