Fabregas mahu Arsenal teruskan rentak kemenangan ini hingga ke penghujung musim

Fabregas mahu Arsenal teruskan rekod tanpa kalah sehingga penghujung musim ini untuk menjawab segala kritikan yang dilemparkan kepada Arsenal..

The Gunners gagal mengejar secara serius kejuaraan BPL tahun ini, tapi Arsenal kini berada di Semi Final FA CUP dan mampu pergi di peringkat yang sama dalam UCL..

Anak buah Arsene Wenger tidak pernah kalah di dalam liga sejak November selepas William Gallas dilucutkan jawatan kapten.. Sebelum di ambil alih Fabregas..

Fabregas baru sahaja kembali selepas hampir 4 bulan keluar kerana masalah kecederaan ligamen lutut.. Dan sekarang mampu menamatkan baki musim ini dengan keputusan positif..

"Ia sangat bagus dengan apa yang kami telah buat, tapi ia masih belum cukup" kata Fabregas.. "Kami mahu pergi dengan semua cara"..

"Kami beritahu kepada diri kami, kami x mahu kalah lagi sebelum berakhirnya musim ini.. Dan itu apa yang kami cuba lakukan.. Sudah tentu, kami x mampu untuk beri jawapan apa yang akan berlaku nanti.. Tapi itu ialah target, dan kami pasti tentang itu.. Itu menjadi perhatian kami"..

"Kami sudah lakukannya sejak beberapa minggu lepas.. Kami perlu teruskannya untuk beberapa minggu lagi"..

Kemenangan


Arsenal akan berdepan Villareal dalam second leg suku akhir UCL rabu ini selepas seri 1 - 1 di El Madrigal sebelum bertemu Chelsea dalam semi final FA Cup pada hari sabtu..

Pencabar kejuaraan BPL, Liverpool menanti pada saingan liga minggu depan dan Fabregas melihat ke depan perlawanan yang bakal di tempuhi nanti..

Dia menambah,"Ia sesuatu yang baik dalam masa 10 hari lagi.. Kami akan bermain 3 perlawanan penting untuk pemain dan kelab yang akan menentukan kemana kami akan pergi musim ini"..

"Saya percaya, jika kami bermain seperti mana kami main sekarang, kami mampu melakukan yang terbaik"..

"Kami bermain agak baik sepanjang musim ini.. Bagi sesetengah sebab sesetengah orang melakukan sesuatu sewaktu bertemu kami.. Sesetengah orang cuba untuk melakukan situasi yang x bagus"..

" Kami akan menjawab mereka dengan memenangi sesuatu musim ini.. Dan itu apa yang kami mahu lakukan sepanjang baki musim ini.. Itu sebab beberapa hari akan datang menjadi kunci kekuatan kami"..

"Kami akan bertemu Villareal dalam UCL, selepas itu Chelsea, pasukan yang hebat, di dalam semi final FA Cup.. Kami mempunyai banyak peluang sepanjang baki musim ini"..

P/S: Sumber dari laman web rasmi BPL.. Di translatekan.. Dan ada Atikah tambah sikit untuk menyedapkan ayat.. Tapi x lari dari apa yang Fabregas kata..Comments

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil