Emirates Cup 2009

Berdasarkan kejayaan besar pada Emirates tournaments pada 2 musim lepas iaitu pada tahun 2007 dan 2008, Arsenal gembira untuk mengumumkan bahawa Stadium Emirates akan sekali lagi menjadi tuan rumah pada 2 perlawanan pre - match season tournaments bertemu 4 kelab yang sedang leading di pentas Eropah..

Emirates Cup 2009 akan berlangsung pada hari minggu hari Sabtu (1 Ogos 2009 ) dan hari Ahad (2 Ogos 2009), dan menyertai The Gunners untuk perlawanan menarik musim panas yang disertai kelab gergasi Scotland Rangers, wakil Spain Athletico Madrid dan pendahulu liga Perancis, Paris Saint- Germain..

Pasukan akan menerima 3 points bagi kemenangan, 1 points untuk seri dan 1 points untuk setiap gol yang dijaringkan.. Pemenang yang mengutip mata tertinggi bakal ditabalkan sebagai Emirates Cup Winners!!

Arsenal Chief Executive Ivan Gazidis berkata, "Kami gembira untuk menganjurkan sekali lagi untuk Emirates Cup pada Ogos 2009 nanti"..

"Atletico Madrid, Rangers dan Paris Saint-Germain semuanya bagus dan akan menyajikan perlawanan menarik untuk ditonton pada per - match season"..

"Perlawanan tersebut sudah semestinya akan menunjukkan tahap competitive persediaan untuk musim 2009/2010"..

Boutros Boutros, Emirates’ Divisional Senior Vice President, Corporate Communications, berkata "Emirates sudah semestinya extremely gembira berdasarkan perjanjian long term kami bersama Arsenal dan sponsorship untuk Emirates Stadium, kami mampu untuk menganjurkan fantastik pre season match untuk kali ketiga berturut-turut"..

"Kami mahu melihat keempat-empat pasukan ini beraksi, termasuklah sponsored team kami iaitu Paris Saint-Germain dan Arsenal..”


Arsenal merupakan pemenang Emirates Cup 2007!!

Hamburg SV merupakan pemenang Emirates Cup 2008!!

Atikah harap kita mampu menjulang Emirates Cup musim ini setelah kita ditewaskan Hamburg SV musim lepas.. Good Luck Arsenal in Emirates Cup 2009 in August 2009!! Dan apa yang menyeronokkan tentang Emirates Cup ini ialah pemenangnya terdiri dari yang ditaja Fly Emirates!! So kita mempunyai potensi untuk memenangi Emirates Cup 2009 ini..

Comments

  1. Aku suka betul dgn Emirates Cup nie... walaupun di buat dalam masa cuma 2 hari tapi ia ibarat competitive training sebagai persedian sebelum musim baru bermula... ia bagus selain friendly game dalam pre-season.

    Kalau tak silap aku nie tahun ketiga ia diadakan iaitu dari 2007 di mana ia di menangi Arsenal katika itu ia disertai oleh Inter Milan, Valencia dan Paris St-Germain... pada tahun lepas pulak selain arsenal, ia disertai oleh Juventus, Real Madrid dan Hamburg SV yang muncul juara... game yang aku suka tengok tahun lepas masa lawan Real Madrid dimana arsenal menang 1-0... yang lain nya tournaments nie setiap satu gol dapat satu mata lagi banyak gol yang dijaringkan maka bayak lah mata yang diperolehi selain menang atau draw...

    Bagi aku tak kira menang ker kalah ker... yang penting our prof dapat menyediakan satu pasukan yang terbaik untuk musim depan dan jadikan lah pengajaran2 yang arsenal dapat musim nie sebagai landasan... supaya arsenal lebih competitive, versatile serta dimamik... hehehe

    ReplyDelete
  2. betul tu zb_bro.. atikah setuju gak tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil