Adebayor sedia tinggalkan Arsenal??

Nampaknya badan Adebayor saja yang masih berada di Arsenal.. Namun jiwanya dah sampai ke San Siro.. Adakah anda setuju dengan kenyataan Atikah ini??

Anda sendiri mampu saksikan.. Atikah dan anggap Adebayor ini hanya menyemakkan senarai pemain Arsenal je.. Nak stay or go.. Atikah sarankan Adebayor blah dari Arsenal!!

Sesiapa yang tiada hati nak bermain dengan Arsenal boleh blah dari Arsenal.. Buat apa bermain dengan pasukan yang kita x cinta?? Atikah makin lama makin meluat dengan si budak Adebayor ni..

X paham betul Atikah.. Nak blah tapi masih stay.. Si Wenger pun lepaskan je si Adebayor yang tendang merapu ni.. Beli pemain lain.. Banyak lagi yang lagi bagus dari Adebayor nie.. Dah alang-alang AC Milan nak beli die 30 juta.. Terima jelah Wenger!! Jangan jadi bodoh sangat..

Atikah sejujurnya dah malas nak tengok muka Adebayor nie.. Pemain yang tiada perasaan dekat Arsenal nie patut dijual.. Atikah langsung x percaya yang die masih seronok dekat Arsenal.. Coz hakikatnya jiwa die dah kemana entah..

Apa lagi yang nak dicakap tentang Adebayor nie ha?? Kalau Wenger x nak beli pemain penyerang pun musim perpindahan nie.. Atikah lebih sanggup tengok pemain penyerang simpanan Arsenal yang gantikan Adebayor daripada kene tengok muke die dekat Arsenal musim depan..

Disini Atikah nak senaraikan beberapa pemain simpanan Arsenal yang boleh mengantikan Adebayor..

Luke Freeman.. Pemain berasal dari DartFord, England ini yang baru sahaja menandatangani kontrak sebagai pemain profesional pada 8 April yang lalu.. Pada 22 Mac yang lalu umurnya genap 17 tahun..

Bagi Atikah dia seorang yang berbakat.. Pernah bermain dalam liga division 1 bersama Gillingham.. Dan menjaringkan hatrik semasa perlawanan under-18 musim lepas..

17 tahun.. Walaupun muda namun kita mampu untuk mengasah bakatnya.. Siapa tahun nanti beliau mampu menjadi sehebat Henry?? Semuanya boleh terjadi.. Terutamanya kalau beliau beraksi bersama pasukan senior Arsenal musim hadapan..

Rui Fonte.. Pemain berasal dari Lisbon, Portugal.. Pada 23 April yang lalu umurnya genap 19 tahun.. Pernah membuat penampilan bersama skuad senior dalam Piala Carling menentang Wigan pada 11 November 2008 Tapi hanya sebagai pemain simpanan.. Dan sekarang ini dalam pinjaman di kelab Crystal Palace..

Rui Fonte mempunyai bakat didalam skill dan pantas.. Walaupun bermain dalam 5 perlawanan dan 5 kali sebagai pemain simpanan.. Namun masih gagal menjaringkan sebarang gol..

Itu ialah perkara biasa bukan?? Namun jika diasah bakatnya oleh Wenger dan mendapat tunjuk ajar daripada pemain senior.. Gerenti dia mampu menjadi striker terhebat Arsenal..

Namun bukanlah dia seorang pemain yang tidak reti menjaringkan gol.. Dia mampu.. Mungkin kerana dia tidak mendapat hantaran2 yang sepatutnya untuk memberikan beliau peluang menjaringkan gol..

Jadi apa salahnya kita memberikannya peluang bermain bersama pasukan senior Arsenal musim depan.. Sekurang-kurangnya dalam kempen piala Liga..

Apa lagi yang nak dikatakan tentang Jay Simpson??Pemain yang dilahirkan di London, England ini bakal berusia 21 tahun pada 1 Disember ini.. Sedang dipinjmkan ke West Bromwich Albion..

Atikah rasa dia lebih mempunyai peluang untuk diserapkan ke dalam skuad utama Arsenal musim hadapan..

Umurnya yang sudah mencecah 21 tahun.. Kehebatannya.. Segalanya sudah mencukupi untuk meloloskan diri ke pasukan Senior Arsenal..

Wenger sendiri pernah memuji Simpson.. So Atikah rasa dia cukup berkualiti untuk bersama skuad senior Arsenal musim hadapan..

Apa yang anda mungkin x ambil tahu ialah dia mampu untuk beraksi sebagai pemain sayap.. So maksudnya ialah Simpson ialah pemain penyerang yang serba boleh..

Ini hanyalah pemain penyerang dari skuad simpanan yang Atikah cadangkan jika Wenger tidak berminat untuk membeli penyerang lain selepas Adebayor blah..

Atikah rasa segala duit yang bakal diterima Wenger nanti patut kita beli pemain bercorak defensive berbanding penyerang.. Namun jika ada bakinya apa salahnya beli 1-2 pemain serangan..

Apa pandangan anda?? Okey nanti Atikah akan tulis beberapa pemain pertahanan dan midfeld dari pasukan simpanan yang berpotensi untuk meloloskan diri ke skuad senior dalam artikel akan datang.. Okey sila postkan komen anda tentang artikel ini.. Adios..

Comments

  1. huhuhuuuu
    aku stuju sesgt ni!!!!

    perghhh...
    aku mmg menyirap tgk adebayor ni..
    pemain yg pling byk offside...cm hmpeh..elok laa kl0 die kuar

    ReplyDelete
  2. Actually, last season dia nak blah dah sebab dia cakap AW bagi gaji dia ciput. Barca nak beli 24m tapi AW reject. 35k perweek tak cukup bagi dia, dia mintak increase sampai 120k perweek. Memang giler dan mata dutian dia nie. Currently, gaji dia aku rasa around 70-80k perweek.

    Skrg nie AC Milan nak sangat dia, kalau 30m why not. Release jer lah AW oiiiiii...

    Overated, lazy boot, offside-man dan kunta-kinta dia nie... Huhuhu

    ReplyDelete
  3. hahaa...
    tol2...
    gayo cm kanu..
    ade ati ckp byk persamaan ngn henry..
    tuihhh!!!

    ReplyDelete
  4. Adebayor nie bagus, dia talented player. Boleh improve alots kalau AW bimbing dia. Tapi hati tak boleh dipaksa-paksa, kalau dah takde jodoh jalan terbaik berpisah.

    Duit mengatasi segalanya, memang AW tak akan bayar gaji setinggi gaji players2 mu or chelshit. Statement tu dah clear, maknanya kalau nk gaji tinggi sila tinggalkan Emirates.

    Dah byk players ex-gunners yg keluar tapi tak perform well kat kelab baru. Contoh, Flamini, Hleb, Ljungberg, Pires, Reyes dan byk lagi. Sikap terburu-buru nak berpindah ke kelab lain seperti Anelka dulu akan memakan diri sendiri.

    Anyway, kita ada ramai lagi top striker. Kalau Ade nak blah, aku rasa pasnie AW tak akan halang dia lagi.

    ReplyDelete
  5. Adebayor...rasa nya dia memang betul2 nak ke san siro lah... aku pun setuju ngan apa yang si taik lalat kata Overated, lazy boot, offside-man...konon dia nie jelmaan King14 lah, sungguh jauh beza nya sebab henry boleh buat gerakan sendiri untuk menjaringkan gol bebeza ngan si adebayor nie asyik tunggu org pin point bola pada dia aje...huhuhu

    nie satu lagi info yang aku dengar gunners nak beli wonder kid dari italy Stephan El Shaarawi 16th pemain International U17 italy dengan harga 6m dia nie pemain sayap kiri...hehehe...

    ReplyDelete
  6. Aku teruja kalau news said... AW beli Veloso ke, Inler ke, Alonso ke, Lescott ke atau setidak-tidaknya panggil Flamini balik... Isu midfielder dan defender amat kritikal skg nie.

    ReplyDelete
  7. Jangan takut... aku rasa prof pasti fikirkan apa yang ko fikir, aku rasa pasti ada pemain yang berpengalaman yang akan di beli nanti... aku jugak menunggu kepulangan si sanderos yang di pinjamkan tu... harap2 dia nak kembali ke arsenal...

    ReplyDelete
  8. aku x kisah AW nk beli sape2 pun sbb aku caya player2 yg AW beli smuanya x sia2. mmg betol2 berbakat. paling aku respect dia skali sbb dia beli arshavin tu. x sia2 betul.

    ReplyDelete
  9. zb_bro.. x mugkn senderos kmbali.. coz wenger mengatakan sbb kita x mng piala musim lepas disebabkan senderos.. kalau atikah jadi senderos atikah x balik dah..

    Atikah yakin wenger akan fikirkan pemain terbaik untuk dtg ke arsenal musim perpindahan ini.. kita hanye berserah je dkt wenger tu.. hrp2 die x hampakan kita waktu musim perpindahan nnt..

    Dan yg paling penting tiada siapa pun blah dari arsenal kecuali si adebayor tu..

    ReplyDelete
  10. ermmm...
    tol gk 2...
    mslh kt midfielder je mslh..
    senderos hrp kmbli ke arsenal...

    jgn laa t'lalu byk bli pemain mda..
    cbe laa pncing pemain yg bepengaruh..
    yg leh cntrol game..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum w.b.t.... kpd sume fans arsenal....

    ~huh!!!!
    ~erm.... apekah yang akan terjadi kepada squad arsene wenger pada masa akn datang...????????
    ~bagi aku ar, AW mesti buat sesuatu di atas pengalaman2 yang lepas...
    ~aku berharap semoga AW lps ni boleh menjadikan arsenal sbgi Kelab Bola Sepak yang di geruni.... tapi dgn syarat, AW mesti ubah Polisinya seperti sebelum ni... sampai bile ar arsenal nak macam ni??? huh!!!

    ReplyDelete
  12. w'kmslm W.b.t

    tol gk 2..
    jgn asyik nk cungkil bkt n bg kt team len...
    pepndai laa imbangkn..

    ReplyDelete
  13. Nasri ko jangan takut tentang ape yang akan terjadi kepada arsenal kerana setiap tahun gunners semakin hebat... hehehe
    Tentang polisi tu aku setuju bukan nyer mintak ubah banyak, sikit pun jadi lah... we need some experience and talented player sebagai defender or midfielder... hehehe

    ReplyDelete
  14. setuju 100% dengan hgpa semua!!!

    ReplyDelete
  15. akupun stuju ngan idea korang ni, AW kene ubah ckit dia punya polisi,dari segi tektikal n one touch game mmg dah bagus, cme kematangan player tu kena up ckit la.. dpt 2 atau 3 player stndard arshavin yg dah bpengalaman tu aku rs gunners ada improvement nanti..AW mmg pakar bab mengasah bakat dan mengesan player ntah dari ceruk mana cthnya eduardo dari zegreb, sorang striker yg x krg hebat pd aku,syg dia injured je..aku hrp gunners lebih success pasni..

    ReplyDelete
  16. dri sgi p'mainan arsenal dh ckup menghiburkn..tp 2 laa...pemain ehh krang pengalamn jer..

    eduardo mmg hbat..tp 2 laa..syg sgt coz lps ptah kaki 2 die cm dh krang ckit...mybe fobia kot..huhu

    ReplyDelete
  17. selagi AW tak ubah polisi dia, selagi itulah Arsenal tidak akan menang sebarang piala....harap2 kekalahan ini jadi pengajaran paling besar bg AW sehingga ada peminat setia arsenal yg gantung diri sebab sayangkan pasukannya yg kalah tanpa berwaruwah...

    ReplyDelete
  18. yup tol 2..
    aku stuju sgt ngn ko ni idhassano..
    AW ckup kcwe ngn kekalahan ari 2..

    ReplyDelete
  19. Policy boleh diubah bila-bila masa jerk. Kalau funding menggunung, petik jari boleh beli players 30m. Players berpengalaman pun factor penting, setidak-tidaknya ada 4 atau 5 org star players umur 27-32 tahun. Kita dah nampak yg policy AW sedikit cacat tapi policy tu dibuat atas keadaan semasa. Kalau keadaan tu berubah dan perlu perubahan, maka policy pun mesti diubah demi mencapai target kelab.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil