Adebayor - Arsenal made me, I can’t go


Emmanuel Sheyi Adebayor atau nama saintifik nyer Adebahayo/Adibahnor..wakakaka..yg dah x berbahayo dah loni..bercakap " aku xnak g mano2 pun..Arsenal buat aku jadi striker yg digeruni "...apakah benar maksud mu itu Ade oi..

Ikuti perbualan wartawan sukan Ini TV ,
Param Singh Thalia ayarmo..dgn Abe Bayor kita...

PS : emm adebahayo apa perasan anda dgn game semalam..fan suma xsuka tgk anda main cam taik jer..?

Ade : wah, cam taik ker aku main, aku rs cam best jer..haha..perasan aku mestilah sedih dan terharu, tp nak wat camna benda dah jadi mcm pepatah melayu ckp..nasik dah jadi bubur ayam McD...camtu ar...ko tau x..sebelum aku sign masuk Arsenal nih, aku dop ingat lg org kata aku bleh menang something klu join Arsenal..tp malang berbau cam gampang aku menang nothing...So, aku xkan blah dr Arsenal selagi aku x mng Silverware..

PS : Oooo...camtu ek..So, ko rs camna nak bayar blk ape yg ko dop berhutang ngan Arsenal..?

Ade : Pa lg kan..bg depa menang trofi la..aku dah ckp dah td..bengap btol la ko ni..Next season 100% aku curahkan bakti pd Arsenal..apsal? ko x percaya..ko tgk lah nanti..Arsenal yg telah menjadikan aku seorang penyerang yg disegani ramai, aku kena tunaikan tggjwb aku..

PS : Sial btol mamat nih ckp aku bengap plak..(ckp slow2 tp Adebahayo dop usha pelik jer)..Ok, pastu nak tanya nih, pasai pa ko x perform elok season nih...

Ade : Ko ni..apa masalah ko ni..satu dunia tau aku byk injured season nih. aku ade 3 injured..Season lepas aku sihat jer...bleh skor byk plak tuh...berapa bijik lu pk la sendiri..Ape yg penting KERJASAMA dr semua pihak utk bantu aku dlm mengejar kemenangan season depan. Kita main dan bersedia utk mencapai kecermelangan, kegemilangan dan keterbilangan ..anda tungguuu...

PS : ok, sekian sudah laporan saya dari north London, kajang pak malau kajang berlipat, kajang hamba mengkuang lalu..dagang pak wenger dagang bertempat..dagang hamba musafir lalu..saya Param Singh Thalia melaporkan utk Ini TV..sekian Terima kasehhhh...

So, gtulah sedikit sebanyak yg berjaya disampaikan oleh wartawan itu..sumber dari laman sesawang Arsenal...Adebayor..baik blah jer klu nak jadi Juara Offside kat EPL tuh...Finishing meleleh cam air liur basi Pork Jing Sung yg br bgn tido n muka xmandi..Selamat Maju Jaya..Majulah Sukan Utk Negara...

Comments

  1. hahahaaa...

    lwk gler mu ni...huhuhuhu
    tgk cre de men pn dh taw die xmen ngn 100%..
    hmpeh r die 2..aku skit ati tol tgk die men..

    ReplyDelete
  2. Gunners rancang beli pemain tengah


    LONDON: Arsene Wenger mengakui dia akan menimbang untuk merombak skuad muda Arsenal selepas Gunners diberikan pengajaran bola sepak Liga Juara-Juara oleh Manchester United.

    Jurang antara skuad Wenger dan United tampak lebih besar di Stadium Emirates kelmarin, tatkala juara Eropah itu menang selesa 3-1 yang melengkapkan kejayaan agregat 4-1 di separuh akhir,

    Ketika pengurus United, Sir Alex Ferguson boleh merehatkan bakat bertaraf dunianya seperti Paul Scholes, Ryan Giggs, Carlos Tevez dan Dimitar Berbatov di bangku simpanan, kecederaan memaksa Wenger untuk menurunkan skuad yang kekurangan pengalaman untuk menangani situasi yang cukup besar itu.



    Batasan sumber yang ada pada Wenger bermakna dia terpaksa memilih Kieran Gibbs, pemain tengah remaja sebagai bek kiri, manakala pertahanan Johan Djourou menggantikan Mikael Silvestre di bek tengah dan Alexandre Song yang belum teruji sebelumnya, di bahagian tengah.

    Selain itu, Wenger juga dikecewakan oleh aksi pemainnya yang lebih senior. Penjaga gol, Manuel Almunia harus dipersalahkan untuk gol kedua United kerana membenarkan sepakan percuma jarak jauh Christiano Ronaldo menewaskannya di tepi tiang gol.

    Di penjuru gawang satu lagi, penyerang Togo, Emmanuel Adebayor langsung tidak berkesan, dengan Samir Nasri, Theo Walcott dan Robin van Persie semuanya bergelut untuk memberikan kesan.

    Selepas menghabiskan hampir keseluruhan musim mempertahankan keputusannya untuk menolak pembelian malah mahu menumpukan kepada usaha membina pasukan untuk masa depan, kekalahan teruk itu akhirnya memaksa Wenger mengakui dia mungkin membuat perubahan kepada pendekatannya.

    “Apa yang kami lakukan berikutnya adalah soalan yang sukar dijawab. Saya begitu kecewa sekarang. Saya perlu melupakan musim ini,” kata Wenger.

    “Kami melalui 21 perlawanan tanpa kalah dalam liga tetapi dalam pertarungan yang paling penting seperti separuh akhir Piala FA menentang Chelsea dan kekalahan ini kepada United, kami tidak banyak berusaha untuk menang dan kami perlu memikirkan mengenainya.”

    Selepas menarik diri daripada membuat tawaran lumayan untuk pemain tengah Aston Villa, Gareth Barry dan pemain Liverpool, Xabi Alonso pada awal musim ini, Wenger mendapati dirinya kekurangan kekuatan di bahagian tengah untuk bergandingan bersama Cesc Fabregas.

    Menangani masalah itu adalah permulaan pertama kepada senarai yang harus dilakukan Wenger tatkala dia berdepan musim keempat berturut-turut tanpa sebarang kejuaraan. - AFP
    sumber "berita harian"

    ReplyDelete
  3. haha....lawak btol lah..terhibur aku baca wawancara edisi Param Singh Thalia ayarmo ni......hilang tension aku asyik kena kutuk je dengan fan2 MU kat opis ini....haha..

    Tp kalo adebayor ni pi Milan, ada kemungkinan tak henry akan masuk balik Arsenal??? dengan citer dia nak blah dari barca musim depan..dan aku harap henry dapat balas dendam untuk arsenal ni di Final UCL nanti....sakit hati aku dengan budak MU yg kutuk lebih2...

    ReplyDelete
  4. aku sgt setuju la klu adebayor kuar pastu legend no 14 masuk balik squad bedilan yg termasyur nih..wah, aku bleh bygkan klu Henry bergandingan dgn RVP dan support oleh Russian Mafia serta Capt Cesc sparrowgas..Fire!!!!!!boom tebabooo

    ReplyDelete
  5. woooo...da booomm........btol la kata ko armyrule....tak dapat digambarkan dan dibayangkan jika ianya terjadi...mesti terketar lutut player MU bila sebut nama Arsenal je...doa banyak2..mudah2an jadi nyata....amin...

    ReplyDelete
  6. kl0 henry blk arsenal pyh r..
    ye r walcott kne fight r ngn die utk no 14 2...hehe

    tp xtaw laa..
    bkn pe dlu AW de ckp yg die xkn trme spe yg dh kuar dri arsenal..cth ehh anelka..

    pape pn sme 2 leh brubhkn..mklmlah ati mnsia..

    ReplyDelete
  7. Korang... Tak mungkin King14 akan kembali ke Emirates selaku players tp ada kemungkinan dia kembali selaku tenaga pengajar. Aku yakin yg Henry senang diluar sana kerana antara sebab dia meninggalkan Arsenal dulu adalah ketidakpercayaan dia pada skuad muda AW. Cukuplah 10 tahun dia memerah keringgat bersama pejuang merah putih dan dia pun nak tunjukkan pada dunia yg dia pun boleh berjaya dimana-mana saja. Yang penting dia telah menjadi pemain lagenda Arsenal.

    ReplyDelete
  8. King14 our highbury legend kembali menjadi gunners... tak mungkin, AW mesti tak setuju lagipun striker yang kita ada sekarang nie pun dah hebat kalau polish lebih lagi sikit pasti jadi our gold cannon... hehehe

    lagi pun aku ada terbaca rumours yang mengatakan dia sedang dilamar Spurs dengan yuran perpindahan 60m+Pavlychenko+Darren Bent... sebab kontrak henry tamat this summer dan dia belum fikir untuk sambung lagi... so si redknapp pulak dah terbayang-bayang gandingan henry+keane+defoe...

    berita lanjut :http://articles.squarefootball.net/squarefootball/2009/04/exclusive-spurs-agree-deal-for-thierry-henry.html

    ReplyDelete
  9. aku confident henry xkan kembali sbg player arsenal lg, itu sememangnya pasti.. kalu dia return ke emirates pd umonya da baye2 AW nanti mungkin la kot, sbb mamat ni sbnrnya masih terkenangkan gunners..gunners da sebati dlm diri dia.. tp report param singh thalia ayarmo mmg best, armyrule aku rs ko ble pegi jauh la bai ngan citer ko yg menggelikan ulu ati dan memporak perandakan perut aku ni..ilang tension jap..

    ReplyDelete
  10. aper la korang ni. nama jer die hard fan arsenal kunun. x kan x tau yg king kong onry ckp dia blah dr arsenal la keputusan yg plng bijak yg pernah dia buat sepnjng karier dia. wakakakaka

    ReplyDelete
  11. semutipoh, aku x kata yg henry kua arsnl sbb trpaksa, mmg dia pnah ckp kua arsnl adlah kputusan yg bijak,kua arsnal adlh kputusannya sndiri..maksud aku mamat tu trkenangkan arsenal sbb dia kua dr arsnl bkn ats dasar kebenciannya trhadap club, dia xde kutuk gunners mcm ex player yg lain cam pires(aku fhm prsaan mamat ni), pastu aliadiere, bentleypun sama siap racun wallcott lg suh blah dr arsenal..ha cantu bai, henry siap hrp arsnl dpt trofi lg.. aku rs mgkin dia frust ckit sbb trofi..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil