Analisis prestasi Diaby

Okey kali ini Atikah membuat keputusan untuk melihat prestasi Diaby yang menjadi punca utama kekalahan Arsenal kepada Chelsea tempoh hari.. Diaby yang sedia maklum oleh peminat Arsenal sebagai anak emas Wenger.. Marilah lihat prestasinya sejak pertama kali beliau hadir ke Arsenal..

Abou Diaby dilahirkan di Paris, France pada tanggal 11 May 1986.. Beliau meyertai Arsenal pada 13 Januari 2006 dari kelab Auxerre.. Membuat debut pertamanya pada 21 Januari 2006 menentang Everton dalam saingan liga.. Beliau menjaringkan gol pertamanya pada 1 April 2006 semasa perlawanan menentang Aston Villa di dalam saingan liga..

Diaby pernah dibandingkan dengan Patrick Veira semasa diawal kedatangannya.. Namun walaupun dia berjaya menjaringkan 9 gol dalam 103 perlawanan namun masih belum menampakkan bahawa beliau mampu menjadi sehebat Viera.. Namun apa yang Fan Arsenal nampak ialah dia seorang pemain yang teruk, cepat kehilangan bola dan suka menyimpan bola..

Sudah 4 musim di dalam kancah bola sepak EPL namun Diaby masih bodoh kerana masih tidak mengerti corak permainan di EPL.. Anda tidak boleh memegang bola terlalu lama dan perlulah berfikir dengan pantas dan bijak atau anda akan berdepan risiko kehilangan bola.. Rasanya Diaby langsung tidak mahu belajar dari kesilapan yang lalu.. Adakah jika peminat Arsenal boo Diaby seperti apa yang terjadi kepada Eboue dulu baru dia boleh berubah?? Come on Diaby tolonglah jangan buat macam ni lagi..

Kau punya potensi dan apa yang penting kau bukanlah seperti midfield yang menjaringkan 1 gol dalam semusim ( faham2 andalah siapa yang Atikah maksudkan).. Jangan pendamkan potensi kau.. Kalau kau terus begini sila keluar dari Arsenal.. Arsenal tidak perlukan pemain seperti kau.. Ramai peminat yang sudah x tahan dengan apa yang dilakukannya.. Kesilapannya selalu mengundang padah kepada pasukan..

Kepada peminat Arsenal yang mengunjung blog ini komen anda dialu-alukan untuk artikel ini.. Anda boleh marah, memaki - hamun Diaby atau sebagainya.. Luahkan perasaan anda tentang Diaby kepada Atikah.. Tapi tolonglah cover2 sikit..

P/S: Kepada penulis blog ini... Mana jawapan?? Atikah ingatkan sekali lagi Atikah confused mengapa penulis blog lain x memblog?? Bosanlah kalau Atikah sorang je yang blog.. Tolong jawab!!!!!

Comments

  1. kekadg diaby main bgos gak...cume ritu main ngn chelsea santai sgt...tlalu relax smpai mudah hilg bola..kononnye tng la tuhh...bgndingn lak ngn denilson wktu men ngn chelsea...byk xjd...fabregas xde membe yg stu kepala ngn dye cam nasri ngn asharvin...tu pasal klh..

    ReplyDelete
  2. Si Diaby memang hampeh permaiannya, seperti yg Atikah bilang, beliau sering ilang fokus, mudah bola dirampas lawan, gitu gak ngan hantaran, yg paling hampes bole try depan gol 80% ke langit walhal bole pas kat member yg dok menanti, bole dibilang kebagusan dikesan, tapi nape Wanger minat turunkan dia as 1st eleven?

    ReplyDelete
  3. diaby memang diababi, berambus je la dari arsenal, xlyk nak gelar the next viera, xda tandingannya ngan viera...ptuih..serius aku nyampah klu dia main. digandingkan plak ngan sekor depenison tuh..haprak midfield arsenal. Double D perlu kuar dari arsenal. cari org lain la nak backup center ni. serius aku cakap. tgk mlm lwn lpool, masuk je dia dlm pitch terus terus draw. memng sial ar lu diaby...ok dah...cukup x aku ngutuk nih. geram beb. serius geram..grrrrr..abis...tammat. sekian

    ReplyDelete
  4. bagi aku, kalo diratekan game yang diaby main... kalo 10 game dia main = aku rasa 1 je yang dia perfom.. yg lain rubbish!! korang tgk, punca mistake bodoh dia la yang merosakkan game arsenal. aku xtau la ape yang wenger nampak kat dia ni... sepanjang aku tgk dia main, sume sakitkan hati jer... bajet sta, hold bola lama2, nak glecek 2 - 3 org pastu tau nak try trus je...come on la... damn diababi...!!

    ReplyDelete
  5. woi jgn mencarut!!! x baik.. apa2 pun double D tu ttp pemain arsnl.. kalau kita kutuk pemain arsnl maknanya kita kutuk arsnl.. thanks kpd yang bagi komen.. kerjasama anda amat dihargai...

    ReplyDelete
  6. hahahahhaha mencarut ckit2 je maa.haha geram ar... denilson leh kire lg... diaby xleh blah..berambus dr gunner..

    ReplyDelete
  7. relax2.. ia pun nk mencarut cover2lah skit..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil