Arshavin kecewa di Arsenal!!

Andrei Arshavin mengaku yang beliau sebenarnya kecewa dengan Arsene Wenger yang meletakkan beliau sebagai pemain sayap kiri..

Arshavin mengakui beliau ragu-ragu sama ada mampu menyesuaikan diri di England, tapi ia bergantung kepada posisi yang bakal diletakkan Wenger kepadanya..

Wenger selama ini telah meletakkan Arshavin yang ideal di posisi tengah ke sayap kiri.. Hanya kadang-kadang saja Wenger meletakkan Arshavin di posisi shadow striker..

Arshavin berkata," Target saya untuk 3 bulan pertama ialah bukannya menjaringkan banyak gol tetapi untuk mengetahui sama ada saya mampu bermain di England atau tidak.."

"Kadang-kadang saya rasa saya mampu melakukannya dengan baik tetapi kadang-kadang tidak.. Dan itu mungin sebab saya bermain sebagai pemain sayap kiri"..

"Saya masih belum mampu untuk mengunakan idea saya apabila bermain disitu.. Dan ia membuatkan saya bingung.." "Saya x tahu sama ada mampu untuk bermain sebagai pemain sayap kiri.. Atau ia hanya Tuhan menjaga saya.."

Atikah pun sama kecewa dengan Arshavin.. Atikah lebih seronok apabila melihat Arshavin bermain sebagai shadow striker daripada sayap kiri.. Apa pandangan anda?? Sila postkan komen anda..

Comments

  1. ermm betul2....arshavin bukan leh berlari jew,.....
    tp bijak wat hantaran......klu kte tgk through ball die pun.....mmg cun la....shooting accuracy pun gempaq.....

    ReplyDelete
  2. Nie taktikal AW, dari dulu lagi dia suka striker bergerak ke kira atau ke kanan. Antara sebabnya, flanker boleh main wide. Bergerak dari tepi ke tengah. Sebab tu formasi 4-5-1 atau 4-4-1-1 menjadi kegemaran AW. Jarang kita tgk AW menggunakan formasi 4-4-2.

    Pasal Arshavin rasa pelik tu, mula-mula jer. Kalau tak tak kan dia terpilih players terbaik bulan April. Kalau open game, Arshavin sesuai main flanker tapi kalau fizikal game, dia sesuai main support striker.

    Next season kalau Rosicky dah fit, aku rasa mungkin AW akan letak Arshavin tengah semula.

    ReplyDelete
  3. yeah! The stunted Arshavin can do anything. Seriously, especially bab curik bola. die mmg rajin and not like the annoying-Adepoyo ;)

    btw Atikah, contract Arshavin sampai bile?
    :)

    ReplyDelete
  4. yup...kn AW ske wt xprmen...nk test arshvin 2 leh men kt posisi mne..AW ske pemain die leh men plbagai posisi..
    die gk pndai bntk pemain die..cth t'baik henry..ermmmm

    ReplyDelete
  5. Ina... Contract Arshavin 5 years. Until summer 2013.

    cesc... U got me bro, contoh terbaek King14... Hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaaaa..
    amk laa ai..
    ops lpe...
    snior...hrmat ckit...hehe

    ReplyDelete
  7. teh tarik 1 mamak...hahaa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil