Almunia dan Adebayor interview

Manuel Almunia berkata bintang Arsenal tidak mempedulikan tentang spekulasi mereka akan meninggalkan Arsenal..

Adebayor, Fabregas dan Clichy telah menarik perhatian beberapa kelab terkemuka Eropah selepas mengalami satu lagi musim yang mengecewakan di Arsenal..

Dan Almunia berkata kesemua pemain sudah lali dengan situasi tersebut..

"Kami tidak terjejas, jujurnya.. Kadang kala ia bagus untuk kami kerana kami membuat lawak dengannya apabila di tanya oleh wartawan", kata Almunia..

"Kami berkata, kamu nampak tu kamu telah menandatangani dengan Barcelona sekali lagi?? Dan kami semua ketawa kerana hampir kesemuanya tidak benar"..

"Ia hanya talking to talking.. Semua perkara tersebut di buat untuk lakukan surat khabar.. Tapi lebih banyak kami risaukannya lebih tenang diri kami"..

Almunia juga telah defend Wenger dengan mengatakan yang Wenger penting untuk masa depan kelab..

"Dengan Wenger saya tahu bagaimana mahu hidup dengan bola sepak dengan cara yang relax daripada apa yang saya gunakan semasa berada di Sepanyol.. Di mana pressure dari media dan segelintir peminat terlalu keterlaluan.." Kata Almunia..

"Bekerja disampingnya membuatkan anda rasa tenang dan relax.. Kami berlatih bersungguh-sungguh day in, day out.. Tapi dia beritahu kami yang kami hanya akan merasai pressure semasa pada hujung minggu dan pada hari perlawanan"..

Kami panggil dia boss.. Dia merupakan muka visible untuk kelab ini.. Dengan projek Arsenal dan kepentingannya di dalam kelab".. Perkara seperti ini tidak akan menjadi di Sepanyol.. Tapi bagi kami Arsene Wenger ialah charge di dalam sporting topics"..

Nasri juga mengatakan dia yakin yang Arsene Wenger akan kekal di Arsenal pada musim hadapan.. Okey kita ikuti pula interview Adebayor yang membidas peminat..

"Ia tidak bagus apabila saya bermain di rumah dan saya di boo oleh peminat saya.. Dengan sejujurnya saya tidak tahu apa yang perlu saya lakukan"..

"Ia perkara yang normal pasukan besar mahu mencuba untuk membawa masuk pemain bernama besar.. Saya rasa peminat Arsenal perlu memahaminya.. Apabila mereka melihat sesuatu di surat khabar ia akan menjadi masalah dan mula mem boo saya.. Jika Porto (sebagai contoh) mahu mendapatkan Adebayor, ia bukan salah Adebayor.. Kenapa mereka mem boo saya kerana mereka mahu membeli saya"..

"Jika seseorang mahu melihat saya dalam apa yang saya lakukan di atas padang mereka mempunyai hak kerana mereka di bayar dengan wang yang banyak dan bekerja setiap jam.. Dan ia perkara normal apabila pemain bernama besar dikaitkan dengan kelab gergasi Eropah.. Semasa boss mahu mendapatkan saya but kali pertama dia berkata, "Adakah anda sedia berpindah ke sini?" "Dan saya kata ya sudah tentu walapun dengan percuma saya tetap akan datang ke kelab ini"..

"Walaupun saya sudah menjaringkan 16 gol mereka tetap tidak menyanyikan nama saya seperti musim lepas.. Ianya berlainan kerana mereka menyanyikan lagu itu ia membuatkan saya bermotivasi.. Apabila nama saya di sebut apa yang saya dengar ialah boo.. Saya tahu mereka melakukan itu selepas apa yang terjadi musim panas lepas.."

Namun saya mahu menunjukkan charecter yang kuat.. Saya berkata kepada diri saya keep going dan teruskan bermain bola sepak.. Jika mereka boo saya mahupun Fabregas, mereka perlu percayakan pasukan.. Perlu berada di belakang kelab dan berharap kami akan memenangi sesuatu"..

Atikah rasa agak sukar untuk peminat memberikan peluang sekali lagi kepadanya.. Atikah rasa jika setakat dikaitkan dengan pasukan lain ia tidak mengapa asalkan kita menafikannya dan bukannya pada masa yang sama meluahkan keingginan untuk tinggalkan pasukan.. Mana ada peminat yang tidak kecewa??

Mungkin kita boleh bagi peluang kepada Adebayor.. Itu pun jika dia berjaya mencapai prestasi seperti musim lepas mahu pun lebih baik dari musim lepas.. Dan tiada sebab untuk peminat mem boo nya lagi.. Namun keputusannya terletak di tangan Adebayor sendiri..

Disini Atikah nak memaklumkan perang kita dengan Tottenham makin menjadi-jadi selepas kedua - dua pasukan saling bersaing untuk mendapatkan tandatangan penyerang VFL Wolfsburg iaitu Edin Dzeko..

Dalam pada masa yang sama Arsenal dikhabarkan bersedia untuk menjual Kolo Toure dengan harga 12.5 million kepada Manchester City.. Atikah rasa ianya hanya fitnah.. Tidak mungkin Wenger akan menjual Toure.. Atikah lebih sanggup melihat Gallas yang menjejakkan kaki keluar dari Emirates Stadium dari Toure.. Adios..

Comments

  1. Tak kisah la Adebayor nak blah. Kita still ada Arshavin, Van Persie, Eduardo, Vela, Bendtner. Bagi saya, yang pentingnya season depan kita patut ada defender tengah yang berbadan tegap dan laju mcm Vidic. Satu lagi ialah holding midfielder ataupun defensive midfielder yg berbadan tegap mcm Essien. Tgk masa lawan Chelsea mcm Germany lawan Jepun je. Player2 Arsenal byk badan kecik, strenght takde.

    ReplyDelete
  2. betul sgt apa yg ko katakan tu arse no4.. kalu arsenal bleh bawa masuk Gokhan Inler atau Miguel Veloso utk DMF bagus gak.. dan utk CB yg mcm vidic sape lg kalu bkn prospek arsenal skg Thomas Vermaelen ataupun yg ala2 tegap bdnnya iaitu Bruno Alves..tp rsnya bleh beli sorg plyerpun dah ckup bagus dah, plyr sedia ada bleh diupgrade..

    ReplyDelete
  3. aku pun setuju kalau Inler atau Veloso dan defend plak Zapata join Arsenal. Last summer Wenger mmg dh nk beli Inler ngan Zapata tp diorang plak tak blah. Vermaelen plak tgk dari segi bentuk badan mcm dah ok pastu aku tgk kat youtube dia punya header mmg power. Byk score goal pastu kalau defending plak blah tanduk keluar bola. Arsenal mmg lemah kalau bab defending dari dead ball mcm freekick ngan cornerkick. Kalau ada mamat ni bagus gak.

    ReplyDelete
  4. harga pun bagus gak.. kita kene jual seorang dua pemain untuk tambahkan dana.. kalau x x boleh nk beli ape.. kita cuma ade 13 million je.. itu yg masalahnya skrg nie..

    ReplyDelete
  5. Adebayor, Diaby, Gallas bleh blahhh!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil