Pre Match : Arsenal vs MU

Arsenal akan berkunjung ke Old Trafford pada perlawanan Champions League peringkat Separuh Akhir pusingan pertama pada pukul 2.45 pagi ini (waktu Malaysia)..

Dengan Ferguson yang merancang mahu menyerang kubu Arsenal.. Arsenal pula mengalami masalah pertahanan sekali lagi..

Kieran Gibbs dan Mikael Silvestre yang masing-masing mengalami kecederaan dan masih belum match fit.. Gibbs mangalami kecederaan hamstring disamping Silvestre mengalami kecederaan belakang..

Wenger menyatakan beliau akan menyenaraikan kedua-dua pemain ini jika mereka berjaya melepasi ujian kecergasan yang akan dibuat sebelum perlawanan.. Atikah yakin Gibbs mampu melepasi ujian tersebut namun hanya 50-50 untuk Silvestre.. Apa-apa pun harap mereka mampu untuk bermain perlawanan ini..

Carlos Vela yang dikuarantinkan selepas dikhuatiri dijangkiti virus selsema babi.. Vela yang dipaksa tidak menjalani latihan hari isnin yang lalu selepas menerima lawatan dari rakannya yang berasal dari Mexico minggu lepas sudah mula menjalani latihan semalam.. Harap-harap penyakit selsema babi tu x kan menganggu pemain Arsenal.. Mintak-mintak dijauhkan.. Tapi kalau dekat anak-anak buah Ferguson x pelah.. Haha.. Lebih-lebih lagi dekat si Ronaldo.. Ish jahatnya aku.. Heheh.. Gurau je..

Okey cukuplah informasi yang Atikah beri ni.. Mari kita membuat bayangan pemain kesebelasan utama sambil Atikah menyenaraikan sekali Silvestre dan Gibbs..

Formasi 4-5-1
ALMUNIA
SAGNA-----TOURE------DJOUROU-----GIBBS
WALCOTT-----DENILSON / FABREGAS-----SONG-----FABREGAS / BENDTNER / VELA
NASRI
ADEBAYOR

Formasi 4-4-2
ALMUNIA
SAGNA-----TOURE-----DJOUROU-----GIBBS
WALCOTT-----FABREGAS-----SONG-----NASRI
ADEBAYOR-----VELA / BENDTNER

Sub
FABIANSKI (GK)
SILVESTRE
EBOUE
DIABY
DENILSON
EDUARDO
VELA / BENDTNER

Namun jika Gibbs dan Silvestre disahkan x boleh beraksi ini pula bayangan Atikah

ALMUNIA
EBOUE-----TOURE-----DJOUROU-----SAGNA
WALCOTT-----FABREGAS-----SONG-----NASRI
ADEBAYOR------VELA / BENDTNER

Sub
FABIANSKI (GK)
DIABY
DENILSON
VELA / BENDTNER
AARON RAMSEY
JACK WILSHERE
BISCHOFF
EDUARDO

Woh ramai gila pemain kita injured.. Mengapa mereka x injured waktu lawan pasukan dibawah liga dan bukannya waktu Champions League atau mana-mana acara yang kita boleh menang piala?? Di awal dan di akhir musim semuanya ada saja pemain injured.. Apa badi yang kena kita ni ha??

Harap-harap kalau Wenger guna formasi 4-5-1 Nasri akan diletakkan sebagai shadow striker memandangkan Nasri yang menjadi hero kita di Old Trafford tempoh hari.. So Atikah buat keputusan nak predict Arsenal 2-0 MU.. Pertahanan dan Almunia please cleen sheet.. Okey prediction Atikah ini sebenarnya berdasarkan kemenangan 2-1 kita tempoh hari.. Atikah yakin kita mampu mara ke final..

Klik sini.. Lepas Atikah tengok video ni Atikah bersumpah x kan sokong atau minat walau seorang pun pemain MU.. Dan Atikah juga bersumpah x kan sokong MU walaupun mati hidup balik dan walaupun MU lah satu-satunya kelab bola sepak yang ada..

Dalam berita lain pula Walcott mahu menjadi lebih berbahaya dari Ronaldo dan Wenger pula menegaskan Arsenal akan menang piala Champions League ini memandangkan inilah 'destini' kita.. Nasri pula mahu skor double sekali lagi.. Just klik perkataan Walcott, 'destini' dan Nasri untuk melihat artikel tersebut dalam English.. Sori eh x boleh translatekan.. Sibuk x sempat nak translatekan..

Comments

  1. atikah..arshavin xmain ker???

    ReplyDelete
  2. Arshavin tak boleh main untuk Arsenal untuk kempen CL sebab sebelum dia join gunners, dia dah main untuk Zenit. Dah rules UEFA mcm tu. So... tunggu next season k.

    Keep the good work Atikah. Jarang gurl jadi follower Arsenal, apa lagi nak create Arsenal blog...

    One nil to the Arsenal...
    Ohh to be a gooner...

    Thanks...

    semutipoh (MKF Gooners)

    ReplyDelete
  3. Thank anonymous.. biasalah rasa cinta dkt arsnl apa2 pun atikah sanggup buat untuk arsnl.. kalau boleh nak jadi pemain ladies arsnl.. x pun yg ada kaitan ngan arsnl.. tapi kalau ramai pemain2 hensem blah mungkin atikah x rajin mcm ni kot.. haha.. gurau je..

    ReplyDelete
  4. Hahaha... Hensem plus berbakat takpe, mcm skipper kita. Jangan hensem (hensem ke ronaldiver tu) pastu kuat drama tengah padang pastu hire hooker. Kalau diver kuat sgt pagi nie, suruh skipper kita ludah jer muka dia.. hehehe

    Dah lama ke Atikah jadi kipas susah mati Arsenal. Since when????? Ke sebab tertarik dgn Fab4... hehehe. Gurau jer tapi tgk pada posting Atikah, mmg pun dah fall in luv kat skipper gunners kan, kan, kan...

    Actually, kebanyakkan fans mu glory hunter jerk. Players sendiri pun tak kenal, support coz mu famous jerk...

    Pandai main bola eh? Bagus gak tu, boleh suruh Arsenal/Malaysia soccer tubuhkan ladies team. Atikah jadi skipper... Amacam???...

    semutipoh (MKF Gooners)

    ReplyDelete
  5. baru je sebulan anonymous.. mmg atikah jatuh cinta ngan dia pun dhlah kacak pastu main pun bagus.. bolehla main skit2.. selalunya atikah main posisi gk.. kdg2 main pertahanan boleh, midfield pun boleh striker lagilah boleh..

    atikah x kisah sngt posisi apa.. tapi selalunya jadi gk je.. kwn2 slalunya ckp atikah save bola mcm ultraman.. betul ke eh?? boleh gak jadi kapten.. atikah mmg slalu berangan jadi kapten.. kalau dpt jadi kapten the gunners fuh mimpi menjadi kenyataan tu..

    ReplyDelete
  6. Kalau hari2 training boleh apa, nie mesti Atikah main futsal kan...
    Carlos Vela pun hensem apa, iras2 Walcott... hehehe
    Samir pun hensem, muslim lagi...

    Pasal game smlm, takpe lah... Young guns gemuruh main kat trafford tua... Return leg, kasi gempak plak...

    In Wenger We Trust.

    semutipoh (MKF Gooners)

    ReplyDelete
  7. "Nasri akan diletakkan sebagai shadow striker memandangkan Nasri yang menjadi hero kita di Old Trafford tempoh hari"

    slh fakta ni..
    arsenal lwn mu kt emirates bln november dlu...

    ReplyDelete
  8. Cakap pasal samir, match pagi tadi aku rasa kalau AW letak dia flaker kiri then Abou letak center midfilder, mungkin performance gunners akan jadi lebih menarik. Return leg, harap AW dapat letak position players macam match BPL first round kat Emirates.

    semutipoh (MKF Gooners)

    ReplyDelete
  9. diaby tu AW letak kt DM kiri sama2 ngan song..tp die lebih2 jg cam striker lak smpi atas..patut die bekap gibbs..sengal la diaby tu..aku xske...tp tahniah la arsenal skuad...cemerlang walaupon klh..gemuruh sgt aku tgk sume..xpe2..next week we revenge..good old arsenal..

    ReplyDelete
  10. anonymous atikah x main futsallah.. balik kmpg atikah main bola dpn rumah tok.. seminggu sekali je training..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil