20 May 2009

Berita terbaru!!

Berita terbaru dikeluarkan menerusi official statement di laman web Arsenal ialah Eduardo yang telah menjalani pembedahan di buku lali kanannya semalam.. Dan Eduardo dijangka akan kembali pada musim pre-season..

Dan dalam pada itu pemain tengah yang sering kita lupakan iaitu Amauri Bischoff akan berjumpa dengan Arsene Wenger pada hujung minggu ini untuk membincangkan tentang masa depannya di Emirates Stadium..

Bischoff yang dilahirkan dari produk akademi Strasbourg gagal untuk menempatkan diri dalam kesebelasan utama selepas berpindah secara percuma dari Werder Bremen.. Bischoff yang melalui 3 musim yang mengecewakan di Werder Bremen kerana masalah kecederaan yang berpanjangan..

Bischoff berkata, "Saya ada mesyuarat hujung minggu ini bersama Arsene Wenger dan pengurusan Arsenal untuk berbincang mengenai masa depannya.. Apa yang penting ialah saya boleh lakukan apa sahaja kerana dalam masa beberapa hari sahaja lagi saya akan free agent.. Saya akan pertimbangkan segala lamaran yang diterima"..

Apabila ditanya mengenai jika dia perlu kekal bersama The Gunners, Bischoff berkata dia akan kekal dengan beberapa syarat..

"Jika mereka mahu kekalkan saya, kenapa tidak?? Tapi dalam beberapa syarat"..

"Apa yang saya mahukan ialah bermain setiap hari sabtu untuk kelab saya.. Kita akan lihat apa yang akan berlaku dalam masa beberapa minggu lagi.. Jika saya perlu pergi ia tidak akan menjadi masalah"..

"Saya mempunyai contact di setiap tempat.. England, Jerman, Portugal, Spain dan Perancis.. Saya pergi ke tempat dimana saya boleh bermain sekerap yang mungkin.. Sebab saya tahu saya boleh bermain dalam skuad senior Portugal.. Jurulatih Carlos Queiroz yang percayakan saya berkata saya perlu bermain sekerap yang mungkin".. So saya mungkin lakukannya..

Oh no Atikah x nak Bischoff pergi.. Dia seorang pemain yang bagus tapi sayangnya dia sering dilanda kecederaan.. Tapi walau dimana pun dia pergi Atikah berharap dia akan berjaya!! Wenger jangan lepaskan dia!!!

Dalam masa yang sama Arsenal disahkan tidak akan mengikat penyerang yang kita pinjam dari Sporting.. Iaitu Rui Fonte..

Penyerang berusia 19 tahun yang berada selama 3 tahun di Arsenal secara pinjaman dikaitkan akan menyertai pasukan Seria A iaitu Juventus dengan yuran perpindahan sebanyak 1.7 million..

Fonte yang mempunyai kontrak sehingga 2011 bersama Sporting hanya membuat satu penampilan sebagai pemain dalam first team Arsenal..

Arsenal dilaporkan bersedia untuk bersaing dengan Liverpool dan Tottenham Hotspurs untuk mendapatkan khidmat kapten Aston Villa Gareth Barry..

Wow nampaknya Wenger cuba melupakan hasratnya untuk mendapatkan Xabi Alonso.. Dalam berita lain ejen Adebayor mengatakan yang dia tidak pernah berbincang dengan mana - mana wakil AC Milan, Inter Milan mahupun Chelsea..

Ini berita yang amat-amat menyakitkan hati Atikah.. Barcelona dilaporkan bersedia mengambil Fabregas kembali dengan mengambil kesempatan kempen Arsenal selama 4 musim tanpa sebarang kejuaraan..

Mereka akan membuat bidaan tersebut selepas berakhirnya final champions league nanti.. Yang Atikah geramnya harga Fabregas adalah lebih kurang 45 million pada musim panas ini memandangkan kontraknya bersama Arsenal hanya akan berakhir pada 2014.. Namun Barcelona tidak mahu membayar lebih dari 25 million..

Sebabnya ialah kerana Fabregas produk kelahiran akademi mereka.. Kenapa mereka dulu tidak berhempas pulas untuk mengekalkan Fabregas semasa Arsenal nak ambilnya dulu?? Tapi Fabregas dah berjanji yang dia akan kekal di Arsenal selagi Wenger kekal..

Jadi apa-apa pun buat presiden Barcelona simpan sahajalah impian anda itu!! Dan kepada Fabregas kau perlu ingat kau kena tewaskan Xavi dan Iniesta dulu sebelum kau berjaya mendapat tempat dalam kesebelasan utama Barcelona..

Kerana mereka pernah mengecewakan anda semasa dalam skuad kebangsaan.. Kalau kau masih bertekad menyertai Barcelona itu bermakna kau nie buta dan karier kau akan musnah.. Itu apa yang Atikah akan rasakan.. Dan sesungguhnya Fabregas bila kau tinggalkan Arsenal gerenti kau akan menyesal suatu hari nanti.. Fikirlah dengan sedalam-dalamnya.. Adios..

16 comments:

  1. ermmm...
    xpe laa..
    tp kl0 fabregas blah n g kt barclna mmg die dh lpe spe yg nek kn nme die..
    aku tol2 xleh trme lgsg..

    ReplyDelete
  2. betul tu.. kalau die blah atikah x kan sokong dia dh smpi bila2.. dia berada sebaris dengan ronaldo dalam pemain yg atikah paling benci.. sama dengan si hleb gak..

    ReplyDelete
  3. Aku percaya Fabregas takkan blah dalam masa terdekat ni selagi Wenger masih kekal uruskn Arsenal. Dia pn mesti tau kalau dia blah skang susah untuk dia dpt main 1st team mcm kt Arsenal ni. Dia pn tau dia muda lagi. Aku rasa kalau dia nk blah pn maybe bila dah sampai peak mcm Henry. Bila umur 28-29 kot sbb dia mesti nk gak balik tempat asal dia dan main dgn kelab yg dia sokong sejak dari kecik lagi. So aku rasa Fabreas masih akan kekal dalam 4-5 taun ni.

    ReplyDelete
  4. btul ap kte Arse Nmbr 4 t...
    aku rs Fab4 akn uat cmt..
    tp kalu Fab4 pndg pd duit yg dtwarkan,it xleh nk kate ap2...

    ReplyDelete
  5. Rumour pasal Fab4 nak blah nie dah lapok sangat lah. Sajer jer media nak buat gimik. Aku rasa dah naik berbuih mulut Fab4 reply pasal benda nie. Let's make it clear goonerish, dia blah kalau AW blah. Tu hakikat yg kita kena terima dan bersiap sedia dari skrg.

    Bagi aku, players or manager silih berganti, datang dan pergi tetapi Arsenal tetap kekal selama-lamanya.

    Once a gonner, always a gooner...

    ReplyDelete
  6. Aku pun setuju dgn semua komen korang... aku pun rasa yang Feb4 takkan blah sebab tu dia pakai away kit arsenal musim depan siap dgn arm band lagi... tol tak Taik Lalat... lalalala...

    ReplyDelete
  7. Btoi, betoi, betoi... (sebut mcm dialog upin n ipin)... Hehehe

    ReplyDelete
  8. Ohhh yaa.... lupa pulak nak cite info yg baru aku dengar, Jose Mourinho pun dah berkenan pada Abou Diaby dan telah disenaraikan dalam target transfer untuk Inter musim depan... bagus gak kalau ada yang nak belikan, sebab hati aku sakit jer bila tengok si diaby main musim nie sib baik ada atikah sejuk sikit hati nie...hehehe... lagipun kalau jual diaby, boleh jugak tambah transfer budget tuk wanger yang cuma below 15m tu.... hehehe

    ReplyDelete
  9. Diaby tu pemalas. Malas kejar bola.. suka berjalan sambil tersengih.. aku rasa nk sepuk je kepala dia yg botak berkilat tu..

    ReplyDelete
  10. Wahhhhhh... Terlebih sudah... Moronho nie bape banyak lah dia nak. Semua players gunners dia berkenan. Mula-mula Eboue, pastu Adebayor. Skg plak minat kat Abou plak... Janganlah jual banyak-banyak, sorg dah lah... Hmmmmmmm...

    ReplyDelete
  11. Aku rasa si morinho nie bercita2 untuk jadi pengurus arsenal agaknya, tu sebab ler abis semua player arsenal dia nak kebas... sib baik our prof tak nak ker Real kalau tak confirm dia tawarkan diri dia... hehehehe

    ReplyDelete
  12. zb_bro.. awak nie ketinggalan betullah.. sebenarnya dari musim sejuk lepas mourinho minat kat si diaby tu.. tapi cuma die x beli je.. skrg nie mourinho pulak dikaitkan dgn real.. atikah rasa kalau wenger blah kita akan lihat gandingan tony adams dan dennis bergkamp.. gerenti meletup arsenal masa tu.. heheh..

    ReplyDelete
  13. Yea ke bro... Kata Special One, mana bleh copyright mcm tu jerk. Usahalah sendiri, mata kasi bukak beso2 cari bakat. Macam AW lain lah, mmg ada instinct utk detect youth player selain dari ex-gunners yg sedia menjadi scout young guns. Hehehe...

    ReplyDelete
  14. hehehe... tahu atikah sayang tapi untuk musim nie pun dia juga menyenaraikan nama diaby dalam transfer list dia kalau atikah sayang nak tahu season lepas pun dia dah intai si arshavin tapi sayang nya arshavin telah ker arsenal yang merupakan kelab dalam angan2 dia untuk diterajui...

    Tapi bab tony adams ngan dennis tu saya rasa belum boleh kot nak ganti Prof sebab bagi saya diorang belum cukup pengalaman lah nak mengendalikan Star2 yang sedang dan akan menyinar kat ashburton grove tu... hehehe.. ini pendapat saya jer...

    to bro Taik lalat si Special One nie memang macam tu cuma kelebihan yang ada pada dia... cuma pandai buat team underdog jer... tak pun instant star player team... hehehe

    ReplyDelete
  15. I comment each time I appreciate a article on a site or I have something
    to contribute to the conversation. It is a result of the fire communicated in the post I browsed.
    And on this post "Berita terbaru!!". I was excited enough to drop a comment :
    ) I do have 2 questions for you if it's allright. Could it be only me or do a few of these remarks come across like coming from brain dead folks? :-P And, if you are writing at other online social sites, I would like to follow you. Could you make a list every one of your community pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?
    My website :: transfer news arsenal today

    ReplyDelete
  16. What's up everyone, it's my first go to see at this web page, and paragraph is really fruitful designed for me, keep up
    posting such posts.
    My website :: chelsea transfer news ronaldo

    ReplyDelete

Anyone to be a writer? Please send your mail to afhamabdulrahman@gmail.com
Lets Join Us in Arsenal Malaysia Gooners Forum Klik Sini

Video Pilihan