Berita buruk!!!!!! & Cerita Bendtner

Ini berita yang amat-amat menyedihkan.. Our hero iaitu Arshavin berkemungkinan bakal terlepas aksi menentang pasukan yang diuruskan jurulatih kebangsaannya iaitu pasukan Chelsea..

Pemain tengah Rusia ini mengalami selesema dan telah 2 hari tidak menjalani latihan.. Walaupun mempunyai masa untuk pulih namun Wenger menegaskan ia tidak mahu merisikokan Arshavin.. Inilah kata-kata Wenger.. "Andrei tidak boleh berlatih dan kemungkinan beliau x akan beraksi menentang Chelsea".."Beliau mengalami selsema dan kami terpaksa menghantarnya pulang hari ini"..

Ia pastinya meresahkan peminat Arsenal.. Dan ia mengembirakan Chelsea sebenarnya.. Okey disini pulak cerita pasal Bendtner..

Wenger menyatakan ia tidak boleh diterima mengenai perangai Bendtner yang agak keterlaluan itu.. Dan Wenger juga menambah Bendtner akan dikenakan tindakan mengenai kelakuan beliau itu.. " Ia tidak boleh diterima dan beliau bakal menerima pengajaran tentang kelakuan beliau dari kelab"..

Okey sampai di situ saja artikel Atikah.. Sebenarnya Atikah nak bagi cerita pasal Arshavin je.. hahah.. Okeylah bye.. Adios..

Comments

  1. Oh. so it means that my Nick will not play this Sunday?
    kahkahkah bia la die/ padan muke! :P

    ReplyDelete
  2. Selamat hari sabtu... ari nie mungkin ada yang kerja dan ada gak yang cutikan... macam aku nie dah lama tak dapat cuti ari sabtu tapi ari nie baru dapat merasa cuti ari sabtu... maklum ler kerja banyak dan tak tentu masa... so disebabkan tak der aper nak buat dan kereta aku pun tengah basuh kat carwash nie... jadi aku gunakan ler laptop aku sementara menunggu diorang selesai membasuh... hehehe... dan ini ade info untuk gooner yang singgah kat thread nie... kalau ade fan lain yang singgah pun apa salah baca sekali...

    Wenger - My summer transfer window plans
    By Richard Clarke (arsenal.com)

    Arsène Wenger is chasing “one or two” experienced players this summer – but not a striker.

    With this season’s trophy-hunt ending on Tuesday night at the hands of Manchester United, it was inevitable that the Arsenal manager would be questioned about his transfer plans at Friday’s pre-match press conference.

    As usual, Wenger stated his first job was to keep the existing squad together. And he added, if he does dip into the market, it will not be to make wholesale changes.

    “I’m not chasing any player at the moment,” he said. “I believe my priority is to stay with the squad we have.

    “We will try of course to bring in one or two players to strengthen the squad but we have plenty of strikers.

    “And if we buy, it certainly won't be players who lack experience. We have enough of those.”

    Wenger won't kick out young internationals

    Arsène Wenger will not jettison his young internationals when he assesses his squad this summer.

    Transfer speculation will be rife in the months to come and the Frenchman will be under pressure to spend big money and recruit experienced players after Arsenal failed to land a trophy for the fourth consecutive season.

    Of course Wenger did make a big-money buy in the last transfer window when Andrey Arshavin arrived from Zenit St. Petersburg on deadline day. The Russian playmaker has energised Arsenal - not least with that four-goal salvo at Anfield - but the impact of his most recent signing will not necessarily instruct Wenger's next move in the transfer market.

    "We are always in a trap," explained the manager. "You work with these young players and when they come out and emerge after a few years you get someone in front of them.

    "For example bring another player in for who, for Walcott? That’s crazy he’s in the England team. Fabregas is in the Spanish national team he’s 22, Diaby is in the French national team he’s 22, Nasri is in the French national team he’s 22, Bendtner is in the Danish national team at 21, Walcott is 20. Kick a player out who is already in his national team?

    "There are plenty of players who are quality but they are developing and that’s why we have to continue to stick to that.”

    [Friday, May 08, 2009]

    ReplyDelete
  3. mmg betul tu zb_bro.. wenger mmg nk merombak kesuluruhan pasukan arsenal untuk season dpn dgn membeli beberapa pemain baru.. so kita hrp wenger mampu memancing beberapa nama besar dan mengekalkan keseluruhan pasukan.. kita harap wenger akn melakukan langkah yg bijak pada transfer window ini..

    ReplyDelete
  4. hehehe... tikah bagi aku ler kan... tak pancing nama besar pun tak per asalkan player tu berpengalaman dan boleh serasi ngan arsenal yer corak dah cukup bagus dah antara player yang rasa ok...

    Alessandro Rosina - Torino - Attacking Mid-age 25
    Gökhan Inler - Udinese Calcio - Centre Mid-age 24
    Miguel Veloso - Sporting Lisbon - Defensive Mid-age 22

    amacam ok tak player nie... jgn takut tikah aku dah sms dah nama2 nie ke prof AW... ko tolong highlight kan kat prof kalau jumper dia pesan jugak pada si laboh mgan abg besi ko tu

    ReplyDelete
  5. okeylah tu zb_bro.. x pe nnt kalau atikah fly ke emirates atikah bagi tau dekat wenger.. tapi zb_bro lobah x delah.. x boleh bagitau die.. x pelah nnt atikah bagitau hackz.. bagi tau dekat achabing?? die tgh frust tu.. die x mau cakap pasal bola dh.. heheh..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil