Pre Match Arsenal vs Wigan di JJB Stadium

Arsenal akan bertandang ke Stadium JJB malam ini.. Hari ini tiada siaran langsung di tv.. So pandai2 sendirilah macam mana nak tengok.. Tapi anda semua jangan risau saya berjanji akan beri analisis yang tepat, padat dan ringkas.. Saya pun x taulah macam mana agaknya nak tengok hari ni.. Kena cari streminglah jawabnya.. Okey Arsenal akan ke Wigan hari ini tanpa 3 tonggak pertahanan.. Iaitu Almunia, Gallas dan Clichy.. Wigan pula bakal kehilangan khidmat penyerang mereka iaitu Amr Zaki yang masih belum melaporkan diri ke kem Wigan selepas menyarung jersi kebangsaan Mesir.. Waktu saya menulis artikel ini masih belum terdapat bayangan sama ada Van Pirsie dan Eduardo dapat main x malam ni.. So aku rumuskan mungkin mereka x sertai pasukan.. Jadi ini ialah bayangan kesebelasan utama Arsenal malam ini ( tidak termasukVan Pirsie dan Eduardo)..
----- Fabianski -----
Sagna ----- Djourou ----- Toure ----- Gibbs
Fabregas ----- Denilson ----- Song ----- Nasri
----- Arshavin -----
----- Adebayor -----
SUB
Vito Mannone (GK)
Silvestre
Aaron Ramsey
Jack Wilshere
Eboue
Bendtner
Vela

Kemungkinan besar Arshavin bakal menjadi shadow striker pada malam ini.. Memandangkan jika Adebayor bergandingan bersama Bendtner sudah semestinya huru - hara bahagian serangan.. Saya rasa pasukan Arsenal cukup kuat pada malam ini, dan langsung x nampak cacat celanya.. So saya harap kita mampu menang 2 - 0..

P/s: Saya harap Wenger x bawa Van pirsie dan Eduardo malam ini.. Bagi mereka rehat untuk game yang lebih penting dan mencabar selepas ini iaitu aksi bertemu Villareal ( 2 leg UCL), Chelsea ( Piala FA) dan Liverpool ( EPL)..

Comments

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil