Arshavin pemain terbaik Bulan 4!! & sedikit berita kecederaan

Andrei Arshavin disahkan menjadi pemain terbaik bulan 4.. Dan ini bermaksud yang Arshavin berjaya memenanginya buat kali kedua berturut-turut.. Arshavin mudah menewaskan pencabar lain apabila menerima undian sebanyak 70.4%.. Fabregas ditangga kedua dengan 9.3% dan Almunia ditangga ketiga dengan 6.8%..

Ia langsung tidak mengejutkan memandangkan beliau berjaya menyumbat 4 gol pada perlawanan menentang Liverpool.. Namun bukan itu sahaja beliau juga berjaya menjaringkan gol sewaktu kemenangan 4-1 ke atas Wigan dan membantu pemain lain menjaringkan gol..

Pencapaian yang cukup mengkagumkan.. Terutama sekali fan Arsenal sendiri dapat merasakan Arshavin pantas menyesuaikan diri dengan corak permainan Arsenal dan cuaca di England.. Tahniah di ucapkan kepada Arshavin dan kepada Wenger sejumlah 16.5 juta yang anda laborkan amat berbaloi..
Atikah baru sahaja mahu menaiki teksi ke airport untuk fly ke Malaysia.. Tiba-tiba Physioterapi Arsenal iaitu Colin Lewin menelefon Atikah.. Dengan pantasnya Atikah pun berjumpa dengannya..

S: Okey kenapa anda menelefon Atikah?? Ada berita terbaru mengenai kecederaan pemain??

J: Ia.. Saya nak sampaikan berita sedih kepada fan Arsenal dan terutamanya yang merindui kelibat Gael Clichy..

S: Mengapa itu?? Apa berita buruknya??

J: Saya mengesahkan bahawa Clichy bakal terlepas aksi sepanjang musim ini kerana kecederaannya..

S: Wow.. Ia betul-betul mimpi ngeri buat peminat Arsenal.. Adakan ada kecederaan selepas pertemuan menentang MU??

J: Ohh.. Nasib baik tiada yang mengalami kecederaan.. Namun kami mengesahkan Arshavin mengalami selesema.. Dan kami telah menghantarnya pulang.. Namun berita baiknya ialah Arshavin tidak akan terlepas aksi menentang Chelsea..

S: Itu cukup menyenangkan.. Ade apa2 tambahan mengenai kecederaan Eduardo, Gallas dan Rosicky??

J: Semuanya masih sama.. Termasuk Clichy.. Dan apa yang boleh dikatakan mereka bakal terlepas aksi sepanjang musim ini dan akan kembali pada pre-season match nanti..

Terima kasih Colin Lewin.. Okey sampai disini saja laporan Atikah mengenai kecederaan pemain Arsenal.. Atikah nak fly balik Malaysia dah nie.. Okey bye.. Jumpa lagi pada laporan akan datang..

P/S: Kesemua ini ialah benar dan diambil dari official statement.. Harap maklum..

Comments

  1. fuuhhh bez gler nii..
    arshavin mmg ppwer laa..

    aduh ble laa mslah kecdraan ni nk abih...
    ermm..xpe laa
    ni pluang utk squad mda b'aksi..
    smoga cpt mtang squad mda..

    ReplyDelete
  2. gud job ikah..hope arshavin terus perform n kekalkan momentum sbg pmbelian berbaloi wenger.. all d best young squad..

    ReplyDelete
  3. Gosh! susahh lerr clichy takde. du tu lincahhh ;)

    ReplyDelete
  4. ina bendtner.. wenger nak kasi si clichy tu sembuh betul2 lah.. sbb tulah dia disarankan x beraksi sehingga pre-match nanti..

    ReplyDelete
  5. adoi acabin tkena selsema babi dr vela ke? bahaye nih xD

    ReplyDelete
  6. yup tol 2..
    ina bendtner jgn rsau laa..
    bg laa gibbs men game lps ni..k gk pe die..

    bendtner 2 je kne tjam kn lg sntuhan die..

    ReplyDelete
  7. hahaaa...
    jd bhan laa vela kt kem arsenal..

    ReplyDelete
  8. bizkin.... x baiklah.. hg nie mcm mendoakan die kene selsema babi je.. die cume kene selesema biase je.. dan wenger ckp arshavin akan main game lawan chelsae nanti..

    ReplyDelete
  9. haha relax la atikah gurau2 je xD

    ReplyDelete
  10. lain kali jgn ckp mcm tu bizkin.. kalau betul2 jadi nanti sape yg susah?? arsenal jugak.. dhla arshavin nie pemain terbaik kita.. habis kita kalau betullah die kene selsema babi (influenza A @ H1N1)..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil